2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 379 Ft   : 350 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

V4-es Konferencia Gdyniában

2023. 09. 25., 13:21

2023. szeptember 19-22 között rendezték meg Lengyelországban, Gdyniában a XXIII-ik reprezentatív katonai érdekvédelmi szervezetek konferenciáját. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök, Szendrei Zoltán alelnök és Bácskai István elnökségi tag képviselte…

Az érdekvédelmi szervezetek delegációit köszöntötte Krzysztof Jewgiejuk a Konwent elnöke, majd eredményes munkát kívánt a résztvevőknek, valamint tájékoztatót adott az elkövetkező napok programjáról.  Az első napon a házigazda  Krzysztof Jewgiejuk tartott előadást a Lengyel Konwent által elvégzett érdekvédelmi munkáról, majd  Bácskai István a fegyveres erők további fejlesztése és a katonák érdekképviseleti szervezeti előtt álló feladatokról tartott tájékoztatót a konferencia résztvevőinek.  Gabriel Mernák a Szlovák szervezet elnöke tartott tájékoztatót, a Szlovák fegyveres erők fejlődéséről és a saját érdekképviseleti szervezetének fő feladatáról, napjainkban betöltött szerepéről.  Stepánka Viceníková a  Cseh érdekvédelmi szervezet által elvégzett munkáról, a katonák járandóságairól, juttattatásairól számolt be a konferencia résztvevőinek.  Gdanskban a Westerplatte II. Világháborús emlékműnél a V4-es katonai érdekvédelmi szervezetek megkoszorúzták a Lengyel katonák hősiességének és helytállásának emlékművét, majd mécseseket helyeztek el az elesett katonák emlékművénél. A második napon a Lengyel vendéglátók Gdyniában a Warship Museum ORP Blyskawica-ban kalauzolták az érdekvédelmi tisztségviselőket, ahol a haditengerészet múltjával és jelenével ismerkedhettek meg a résztvevők. A múzeum hajón került sor a V4-es szervezetek közös nyilatkozatának aláírására, amelynek keretén belül  a Honvédszakszervezet  vette át a soros elnöki tisztséget szimbolizáló buzogányt.

 Czövek János a Honvédszakszervezet elnökeként bejelentette, hogy a következő XXIV. V4-ek konferenciájára 2024. október 25.-e az Euromil budapesti kongresszusa előtti napokban,  kerül sor.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

2023. december 2-án, szombaton került sor a Veszprém vármegyei Pápateszér községben Marjay Tamás huszár hadnagy emléktáblájának ünnepélyes avatására születésének 100. évfordulóján.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.