2024. 07. 18. csütörtök
Frigyes
: 391 Ft   : 357 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fenntartható üzemanyaggal működő járatokat indít Szingapúrból az Emirates

Fenntartható üzemanyaggal működő járatokat indít Szingapúrból az Emirates
JETfly  |  2024. 06. 14., 13:05
Fenntartható üzemanyaggal működő járatokat indít Szingapúrból az Emirates

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

Az Emirates elkötelezetten dolgozik a fenntarthatóbb légiközlekedés megteremtéséért, amelynek következő állomását a szingapúri SAF-üzemű járatok jelentik. A Changi repülőtér a hatodik, ahonnan a légitársaság környezetkímélőbb üzemanyaggal működő repülőgépeket indít. Az Emirates, a repülőgépüzemanyag-gyártó Neste együttműködésével, az elmúlt hetek során mintegy 3,3 millió liter kevert SAF üzemanyagot szállított a repülőtér üzemanyagtöltő rendszerébe.

A SAF-üzemanyag fenntartható forrásból származó, 100 százalékban megújuló hulladékból, valamint olyan maradék nyersanyagok felhasználásával készül, mint a használt étolaj és állati zsiradék. A SAF biztonságosan használható az Emirates repülőgépeiben és a repülőtéri üzemanyagtöltő infrastruktúrában. A fenntarthatóbb alternatívát jelentő SAF a hagyományos sugárhajtómű-üzemanyaghoz képest akár 85 százalékkal* is csökkentheti a légiközlekedés szén-dioxid-kibocsátását.

Az Emirates régóta törekszik a SAF felhasználásának, gyártásának és kínálatának bővítésére: tavaly a világon elsőként tesztelt élesben 100 százalékban SAF-fal működő hajtóművet egy Airbus A380-as és egyBoeing 777-es repülőgépen; csatlakozott a repülőgép-üzemanyagokkal foglalkozó kutatási konzorciumhoz, az Air-CRAFT-hoz; 200 millió dollárt ajánlott fel a kereskedelmi repülés fosszilis üzemanyagaiból fakadó hosszú távú hatás csökkentését célzó projektekre; az Aviation Impact Accelerator (AIA) ipari partnerévé vált; valamint csatlakozott az alacsony szén-dioxid-kibocsátású beruházásokra összpontosító Solent Cluster kezdeményezéshez.

Az Emirates Szingapúr mellett jelenleg Amszterdamból, London Heathrow-ról, Párizsból, Lyonból és Oslóból üzemeltet SAF-járatokat, terveiben pedig további repülőterek bevonása szerepel.

*Tiszta formában (azaz keveretlenül) használva, és a bevált életciklus-értékelési (LCA) módszerekkel, például a CORSIA-módszertannal számítva.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Elegánsak, kiemelkedően figyelmesek, munkájukat pedig mindig a legmagasabb szinten végzik. Az Emirates légiutas-kísérőiről sok mindent lehet tudni, de arról, hogy pontosan mit is tanulnak a dubaji központban, eddig csak keveset lehetett hallani.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.