2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

JF-17-esek válthatják az azeri MiG-29-eseket

JF-17-esek válthatják az azeri MiG-29-eseket
JETfly  |  2024. 02. 29., 12:19
JF-17-esek válthatják az azeri MiG-29-eseket

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

A negyedik generációs JF-17 Thunder Block III harci repülőgépek vásárlásának értéke rekordot jelentő, 1,6 milliárd dollár, a pontos darabszámot viszont eddig még nem hozták nyilvánosságra. Az Air Operation Syndicate iszlámábádi forrásokra hivatkozó jelentése szerint ezek az új repülőgépek váltanák fel Azerbajdzsán jelenlegi, kiöregedő MiG-29-es vadászgépeit, jelentős modernizációt érve el az azeri harci repülőgép flottában.

A létrejövő üzlet a pakisztáni védelmi ipar eddigi legnagyobb exportja: a szerződés a repülőgépek mellett többek között fegyverzetet és a személyzet kiképzését is magában foglalja.

A JF-17C Block III az alaptípus legújabb változatát képviseli, 8 különböző típusú rakétafegyverzet indítására alkalmas, modern radarral és elektronikai hadviselési rendszerekkel büszkélkedhet.

A nyilvánosan elérhető adatok szerint egy ilyen harci repülőgép ára 25 millió dollár. Az 1,5 milliárd dollárt meghaladó üzlettel Azerbajdzsán a teljes katonai repülőgép-flottáját felújítja: darabszámot egyelőre nem tudunk, de az összegből kiszámolható, hogy kb. 60 db JF-17C Block III érkezhetne Azerbajdzsánba.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.