2024. 07. 18. csütörtök
Frigyes
: 391 Ft   : 357 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új parancsnok, változatlan célok

Új parancsnok, változatlan célok
honvedelem.hu  |  2024. 06. 24., 14:03
Új parancsnok, változatlan célok

„A sikerhez kevés csupán az eszköz és a technika, kell hozzá motivált, tenni akaró állomány elszánt, odaadó parancsnokkal az élén” – fogalmazott köszöntő beszédében Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, június 21-én.

Az ünnepi állománygyűlésen Könczöl ezredes elmondta, a bázisrepülőtér folyamatosan fejlődik, megújul és bővül, mindig oroszlánrészt vállal a hazai és nemzetközi gyakorlatok támogatásában, valamint kiváló az együttműködés az itt állomásozó Nehéz Légiszállító Ezreddel (HAW) is.

„Magasy ezredes öt és fél éven keresztül volt parancsnok, amely során több mérföldkövet is elért az alakulat, de a jövőben még összetettebb feladatok várnak az állományra. Az új parancsnok, Barta Sándor ezredes személye garancia a biztos sikerre, kérem, hogy úgy támogassák új elöljárójukat, ahogy Magasy ezredes esetében is tették” – zárta ünnepi beszédét az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka.

„Nem sok katonának adatik meg a szolgálata alatt, hogy ott fejezi be pályafutását, ahol elkezdte. Harminc évvel ezelőtt itt kaptam az első beosztásomat, sokáig nem is gondoltam arra, hogy egyszer parancsnokként köszönhetek el az állománytól. Az itt eltöltött évek bebizonyították, hogy ez egy olyan csapat, akire lehet számítani, akire lehet építeni – fogalmazott Magasy Zsolt ezredes, átadó parancsnok.

A beosztást átvevő Barta Sándor ezredes, az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ korábbi törzsfőnöke szerint egy olyan alakulat parancsnoka lesz, amelyik mindig is magas szinten látta és látja el feladatait és ez a jövőben is így lesz. „Számomra a szilárd fegyelem, magas szintű kiképzettség és az alakiság a legfontosabb tulajdonságok, ezzel lehet leginkább jellemezni az állományt” – mondta ezredes. Magasy Zsolt ezredes Németországban fog nemzetközi parancsnokságon tartós külszolgálatot teljesíteni; elsődleges feladata légi vezetési irányítási tanfolyamok szervezése lesz.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Elegánsak, kiemelkedően figyelmesek, munkájukat pedig mindig a legmagasabb szinten végzik. Az Emirates légiutas-kísérőiről sok mindent lehet tudni, de arról, hogy pontosan mit is tanulnak a dubaji központban, eddig csak keveset lehetett hallani.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.