2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

BASIC AirC2 tanfolyam Szolnokon

BASIC AirC2 tanfolyam Szolnokon
honvedelem.hu  |  2024. 02. 22., 15:17
BASIC AirC2 tanfolyam Szolnokon

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár adott otthont annak az alapszintű légi vezetés és irányítás tanfolyamnak, amelyet a kalkari Német Légierő Műveleti Parancsnokság NATO akkreditált kiképző központja, valamint az MH Légierő Parancsnokság közösen szervezett.

A németországi Kalkarban tartott képzéssel egyenértékű BASIC AirC2 képzés célja, hogy a résztvevők elsajátítsák, hogyan járulhatnak hozzá egy közös nemzeti és szövetséges feladat végrehajtásához a NATO-ban alkalmazott eljárásoknak megfelelően. Az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének rendeltetése, hogy tagjainak biztonságát és szabadságát politikai és katonai eszközökkel garantálja, következésképpen fontos, hogy katonáink nagy létszámban végezzék el az ilyen és ehhez hasonló kurzusokat.

Az előadók ismertették a NATO légi művelettervezési és irányítási rendszerének működési rendjét és eljárási elveit a politikai döntéshozataltól egészen a műveleti feladat végrehajtásáig.

A tanfolyam zárásaként, gyakorlati foglalkozás során a résztvevők egy fiktív – nem NATO 5. cikkely szerinti – műveleten alapuló helyzetbeállításnak megfelelően hajtották végre egy légi műveleti harcparancs egyszerűsített tervezését és kidolgozását.

A kurzuson Kálóczi Zsolt József ezredes, Nagy Lajos alezredes és Csendes Tamás őrnagy műveleti tervező oktatók tartottak előadást a kalkari kiképző központ képviseletében.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.