2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Délkelet-Ázsiában is bemutatkozott a Magyar Védelmi Exportügynökség

Délkelet-Ázsiában is bemutatkozott a Magyar Védelmi Exportügynökség
honvedelem.hu  |  2023. 11. 27., 15:09
Délkelet-Ázsiában is bemutatkozott a Magyar Védelmi Exportügynökség

A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) első délkelet-ázsiai megjelenésére a thaiföldi Defence & Security kiállításon került sor Bangkokban, november elején. A VEX standján meghívott kiállítóként tíz magyar vállalat és a Védelmi Innovációs Kutatóintézet (VIKI) jelenhetett meg. A 190 négyzetméteres nemzeti standon bemutatták a hazai védelmi ipar Délkelet-Ázsiában érdeklődésre számot tartó termékeit és megoldásait.

A rendezvényen nagy érdeklődést keltett a SERO International mesterlövészpuskája és a GHI-Csendes lövedékcsapdája, valamint moduláris lőtérmegoldásai. Több ázsiai vezető ugyancsak figyelemre méltónak találta tömegkontroll célokra az Atlas Network és a Globserver nem-halálos lőfegyvereit. A Gamma Műszaki Zrt. CBRN felderítő járművei, a Lightware nagysebességű jeltovábbító rendszerei és két műholdas cég is bemutatkozott az ázsiai szereplőknek: a Remred ismertette az úgynevezett testbedeket kínáló, hamarosan átadott fejlesztési központját, a C3S pedig nanoműholdas megoldásokat hozott magával az ázsiai partnereknek.

Az ARWORKS és az Appentum bemutatták a délkelet-ázsiai védelmi ipar iránt érdeklődő döntéshozóknak, hogy milyen virtuális térben zajló képzési és kiterjesztett valóságba átnyúló tréninglehetőségeket tud kínálni a magyar XR-technológia. Az Extended Realityvel foglalkozó magyar cégek innovációs lehetőségeit támogató XR-Szövetség elnöke, a Védelmi Innovációs és Kutatóintézet szakértője is kint volt az eseményen, és tárgyalást folytatott a thai-magyar innovációs együttműködési lehetőségekről.

A VEX standját a thai védelmi miniszter, Sutin Klungsang és a cseh védelmi miniszterhelyettes mellett meglátogatták az indonéz, a pakisztáni és a malajziai védelmi minisztériumok államtitkárai is. Számos katonai vezető érdeklődött a magyar gyártású védelmi ipari eszközök iránt, Thaiföldről, Vietnámból és Bangladesből, és egyéb ASEAN országokból is. A kiállításon négy nap alatt több mint 480 cég vett részt 47 országból. A thaiföldi rendezvény 23 ezer látogatót és 350 hivatalos delegációt fogadott.

A Magyar Védelmi Exportügynökség egyik legfontosabb feladatának tekinti partnervállalatainak, egészében a magyar védelmi ipar teljesítményének bemutatását és jó hírének terjesztését a világban. A VEX támogatja partnerei Európán kívüli exporttörekvéseit a távol-keleti, afrikai és dél-amerikai piacokon is. A jövő évi kiállítások során a Magyar Védelmi Exportügynökség partnervállalatai újra nemzeti standon mutathatják be képességeiket Ázsiában, a párizsi Eurosatoryn és más nemzetközi védelmi ipari kiállításokon!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.