2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

V4-es Konferencia Gdyniában

2023. 09. 25., 13:21

2023. szeptember 19-22 között rendezték meg Lengyelországban, Gdyniában a XXIII-ik reprezentatív katonai érdekvédelmi szervezetek konferenciáját. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök, Szendrei Zoltán alelnök és Bácskai István elnökségi tag képviselte…

Az érdekvédelmi szervezetek delegációit köszöntötte Krzysztof Jewgiejuk a Konwent elnöke, majd eredményes munkát kívánt a résztvevőknek, valamint tájékoztatót adott az elkövetkező napok programjáról.  Az első napon a házigazda  Krzysztof Jewgiejuk tartott előadást a Lengyel Konwent által elvégzett érdekvédelmi munkáról, majd  Bácskai István a fegyveres erők további fejlesztése és a katonák érdekképviseleti szervezeti előtt álló feladatokról tartott tájékoztatót a konferencia résztvevőinek.  Gabriel Mernák a Szlovák szervezet elnöke tartott tájékoztatót, a Szlovák fegyveres erők fejlődéséről és a saját érdekképviseleti szervezetének fő feladatáról, napjainkban betöltött szerepéről.  Stepánka Viceníková a  Cseh érdekvédelmi szervezet által elvégzett munkáról, a katonák járandóságairól, juttattatásairól számolt be a konferencia résztvevőinek.  Gdanskban a Westerplatte II. Világháborús emlékműnél a V4-es katonai érdekvédelmi szervezetek megkoszorúzták a Lengyel katonák hősiességének és helytállásának emlékművét, majd mécseseket helyeztek el az elesett katonák emlékművénél. A második napon a Lengyel vendéglátók Gdyniában a Warship Museum ORP Blyskawica-ban kalauzolták az érdekvédelmi tisztségviselőket, ahol a haditengerészet múltjával és jelenével ismerkedhettek meg a résztvevők. A múzeum hajón került sor a V4-es szervezetek közös nyilatkozatának aláírására, amelynek keretén belül  a Honvédszakszervezet  vette át a soros elnöki tisztséget szimbolizáló buzogányt.

 Czövek János a Honvédszakszervezet elnökeként bejelentette, hogy a következő XXIV. V4-ek konferenciájára 2024. október 25.-e az Euromil budapesti kongresszusa előtti napokban,  kerül sor.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.