2024. 07. 18. csütörtök
Frigyes
: 391 Ft   : 357 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

NATO gyakorlaton a ´´lérakosok´´

NATO gyakorlaton a ´´lérakosok´´
honvedelem.hu  |  2024. 07. 08., 16:45
NATO gyakorlaton a ´´lérakosok´´

Húsz NATO tagállam 3200 résztvevője – köztük a Magyar Honvédség légvédelmi rakétacsoportja – tartott kiképzést kilenc bulgáriai és romániai helyszínen a RAMSTEIN LEGACY 2024 integrált lég- és rakétavédelmi gyakorlat keretében a levegőből érkező fenyegetésekkel szemben.

A Magyar Honvédség Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred állományából megalakított vegyes légvédelmi rakétacsoportosítás vett részt a gyakorlaton, amelyen a Légvédelmi Rakéta Műveleti Központ (SAMOC), az 1. Légvédelmi Rakétaosztály (NASAMS) és a 2. Légvédelmi Rakétaosztály (MISTRAL) is helyet kapott. A SAMOC és NASAMS rendszerek első alkalommal mutatták be képességeiket nemzetközi környezetben, együttműködve a már többször bizonyított MISTRAL fegyverrendszerrel.

A nemzetközi gyakorlat kiváló felkészülést biztosít napjaink összetett kihívásaira, erősíti az együttműködést, ezzel a szövetséges erők védelmi képességeit.

Nagy Sándor alezredes, a RALY24 kontingensparancsnokának értékelése szerint a gyakorlat rendkívüli kiképzési lehetőséget biztosított a magyar csoportosítás számára. A technikai együttműködés mellett az eljárások egységesítése is kiemelt fontosságú volt, de a gyakorlat során a magyar SAMOC műveleti központ öt alárendelt csoportosítást kapott, így lengyel, német, török, román, és magyar alegységek harcvezetését és tűzirányítását hajtotta végre. Az eredeti elgondolás szerint a magyar személyzet német mentorálás mellett végezte volna feladatait, azonban a német fél már a gyakorlat kezdetén megállapította, hogy a magyar vezető állomány felkészültsége a közvetlen jelenlétüket nem teszi szükségessé.

A magyar katonák szervezetten és határozottan látták el feladataikat, a NATO-eljárásoknak megfelelően. Mind technikai, mind vezetés-irányítási szempontból elérték a kiképzési célokat és kiváló eredményt értek el. A gyakorlat során szerzett tapasztalatok tökéletes alapot nyújtanak a magyar légvédelmi rakéta alegységek képességének további fejlesztéséhez.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Elegánsak, kiemelkedően figyelmesek, munkájukat pedig mindig a legmagasabb szinten végzik. Az Emirates légiutas-kísérőiről sok mindent lehet tudni, de arról, hogy pontosan mit is tanulnak a dubaji központban, eddig csak keveset lehetett hallani.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.