2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Május 19-én tartotta tavaszi Küldöttgyűlését a Hosz

2023. 05. 22., 13:12

A Honvédszakszervezet Küldöttgyűlésének megtartására 2023. május 19-én, Budapesten a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi Karának dísztermében került sor…

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

A rendezvény hivatalos megkezdését megelőzően több esemény is lezajlott. Mindenekelőtt dr. Németh-Papp Eszter a Honvédelmi Minisztérium Humánpolitikai Főosztály főosztályvezetője tartott tájékoztatót a honvédséget érintő aktuális humánpolitikai kérdésekről, majd tisztségviselőink kérdéseket tehettek fel, melyeket főosztályvezető Asszony igyekezett megválaszolni.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

A küldöttgyűlés a Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott megemlékezéssel folytatódott, mely során Bazsik István alelnök mondott beszédet, és az esemény keretében ünnepi elismerések átadására került sor.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Rozgonyi Sándor nyá. ezredes Hosz tag miniszteri elismerésben részesült, további 10 fő a Honvédszakszervezet Elnöke által adományozott emléktárgyat vehetett át. Az ünnepi átadások és a küldöttgyűlés tisztségviselőinek megválasztását követően hivatalosan is megkezdődött a 2023. évi tavaszi küldöttgyűlés.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Katócs Zsolt a Mandátumvizsgáló Bizottság elnöke megállapította a Küldöttgyűlés határozatképességét, amely a kiosztható mandátumok 82%-át jelentette, majd Czövek János beterjesztése alapján megválasztásra kerültek a Küldöttgyűlés tisztségviselői.

A Küldöttgyűlés levezető elnöke, Jakubik András rövid tájékoztatást adott az Ügyrendről, majd a Küldöttgyűlés napirendje került elfogadásra.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Első napirendként a Hosz elnöke Czövek János az Elnökség, a Hosz Felügyelő Bizottság elnöke Katócs Zsolt a Felügyelő Bizottság beszámolóját, Hajdók Marcell pedig az Etikai Bizottság tájékoztatóját tárta a testület elé. A küldöttgyűlés mind az elnökség mind a Felügyelő Bizottság beszámolóját egyhangúlag elfogadta, a tájékoztató esetében pedig szavazásra nem volt szükség.

Ezt követően a Honvédszakszervezet zárszámadását, mérleg- és eredmény kimutatását tárgyalta meg a küldöttgyűlés, melyet Bazsik István alelnök terjesztett be, majd ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag elfogadta azt a testület.

A honvédségen belül bekövetkezett szervezeti változások határozták meg a 3. napirendi pontban tárgyalandó témát, mely a katonai szervezetek átalakulása és névváltoztatása kapcsán a Honvédszakszervezet alapszervezeti struktúráját is érintette. Ennek keretében a SZMSZ 1. számú mellékletének módosítására került sor. A szakszervezet az alapszervezetek megnevezésében továbbiakban nem követi szorosan a katonai alakulatok névjegyzékét, ezért átalakította az alapszervezetek névlistáját és annak struktúráját, ehelyett helyőrségi és szakmai alapon történő elkülönülés alapján nevezi meg az alapszervezeteket.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Az egyebekben számos aktualitás került szóba. Szendrei Zoltán alelnöktől többek között a tagszervezés eredményeiről, valamint a Hosz 2023-as év rendezvényeiről hallhattak tájékoztatót a tisztségviselők, mellyel kapcsolatban Bazsik István alelnök tájékoztatott a Magyar Honvédség 175. évfordulója alkalmából tartandó programsorozat állomásairól.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

Czövek János elnök tájékoztatta a megjelenteket a Signal munkavállalói felelősségbiztosítás változásairól, majd válaszolt a feltett kérdésekre.

 A 2023. novemberi tisztújító küldöttgyűlés előkészületeiről és az Alapszabály aktualizálására megalakított Alapszabály Szerkesztő Bizottság munkájáról Bazsik István szólt.

Képgaléria megtekintése (33 db kép)

A Küldöttgyűlés Czövek János elnök zárszavával végződött. Megköszönte a küldöttek konstruktív hozzáállását, valamint a Küldöttgyűlés tisztségviselőinek a munkáját.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.