2024. 07. 17. szerda
Elek, Endre
: 391 Ft   : 357 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tárgyalás a Honvédelmi Miniszterrel

2024. 06. 13., 14:24

A Honvéd Érdekképviseleti Szervezet vezetőit 2024 június 6-án fogadta Szalay-Bobrovniczky Kristóf Magyarország Honvédelmi Minisztere. Az érdekképviseletei szervezet részről az állományt foglalkoztató ügyekről adott tájékoztatást Bazsik István HÉSZ elnök. A találkozó során bemutatkozott szervezetünk két alelnöke dr. Hajdók Marcell és Szendrei Zoltán...

A továbbiakban az aktuális, állományt érintő ügyek voltak terítéken, többek között a HJKR tervezet-tel kapcsolatosan lehetőség nyílott rá, hogy a HÉSZ kifejtse álláspontját, és szervezetünk vezetői tájékoztathatták Miniszter Urat, az állomány ezzel kapcsolatos attitűdjeiről is. Egyetértett mindkét fél abban, hogy a katonák számára kiszámítható életpályát szükséges biztosítani. Ennek megvalósulásában kulcsszerepet játszik az új jogállási törvény és az ahhoz kapcsolódó HM rendeletek tartalma.
Konkrétan szóba került az alapvető jogok korlátozása, a szolgálat teljesítési idő és a szolgálatmentesség, egyenruha viselés, a fizikai állapot felmérés kérdése és az új illetmény rendszer is.
Tájékoztatásként elhangzott, hogy július elsejétől a fizetések továbbra is a szokott időben és összegben lesznek a számlákon, és ez a béren kívüli juttattatásokra is igaz.
A találkozó végén Miniszter Úr kifejezte abbéli szándékát, hogy az új jogi szabályozás keretei között is igyekszik olyan szervezeti és szolgálati rendet biztosítani, amelyben mindenki megtalálja a számára legjobb szolgálati formát, beosztást, továbbá leszögezte, hogy a honvédelmi tárca továbbra is számít a katonák hazafias szolgálatára.
A jogszabályi változások kapcsán a felek kölcsönösen támogatták azt a felvetést, hogy a bevezetést követő első tapasztalatok feldolgozását követően a szükséges jogszabályi módosítások egyeztetett módon történjenek meg. A HÉSZ-nek lehetősége nyílik arra, hogy a saját maga által összegyűjtött tapasztalatok alapján jogszabályi módosító javaslatokat tegyen, amelyeket a tárca érdemben megvizsgálja.
Miniszter Úr felvetésével élve szervezetünk elnöke támogatta, hogy féléves rendszerességgel – Miniszter Úr hivatalos elfoglaltságainak függvényében – történjék hasonló szintű találkozó.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Elegánsak, kiemelkedően figyelmesek, munkájukat pedig mindig a legmagasabb szinten végzik. Az Emirates légiutas-kísérőiről sok mindent lehet tudni, de arról, hogy pontosan mit is tanulnak a dubaji központban, eddig csak keveset lehetett hallani.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.