2024. 04. 19. péntek
Emma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megtartottuk az első őszi küldöttgyűlést

2023. 09. 18., 13:34

A Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésére is Balatonakarattyán került sor, melyen a tisztségviselők 126 mandátummal vettek részt. Elfogadásra került a 2024. év gazdálkodását meghatározó költségvetési terv és más határozatok...

A Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésére is Balatonakarattyán került sor, melyen a tisztségviselők 126 mandátummal vettek részt.

A küldöttgyűlésen elfogadásra került a 2024. év gazdálkodását meghatározó költségvetési terv, a 2024. évi rendezvény- és munkaterv, illetve a következő év fontosabb feladatairól szóló határozat.

A Hosz Alapszabály módosításához több kérdés és javaslat is érkezett. Tartalmas vita után az a döntés született, hogy a technikai jellegű módosítások miatt nem érdemes alapszabályt módosítani, a tisztújítást követően pedig az új Elnökség dönthet arról, hogy esetleg hasonló, vagy más tartalmú javaslatot terjeszt a grémium elé.

A küldöttgyűlésen résztvevők megszavazták a „Munkavállalói felelősségbiztosítási” alap létrehozását, amely a SIGNAL biztosító által felmondott felelősségbiztosítást hivatott pótolni úgy, hogy a biztosítás szolgáltatási feltételeit egy önálló segélyezési alapban viszi tovább a szakszervezet, melyhez a tagok továbbra is 1100Ft/fő összeggel csatlakozhatnak és a biztosítási alapot először a Honvédszakszervezet egy jelentősebb összeggel feltölti.

A novemberben esedékessé váló küldöttgyűlés első bizottságaként megalakult a Jelölő Bizottság is. Tagjai: Bácskai István, Gregus Attila, Horváth Béla, Király Csilla valamint Szoboszlai Endre. A testület saját maguk közül választ elnököt. A jelölések szeptember 14-től a jelolobizottsag@hsz.hu -ra érkezhetnek. Az érvényes jelölés feltétele a jelölt által kitöltött elfogadó nyilatkozat és egy rövid önéletrajz, amelynek hiánya esetén a jelölőbizottság írásban kéri fel a jelölteket annak pótlására.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.