2024. 06. 18. kedd
Arnold, Levente
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Délkelet-Ázsiában is bemutatkozott a Magyar Védelmi Exportügynökség

Délkelet-Ázsiában is bemutatkozott a Magyar Védelmi Exportügynökség
honvedelem.hu  |  2023. 11. 27., 15:09
Délkelet-Ázsiában is bemutatkozott a Magyar Védelmi Exportügynökség

A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) első délkelet-ázsiai megjelenésére a thaiföldi Defence & Security kiállításon került sor Bangkokban, november elején. A VEX standján meghívott kiállítóként tíz magyar vállalat és a Védelmi Innovációs Kutatóintézet (VIKI) jelenhetett meg. A 190 négyzetméteres nemzeti standon bemutatták a hazai védelmi ipar Délkelet-Ázsiában érdeklődésre számot tartó termékeit és megoldásait.

A rendezvényen nagy érdeklődést keltett a SERO International mesterlövészpuskája és a GHI-Csendes lövedékcsapdája, valamint moduláris lőtérmegoldásai. Több ázsiai vezető ugyancsak figyelemre méltónak találta tömegkontroll célokra az Atlas Network és a Globserver nem-halálos lőfegyvereit. A Gamma Műszaki Zrt. CBRN felderítő járművei, a Lightware nagysebességű jeltovábbító rendszerei és két műholdas cég is bemutatkozott az ázsiai szereplőknek: a Remred ismertette az úgynevezett testbedeket kínáló, hamarosan átadott fejlesztési központját, a C3S pedig nanoműholdas megoldásokat hozott magával az ázsiai partnereknek.

Az ARWORKS és az Appentum bemutatták a délkelet-ázsiai védelmi ipar iránt érdeklődő döntéshozóknak, hogy milyen virtuális térben zajló képzési és kiterjesztett valóságba átnyúló tréninglehetőségeket tud kínálni a magyar XR-technológia. Az Extended Realityvel foglalkozó magyar cégek innovációs lehetőségeit támogató XR-Szövetség elnöke, a Védelmi Innovációs és Kutatóintézet szakértője is kint volt az eseményen, és tárgyalást folytatott a thai-magyar innovációs együttműködési lehetőségekről.

A VEX standját a thai védelmi miniszter, Sutin Klungsang és a cseh védelmi miniszterhelyettes mellett meglátogatták az indonéz, a pakisztáni és a malajziai védelmi minisztériumok államtitkárai is. Számos katonai vezető érdeklődött a magyar gyártású védelmi ipari eszközök iránt, Thaiföldről, Vietnámból és Bangladesből, és egyéb ASEAN országokból is. A kiállításon négy nap alatt több mint 480 cég vett részt 47 országból. A thaiföldi rendezvény 23 ezer látogatót és 350 hivatalos delegációt fogadott.

A Magyar Védelmi Exportügynökség egyik legfontosabb feladatának tekinti partnervállalatainak, egészében a magyar védelmi ipar teljesítményének bemutatását és jó hírének terjesztését a világban. A VEX támogatja partnerei Európán kívüli exporttörekvéseit a távol-keleti, afrikai és dél-amerikai piacokon is. A jövő évi kiállítások során a Magyar Védelmi Exportügynökség partnervállalatai újra nemzeti standon mutathatják be képességeiket Ázsiában, a párizsi Eurosatoryn és más nemzetközi védelmi ipari kiállításokon!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legfrissebb információk szerint Svédország - a légierő modernizációs folyamatának részeként - már 2024 vége előtt dönthet a kiöregedő Lockheed Martin C-130H szállító repülőgép flottájuk cseréjéről.

  Háború Művészete magazin

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.