2024. 07. 17. szerda
Elek, Endre
: 391 Ft   : 357 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

1 éve történt - Kötelességteljesítés közben vesztették életüket

1 éve történt - Kötelességteljesítés közben vesztették életüket
honvedelem.hu  |  2024. 06. 21., 09:00
1 éve történt - Kötelességteljesítés közben vesztették életüket

A 2023. június 21-én, Horvátországban, kötelességteljesítés közben lezuhant magyar H145M típusú helikopter elhunyt személyzete.

Radnai Ádám százados, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem katonai vezetői alapképzési szakán szerzett diplomája után, 2012. augusztus 20-án lett a Magyar Honvédség hivatásos tisztje és kezdte meg szolgálatát hadnagyi rendfokozattal az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál, mint szakaszparancsnok.

2018. augusztus 21-én helyezték át az MH 86. Szolnok Helikopterbázisra, ahol a szállítóhelikopter-zászlóalj egyik szállító-kutató-mentő rajának helikoptervezető tisztje lett. 2020-ban átképzést kapott a H145M típusú helikopterre.

Radnai Ádám százados a megalapítástól kezdve részt vett a különleges műveleti légi képesség kialakításában. Az elsők között teljesítette a légi műveleti tervezői tanfolyamot, és ugyancsak az elsők között érte el az alap műveleti képességet, a magashegyi kiképzettséget és a személyi mentési képzettséget is. Biztos kézzel végezte repülési feladatait, rendelkezett azzal a részletekbe menő figyelemmel és alázattal, ami az oktatói munkához elengedhetetlen. Katonai pályafutása során számos alkalommal kapott kitüntetést.

Konrád Dávid főhadnagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem katonai vezetői alapképzési szakán szerzett diplomája után, 2016. augusztus 20-án lett a Magyar Honvédség hivatásos tisztje és kezdte meg szolgálatát hadnagyi rendfokozattal az MH 54. Veszprém Radarezrednél, mint a hadműveleti főnökség beosztott tisztje.

2019. szeptember 1-jével helyezték át az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis állományába, a harcihelikopter-zászlóalj egyik rajának helikoptervezető lövész tisztje lett.

Konrád Dávid főhadnagy a megalapítástól kezdve részt vett a különleges műveleti légi képesség kialakításában. Idén áprilisban megszerezte a nappali, alap műveleti képesítését a különleges műveleti feladatrendszerben. Repülési készsége, helyzetértékelő képessége példaértékű volt.

Katonai szolgálata során átvehette a „Migrációs Válsághelyzet Kezeléséért szolgálati jelet”.

Lőrincz Tamás zászlós 1995. július 5-én, őrmesteri rendfokozattal lett a Magyar Honvédség hivatásos altisztje, mint a taszári MH 31. Kapos Harcászati Repülőezred mechanikus altisztje.

2004. augusztus 1-jével került az MH 86. Szolnok Helikopter Ezredhez, mint a szállítóhelikopter-zászlóalj egyik rajának technikusa.

Pályafutása során folyamatosan képezte magát, magas szintű szakmai tudását három afganisztáni missziós szolgálata során is igyekezett kamatoztatni.

Katonai szolgálata során számos nemzetközi gyakorlaton és kiképzésen vett részt, illetve több alkalommal vehetett át elismerést és kitüntetést.

Feladatait mindenkor a legjobb tudása szerint, a legmagasabb szinten látta el. Szakmai tudása, valamint emberi kvalitásai kollégái példaképévé emelték. Hivatása teljesítése során kötelességének tekintette a helikopteres fegyvernem örökségének építését, valamint a fiatal katonatársai, repülő bajtársai támogatását.

2023. június 27., 13 óra: Megérkezett a helikopter-balesetben elhunyt katonák koporsóit szállító gép a szolnoki bázisra - A szoljon.hu beszámolója a linkre kattintva érhető el!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Elegánsak, kiemelkedően figyelmesek, munkájukat pedig mindig a legmagasabb szinten végzik. Az Emirates légiutas-kísérőiről sok mindent lehet tudni, de arról, hogy pontosan mit is tanulnak a dubaji központban, eddig csak keveset lehetett hallani.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.