2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Maradjon örök a honvédelem ügye!

2018. 09. 28., 08:28

Emlékezzünk mindig azokra a hősökre, akik életüket áldozták a hazáért – mondta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) emlékparkjának ünnepélyes újraavatásán Pákozdon, szeptember 27-én. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte a megemlékezésen...

BEOSZ tizenegy kopjafából álló emlékparkja eddig az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ területén helyezkedett el, ám egyöntetű vélemény, hogy a Nemzeti Emlékhelyen, a pákozdi Katonai Emlékparkban találta meg végső helyét. Osztotta ezt a nézetet dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter is, aki ünnepi beszédében köszönetet mondott a szövetség tagjainak eddigi munkájukért és szolgálatukért.

7.jpg„A Magyar Honvédség 170. születésnapját ünnepli, és itt, Pákozdon valóban megtalálható a haderő történelme. Nagyon fontos, hogy a fiatalabb generáció úgy tudjon tekinteni ránk, mint olyan nemzedékre, akik őrzik a honvédelem eszményét, és eszméjét. A mi dolgunk az, hogy a honvédelem ügye örökre megmaradjon, rajtunk múlik unokáink szellemisége” – szögezte le a miniszter. Hozzáfűzte: a Magyar Honvédség most olyan úton indult el, amelynek részben az is a célja, hogy ne kelljen több hasonló kopjafát állítani, hogy megőrizzük eddigi katonai képességeinket.

4.jpgHazuga Károly nyugállományú altábornagy, a BEOSZ elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: a szövetség életében kiemelkedő jelentősége van ennek a napnak, már csak azért is, mert a szövetség is része az elmúlt százhetven esztendőnek. Mint kiemelte, a BEOSZ minden körülmények között fontosnak tartja a katonanemzedékek közötti összefogást. „Több mint négyszázan jöttek el erre az ünnepségre, ami matematikailag is mérföldkő a szervezet életében” – hangsúlyozta.

Vilner Péter nyugállományú ezredes, a BEOSZ alelnöke beszédében felidézte az emlékpark kialakulásának történetét. Kiemelte: a hagyományőrzés jegyében 2001. óta olyan katonai szervezeteknek állítottak kopjafák képében emléket, amelyek a haderőátalakítás során megszűntek.

Az emlékparkot Oláh Emil alezredes, protestáns tábori lelkész és Takács Tamás alezredes, a HM Katolikus Tábori Püspökség kiemelt vezető tábori lelkésze szentelte fel. Az újjászentelt emlékpark emlékoszlopánál koszorút helyezett el többek között dr. Benkő Tibor, Mihócza Zoltán vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott parancsnoka, Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, illetve több katonai szervezet parancsnoka, képviselője is. A rendezvényen közreműködött az MH Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar, valamint az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsokság berkein belül működő hagyományőrző szervezet is.

6.jpgA szerző felvételei

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.