2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Különleges műveletekkel a közös célok felé

Különleges műveletekkel a közös célok felé
honvedelem.hu  |  2024. 06. 07., 14:52
Különleges műveletekkel a közös célok felé

Olaszországban és Svédországban bizonyítottak a Magyar Honvédség különleges műveleti katonái NATO gyakorlat keretében, ahol tömeges ejtőernyős ugrás, a logisztikai utánpótlás megszervezése, rajtaütés és beépített területen vívott harc szerepelt a feladataik között, de éleslövészeten is megmutatták felkészültségüket.

A részvétel lehetőséget biztosított a magyar különleges műveleti katonák számára, hogy nemzetközi környezetben fejlesszék képességeiket és tapasztalatokat szerezzenek.

A NATO egyik legjelentősebb éves gyakorlata, a Steadfast Defender 24 keretein belül megtartott Swift Response 2024 célja – a résztvevő országok katonai erői közötti együttműködés erősítése és fejlesztése érdekében – a szövetséges erők gyors reagálási képességének tesztelése és fejlesztése volt.

A katonák valós helyzeteket modellező forgatókönyvek alapján dolgoztak, ezzel is biztosítva a legjobb felkészülést arra, hogy különböző válsághelyzetekben gyorsan és hatékonyan tudjanak beavatkozni.

A Magyar Honvédség több alakulata, köztük az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár katonái is aktívan hozzájárultak a gyakorlat sikeréhez, mely mögött többéves előkészítő munka ál. A különleges műveleti katonák olyan komplex feladatokban vettek részt, amelyek főbb mozzanatai Európa több országát érintve valósultak meg.

A rohamlövész és különleges műveleti katonák ismét bizonyították kiváló képességeiket, erősítve ezzel hazánk elkötelezettségét a nemzetközi együttműködés iránti, bemutatva a Magyar Honvédség hozzájárulását a szövetség közös védelmi erőfeszítéseihez.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az elmúlt napokban a típus gyártására vonatkozóan kedvező híreket kapott az Eurofighter Typhoon gyártósora, hiszen Olaszország és Németország is vásárolna további példányokat.

  Háború Művészete magazin

Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.