2024. 06. 20. csütörtök
Rafael
: 396 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új elnök és rendkívüli küdöttgyűlés

2023. 12. 11., 11:27

A Honvédszakszervezet Tisztújító Küldöttgyűlésére 2023. november 28-án Stefánia Palota Honvéd Kulturális Központ Goblein termében került sor. A katonák egyetlen reprezentatív érdekképviselete (Hosz), ezt követően rendkívüli küldöttgyűlésen a jogszabályi környezet változásaira és az alapvető célok megvalósítását ellehetetlenítő helyzetre reagálva, valamint a szervezet folyamatos üzemszerű működésének biztosítása érdekében, szervezeti és Alapszabályi változásokról döntött és megváltoztatta nevét Honvéd Érdekképviseleti Szervezetre (HÉSZ).

Czövek János Hosz elnök megnyitóját követően, egy rövid beszámolót tartott az elmúlt 14 évről, felelevenítette a legfontosabb eseményeket, bemutatta az elért eredményeket.

Ezt követően megállapította a Tisztújító Küldöttgyűlés határozatképességét, majd beterjesztése alapján megválasztásra kerültek a Tisztújító Küldöttgyűlés tisztségviselői.  Levezető elnök Lippai Csaba Levente, segítője Jakubik András, jegyzőkönyvvezető Farkasné Kovács Krisztina, mandátumvizsgáló és szavazatszámláló bizottság a Felügyelő Bizottság tagjai és az Etikai Bizottság tagjai, hitelesítők  és Szijártó Zsolt.

A titkos szavazások alapján a Hosz négy évre megválasztott tisztségviselői a következők:

Bazsik István elnök,


dr. Hajdók Marcell alelnök
Szendrei Zoltán alelnök


Hangel Rita Szárazföldi elnökségi tag,
Tóvári Róbert Légierő elnökségi tag,
Liktor András Közigazgatási elnökségi tag,
Garda Zoltán Logisztikai elnökségi tag,
Sörös István Nyugállományú elnökségi tag

 

Jakubik András érdekképviseleti ügyvivő
Lippai Csaba érdekképviseleti ügyvivő

 

 

A Felügyelő Bizottság és az Etikai bizottság szintén megválasztásra került eléthetőségük:

felugyelo@hsz.hu

etikai.bizottsag@hsz.hu

 

A Tisztújító Küldöttgyűlés napirendi pontjaként a „Szakszervezeti Munkáért” díj odaítéléséről is döntöttek.

A szavazás végeredményeként 2023-ban a „Szakszervezeti Munkáért” díjat Czövek János és Farkas Péter kapta. A díjakat Bazsik Istvén elnök adta át.

Czövek János az új Felügyelő Bizottság elnöke az alapszervezetek tisztújítási feladatainak jogszerű végrehajtásához tanácsokat és javaslatokat fogalmazott meg.

A Tisztújító Küldöttgyűlés Bazsik István elnök köszönő mondataival végződött, amiben megköszönte a küldöttek konstruktív hozzáállását, valamint a Tisztújító Küldöttgyűlés tisztségviselőinek munkáját.

Lippai levezető elnök zárta be.

A rendkívüli küldöttgyűlés tisztségviselőit ezt követően választották meg.

Bazsik István már elnökként ismertette a rendkívüli küldöttgyűlés menetét és részletesen tájékoztatott a beterjesztések okáról, illetve azok tartalmáról. Azt is részletesen bemutatta, hogy milyen változtatásokra van szükség, annak érdekében, hogy a tagság jogviszonya és a működés is folyamatos legyen.

Ennek fő eleme, hogy az egyesületi státuszon belül a szakszervezeti működési formáról át kell állni az egyéb jogszabály alapján működő érdekképviseleti szerv státuszra.

A döntések felelősségét érezve a küldöttek közel 100%-a részt vett mind a tisztújító, mind a rendkívüli küldöttgyűlésen.

Az rendkívüli küldöttgyűlésen meghozott változtatások súlyára és a jogszabályi keretekre tekintettel minden szavazást a kiosztható mandátumok ¾-es szótöbbségével bonyolítottak le, és a szavazó küldöttek 100%-a támogatta az előterjesztéseket.

Ennek megfelelően a küldöttek egyhangúlag döntöttek arról, hogy a szervezet nevet és működési formát vált és 2023. december 31-ét követően már a módosított alapszabály szerint a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet név alatt tevékenykedik.

A testületi döntések következtében a Honvédszakszervezet utolsó küldöttgyűlését tartotta meg e név alatt, azonban a hamarosan új néven futó szervezet működése az általános jogutódlás következtében folyamatos és változatlan.

Az új néven a Honvéd Érdekképviseletei Szervezet először januárban tart elnökségi ülést.

A rendkívüli küldöttgyűlés Bazsik István elnök köszönő mondataival végződött, amiben megköszönte a küldöttek konstruktív hozzáállását, valamint az ülés   tisztségviselőinek munkáját.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Amerikai és magyar katonák részvételével – az előző évhez hasonlóan – az MH 47. Bázisrepülőtéren landolt egy amerikai KC-135 Stratotanker légi utántöltő repülőgép, hogy egy esetleges vészhelyzetet szimuláljanak.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.