2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A pilótaképzés hírei - Álmok megvalósítása az ígéret földjén

A pilótaképzés hírei - Álmok megvalósítása az ígéret földjén
honvedelem.hu  |  2024. 05. 16., 15:23
A pilótaképzés hírei - Álmok megvalósítása az ígéret földjén

Toldi Áron negyedéves honvéd tisztjelölt álma, hogy a négyéves egyetemi képzést követően vadászpilóta legyen. Vimpek Balázs pilótajelölt szintén álmaiért dolgozik keményen.

Áron és Balázs jelenleg négy társával az Amerikai Egyesült Államokban készülnek jövőbeni hivatásukra. A képzésnek több fázisa van: egy nyelvi képzés Texasban, majd ezt követi három repülési fázis, három különböző géptípussal.

Az első repülési fázis az Initial Flight Training Coloradoban, amelyet Diamond DA20-as típusú géppel kell teljesíteni. Ezután következik az Undergraduate Pilot Training, amelyet már T-6 Texan II típusú kiképző géppel kell abszolválni. Amennyiben sikeresen teljesítik a hallgatók ezt a közel 8 hónapos fázist, kiérdemlik az amerikai szárnyakat. Az utolsó fázis géptípusa a sugárhajtású T-38, itt egy alapszintű képzést kapnak a tisztjelöltek.

A fázisok alatt folyamatosak a számonkérések, tesztek, vizsgák és vizsgarepülések formájában. Ha nem sikerül egy vizsga, akkor nagyon fel kell készülni a következőre, mert sajnos a legtöbb esetben csak egy, vagy két javítási lehetőség áll a pilótajelölt rendelkezésére.

Na de a folyamat mely szakaszában járnak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar hallgatói? Egyik a nyelvi képzés szakaszában, ketten a repülési fázis kettes szakaszában, hárman már az utolsó repülési szakaszban vannak. Áron a kettes, Balázs pedig a harmadik repülési fázisban szeli az eget.

Nagyon szorítunk az álmok valóra váltásához Papp Richárd hallgató főtörzsőrmesternek, Gubucz Bende, Czaczarda Zsolt, Fehér Péter, Vimpek Balázs és Toldi Áron hallgató zászlósoknak.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az elmúlt napokban a típus gyártására vonatkozóan kedvező híreket kapott az Eurofighter Typhoon gyártósora, hiszen Olaszország és Németország is vásárolna további példányokat.

  Háború Művészete magazin

Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.