2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az első önálló repülés - Szavakkal leírhatatlan

Az első önálló repülés - Szavakkal leírhatatlan
honvedelem.hu  |  2024. 05. 21., 10:57
Az első önálló repülés - Szavakkal leírhatatlan

Életükben először szálltak fel önállóan a Nemzeti Közszolgálati Egyetem harmadéves, állami légijármű-vezető képzésen résztvevő honvéd tisztjelöltjei nemrégiben az egyetem szolnoki kampuszán, Zlin-143, valamint Zlin-242 típusú repülőgépekkel. A négyéves képzés egyik legmeghatározóbb pillanata ez, amelyre a Magyar Honvédség leendő hajózói egész életük során emlékezni fognak.

A harmadik év elsősorban a kiválasztás időszaka, ekkor dől el ugyanis, hogy forgószárnyas vagy merevszárnyas gépen fognak-e szolgálni a jövő pilótái. A folyamatban nagy szerepe van az orvosi vizsgálatok eredményének, de természetesen a hallgatók céljait és „álmát” is figyelembe veszik. Legtöbbet azonban oktatóik értékelése nyom a latba, akik az első repült órától kezdve folyamatosan monitorozzák tisztjelölt tanítványaikat, feltérképezve képességeiket, erősségeiket és gyengeségeiket, a fejlődésük ütemét.

„A legnagyobb kihívás azzal a tudattal megbirkózni, hogy minden repülésnek súlya van. Mindegyikre a lehető legjobb tudásunk szerint kell felkészülnünk, hiszen nincsen második esély” – hangsúlyozza Kismartoni Mátyás hallgató főtörzsőrmester. Hozzátette: ha valaki ezt az utat választja hivatásaként, elsősorban megfelelő motivációra van szüksége, ami tapasztalata szerint átsegíti az embert minden nehézségen és megpróbáltatáson.

S hogy milyen érzés több évnyi gyakorlás és tudásszerzés után az első önálló felszállás? „Szavakkal leírhatatlan” – véli Donáth Ádám hallgató főtörzsőrmester és amilyen átéléssel ezt mondja, abból az ember érzi: valóban megfogalmazhatatlan.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az elmúlt napokban a típus gyártására vonatkozóan kedvező híreket kapott az Eurofighter Typhoon gyártósora, hiszen Olaszország és Németország is vásárolna további példányokat.

  Háború Művészete magazin

Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.