2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

UPDATE: Friss fotók a pályán túlfutó Poseidonról

UPDATE: Friss fotók a pályán túlfutó Poseidonról
JETfly  |  2023. 11. 24., 14:59
UPDATE: Friss fotók a pályán túlfutó Poseidonról

Bejárta a netet az Amerikai Haditengerészet 2023. november 20-án balesetet szenvedő P-8A Poseidon többfeladatú tengerészeti járőr repülőgépének fotója, mely a pályán túlfutva a sekély vízben tudott csak megállni. Mutatjuk a legfrissebb felvételeket!

A Poseidon az Amerikai Tengerészgyalogság Kaneohe-öbölnél található támaszpontján (Hawaii) szállt volna le, de eddig tisztázatlan körülmények között túlfutott a pályán és az óceán partokhoz közeli, segély vízében "ért földet". A repülőgép 9 fős személyzete komolyabb sérülések nélkül tudta elhagyni a gépet, melynek biztosítását (környezetszennyezés szempontjából is) és a kiemeléshez szükséges előkészítését megkezdték a helyszínen. A baleset helyi idő szerint 14 óra körül történt, szeles időben, rossz látási viszonyok között.

Az Amerikai Haditengerészet járőrgépe (169561, YD-561) a Whidbey Island-i támaszponton települ: a most nyilvánosságra hozott, hivatalos felvételek mellett arról még nincsenek bővebb információk, hogy a Poseidon sérült részei javíthatóak-e, illetve mekkora károk keletkeztek a gép rendszereiben. Ha a gépet javíthatatlannak minősítik, a típus rendszerbe állítása óta ez lehet az első olyan baleset, melynek eredményeképpen selejtezni kell a gépet.

UPDATE: Megérkeztek a víz alatti felvételek is, melyek a linkre kattintva érhetőek el!

UPDATE: 2023. december 2-án sikeresen kivontatták a gépet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.