2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Május 19-én tartotta tavaszi Küldöttgyűlését a Hosz

2023. 05. 22., 13:12

A Honvédszakszervezet Küldöttgyűlésének megtartására 2023. május 19-én, Budapesten a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi Karának dísztermében került sor…

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

A rendezvény hivatalos megkezdését megelőzően több esemény is lezajlott. Mindenekelőtt dr. Németh-Papp Eszter a Honvédelmi Minisztérium Humánpolitikai Főosztály főosztályvezetője tartott tájékoztatót a honvédséget érintő aktuális humánpolitikai kérdésekről, majd tisztségviselőink kérdéseket tehettek fel, melyeket főosztályvezető Asszony igyekezett megválaszolni.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

A küldöttgyűlés a Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott megemlékezéssel folytatódott, mely során Bazsik István alelnök mondott beszédet, és az esemény keretében ünnepi elismerések átadására került sor.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Rozgonyi Sándor nyá. ezredes Hosz tag miniszteri elismerésben részesült, további 10 fő a Honvédszakszervezet Elnöke által adományozott emléktárgyat vehetett át. Az ünnepi átadások és a küldöttgyűlés tisztségviselőinek megválasztását követően hivatalosan is megkezdődött a 2023. évi tavaszi küldöttgyűlés.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Katócs Zsolt a Mandátumvizsgáló Bizottság elnöke megállapította a Küldöttgyűlés határozatképességét, amely a kiosztható mandátumok 82%-át jelentette, majd Czövek János beterjesztése alapján megválasztásra kerültek a Küldöttgyűlés tisztségviselői.

A Küldöttgyűlés levezető elnöke, Jakubik András rövid tájékoztatást adott az Ügyrendről, majd a Küldöttgyűlés napirendje került elfogadásra.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Első napirendként a Hosz elnöke Czövek János az Elnökség, a Hosz Felügyelő Bizottság elnöke Katócs Zsolt a Felügyelő Bizottság beszámolóját, Hajdók Marcell pedig az Etikai Bizottság tájékoztatóját tárta a testület elé. A küldöttgyűlés mind az elnökség mind a Felügyelő Bizottság beszámolóját egyhangúlag elfogadta, a tájékoztató esetében pedig szavazásra nem volt szükség.

Ezt követően a Honvédszakszervezet zárszámadását, mérleg- és eredmény kimutatását tárgyalta meg a küldöttgyűlés, melyet Bazsik István alelnök terjesztett be, majd ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag elfogadta azt a testület.

A honvédségen belül bekövetkezett szervezeti változások határozták meg a 3. napirendi pontban tárgyalandó témát, mely a katonai szervezetek átalakulása és névváltoztatása kapcsán a Honvédszakszervezet alapszervezeti struktúráját is érintette. Ennek keretében a SZMSZ 1. számú mellékletének módosítására került sor. A szakszervezet az alapszervezetek megnevezésében továbbiakban nem követi szorosan a katonai alakulatok névjegyzékét, ezért átalakította az alapszervezetek névlistáját és annak struktúráját, ehelyett helyőrségi és szakmai alapon történő elkülönülés alapján nevezi meg az alapszervezeteket.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Az egyebekben számos aktualitás került szóba. Szendrei Zoltán alelnöktől többek között a tagszervezés eredményeiről, valamint a Hosz 2023-as év rendezvényeiről hallhattak tájékoztatót a tisztségviselők, mellyel kapcsolatban Bazsik István alelnök tájékoztatott a Magyar Honvédség 175. évfordulója alkalmából tartandó programsorozat állomásairól.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Czövek János elnök tájékoztatta a megjelenteket a Signal munkavállalói felelősségbiztosítás változásairól, majd válaszolt a feltett kérdésekre.

 A 2023. novemberi tisztújító küldöttgyűlés előkészületeiről és az Alapszabály aktualizálására megalakított Alapszabály Szerkesztő Bizottság munkájáról Bazsik István szólt.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

A Küldöttgyűlés Czövek János elnök zárszavával végződött. Megköszönte a küldöttek konstruktív hozzáállását, valamint a Küldöttgyűlés tisztségviselőinek a munkáját.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az utazás mindig élményekkel teli kaland, amikor végre kiszakadhatunk a mindennapok rutinjából és átadhatjuk magunkat a felfedezés örömének. A Budapest Airport számára épp ezért fontos, hogy a repülőtéri folyamatok mindenki számára stresszmentesek legyenek.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.