2024. 07. 17. szerda
Elek, Endre
: 391 Ft   : 357 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon az Északi-tengeri hajózási útvonalról is tanácskoztak

A Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon az Északi-tengeri hajózási útvonalról is tanácskoztak
Art of WAR  |  2024. 06. 14., 14:38

A Roszatom részvételével tartott tanácskozáson a sarkvidéki teherflotta megújításáról, a műholdas adatszolgáltatásról és a Kínával folytatott logisztikai együttműködésről tárgyaltak.

A Roszatom állami vállalat képviselői is részt vettek a XXVII. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum keretében az Északi-tengeri hajózási útvonal használatában érdekelt felek részvételével megtartotttanácskozáson. A rendezvényen a hajóflotta-üzemeltetők és a szállítmányozó cégek képviselői találkoztak, köztük Szergej Frank, a szénhidrogének legnagyobb orosz tengeri szállítmányozó cége, a Szovkomflot igazgatótanácsának elnöke és Vlagyimir Panov, a Roszatom Északi-sarkvidék fejlesztéséért felelős különmegbízottja.

A találkozó résztvevői megállapították, hogy az északi-sarkvidéki teherflotta megújítását célzó állami programra van szükség, illetve fejleszteni kell a műholdas navigációs rendszert, valamint a tudományos kutatásokról is szó volt, amelyek a reálgazdaság vonatkozó szükségleteinek kielégítését szolgálják, ideértve az Északi-sarkvidék és benne a Jamal-Nyenyec autonóm körzet tambejszki klaszterének átfogó fejlesztését.

„A tanácskozáson megvitattuk a hajóépítő-iparral folytatott együttműködés megerősítését, mivel számos szegmensben szükség van a flotta megújítására és a teherhajók új nemzedékének építésére. Fontos, hogy összehangoljuk a szállítmányozók és a flottatulajdonosok terveit az ipar igényeivel. Tárgyaltunk továbbá arról is, hogy növeljük a északi-tengeri hajózási útvonalon a műholdas navigáció biztonságát. Egy sor fontos javaslat hangzott el az orosz űripar részéről erre vonatkozóan és kölcsönösen előnyös megoldások körvonalazódtak. Az ülés során szóba került a kínai partnerekkel folytatott együttműködés bővítése a legutóbbi csúcstalálkozók eredményei alapján” – összegezte a találkozó eredményét Szergej Frank.

„A geopolitikai helyzet miatt mindenki a biztonságosabb és fenntartható útvonalakat keresi.

A hagyományosan stabil kereskedelmi kapcsolatok mára az orosz import és export szempontjából megváltoztak és kelet felé irányulnak. Más országok, amelyek kénytelenek a logisztikában a hatékonyság helyett a biztonságra helyezni a hangsúlyt, érdekeltek az északi-tengeri útvonal fejlődésében és abban, hogy az a globális tengeri logisztika részévé váljon úgy, ahogy az egykor a Szuezi- és a Panama-csatorna esetében történt. Az orosz elnök májusi kínai látogatásának eredményeként államfői szintű döntés született az északi-tengeri útvonal fejlesztésével foglalkozó orosz-kínai vegyesbizottság létrehozásáról. Megállapodtunk, hogy az első vegyesbizottsági ülésre októberben kerül sor. A mostani tanácskozáson az összes orosz kulcsszereplővel előkészítettük az októberi ülésre a javaslatokat tevő munkacsoportok tanácskozásait – jelentette be a találkozó végén Vlagyimir Panov.

Sajtóközlemény

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Elegánsak, kiemelkedően figyelmesek, munkájukat pedig mindig a legmagasabb szinten végzik. Az Emirates légiutas-kísérőiről sok mindent lehet tudni, de arról, hogy pontosan mit is tanulnak a dubaji központban, eddig csak keveset lehetett hallani.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.