2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Családi Napot rendeztek a Kecskeméti Repülődandárnál

Családi Napot rendeztek a Kecskeméti Repülődandárnál
Darabos Erika  |  2023. 09. 24., 15:19
Családi Napot rendeztek a Kecskeméti Repülődandárnál

2023. szeptember 23-án, szombaton rendezték meg az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár Családi Napját: az alakulat katonái ezúttal családtagjaik, hozzátartozóik körében tölthettek el egy tartalmas napot a bázison.

Az időjárás a délelőtt folyamán nem fogadta kegyeibe a rendezvényt: borús, esős időben nyílt ki a családtagok előtt a dandár kapuja, a szervezők ennek ellenére úgy állították össze a Családi Nap programját, hogy kicsik és nagyok egyaránt találjanak benne kedvükre valót. A kedvezőtlen időjárás miatt a tervezett programok nagy részét a lefedésekben rendezték meg, melyekben minden adott volt egy kellemes nap eltöltéséhez. A gyermekeknek szóló, széles programkínálat mellett (arcfestés, csillámtetoválás, ugrálóvárak, légvárak, körhinta, kisvonat, játszóház, kézműves foglalkozás, óriásbuborék-show, trambulin) szüleik sem unatkoztak: a tűzoltóautók szirénás felvonulása, valamint a mindig nagy sikert arató, járőrkutya bemutató is a Családi Nap részét képezte. Nem hiányozhattak az Iskolás Hét népszerű programjai sem, mint például a lézeres lövészet, a toborzópont, továbbá a bázison szolgáló egyéb kiszolgáló, karbantartó eszközök bemutatása.

Gróf Gergely ezredes, a bázis parancsnoka nyitotta meg a sajtónyilvános rendezvényt: jelen volt továbbá dr. Koller József dandártábornok, a Magyar Honvédség Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka, Ugrik Csaba dandártábornok, a repülődandár volt parancsnoka, Fekete Tamás ezredes, dandárparancsnok-helyettes, Grécs György ezredes, törzsfőnök, Bezsenyi Tamás főtörzszászlós, vezénylőzászlós, továbbá Berek Zsolt főtörzszászlós, a Magyar Honvédség Légierő Haderőnem vezénylőzászlósa.

Gróf Gergely ezredes beszédében kihangsúlyozta: a rendezvény lehetőséget biztosít arra, hogy a dandár katonái megmutassák családtagjaiknak, gyermekeiknek hol és milyen eszközökkel dolgoznak a mindennapokban. Legyen az bármilyen feladatvégrahajtás utáni összegzés, külföldi misszióról való visszafogadó ünnepség vagy éppen egy állománygyűlés, mindig fontos kiemelni a család szerepét, a családtagok támogatását, megértését és türelmét, mely elengedhetetlen a munkavégzéshez szükséges nyugodt hátter biztosításához.

A délelőtt folytatásaként az égre szegeződtek a tekintetek: a H145M helikopter pont feletti, látványos bemutatóját követően érkeztek a Gripenek: az Ostravából közönségdíjjal hazatérő Szentendrei Dávid százados demo-ja előtt, légiharc imitációt (1-1 elleni) mutattak be a bázison állomásozó JAS 39-esek. A dinamikus programnak tökéletes kiegészítése volt a statikus bemutató is, mely felvonultatta a jelenleg hadrendben álló típusokat (többek között JAS 39D Gripen, Airbus A319), illetve a hadrendből már kivont MiG-29 Fulcrum vadászgépet és az An-26-os szállító repülőgépet is, plusz a múzeumi részen kiállított helikoptereket, illetve harci repülőgépeket. Ötletes megoldás volt a szervezőktől a kecskemétiek számára ismerős, városnéző kisvonat (borítóképünkön) szerepeltetése is, mely a főbejárat, illetve a lefedések közötti távolságok gyorsabb és hangulatosabb megtételét kapta aznapi feladatul. 

A fotókat ezúton is köszönjük Müller Dórának és Szúh Józsefnek, a meghívót és a helyszíni információkat pedig az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár Kommunikációs és Protokoll Alosztályának, kiemelten Dobrainé Zám Krisztina őrnagynak és Tóth Róbert főhadnagynak!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.