2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új gyártási sort indított az L-39NG részére az Aero Vodochody

Új gyártási sort indított az L-39NG részére az Aero Vodochody
JETfly  |  2023. 03. 22., 14:10
Új gyártási sort indított az L-39NG részére az Aero Vodochody

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

Az új gyártósoron, amely az L-39NG törzs előállítására szolgál, a sorozatgyártás már megkezdődött. "A teljesen új gyártósor felépítéséhez szükséges beruházás lehetővé teszi számunkra, hogy fokozatosan növeljük a kapacitást, és havonta két L-39NG repülőgépet szereljünk össze. Azt tervezzük, hogy két éven belül el is tudjuk érni ezt a gyártási kapacitást"- nyilatkozta Jan Čáp, az Aero alelnöke.

Jelenleg az új gyártósor első szakasza működik, amely évente 17 darab L-39NG előállítását biztosítja, a második szakasz ezután évente 24 repülőgépre növeli a darabszámot. Jelenleg 7 L-39NG a fejlesztés különböző szakaszaiban van az új gyártósoron, és további 5 egység már végső összeszerelésen megy keresztül.

A gyártósorba történő beruházással kapcsolatban a termelési területet és a személyzet létesítményeit is felújították. Ez a gyártósor foglalkoztatási lehetőséget kínál több tucat új alkalmazott számára, az alkalmazottak toborzása jelenleg is zajlik.

Az Aero Vodochody-nak jelenleg 34 L-39NG-re van megrendelése. A hazai beszállítók és vállalatok szintén nagymértékben részt vesznek az L-39NG gyártásában. Az Aero összes beszállítójának több mint 60%-a cseh társaság. "Az új L-39NG növekvő termelési kapacitása egy újabb lehetőség a cseh cégek számára, amelyek már a kezdetektől fogva részt vettek velünk a termelésben" - tette hozzá Jiří Linka, az Aero termelési alelnöke.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az utazás mindig élményekkel teli kaland, amikor végre kiszakadhatunk a mindennapok rutinjából és átadhatjuk magunkat a felfedezés örömének. A Budapest Airport számára épp ezért fontos, hogy a repülőtéri folyamatok mindenki számára stresszmentesek legyenek.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.