2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Emlékhelyek Napja 2017. május 13.

Helyszín: Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely
Dátum: 2017. május 13., szombat 10:00

„Az emlékhelyek, mint az emlékezet és a közösségi emlékezés helyei végigkísérik Magyarország történetét az államalapítástól egészen a 20. század második feléig.”

Az Emlékhelyek Napján a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely hadtörténelmünk bemutatását tűzte ki célul.

Programjaink 10.00 – 16.00 óra között látogathatóak:

 

  • „Huszárgyerek szereti a táncot..” - Botos József táncpedagógus előadásában a verbunk történetét, kialakulását, toborzó feladatát ismerhetik meg az érdeklődők.
  • Somogyi Győző színes grafikáiból, Száz magyar huszár címmel nyílik meg kiállításunk (a  Verebi Közösségi Ház és Könyvtár gyűjteményéből, Szalai Attila tulajdona)
  • Dr. Szabó József János hadtörténész előadásában ’48-as katonadalokat énekelhetnek az érdeklődők és verbunk táncok bemutatóját tekinthetik meg, citerakísérettel.
  • Mester és tanítványai címmel a Szunyoghy András grafikus- és festőművész vezette katonai alkotótáborban készült, honvédelmi témájú alkotásokból nyílik kiállításunk.
  • A nap folyamán ’48-as ügyességi gyermekjátékokkal, Apródképzővel (a kicsiknek), Hadapród képzővel (a nagyoknak) várjuk a gyermekeket.
  • A kvízkérdéseinket helyesen kitöltők között 15.00 órakor sorsolást tartunk és azt követően 10 fő ingyenes, 1 órás Raptor lézerharc kalandban vehet részt a helyszínen.

Kiállításaink ezen a napon kedvezményes, 600 Ft/fő áron látogathatóak.

Kalandos kedvű vendégeink kipróbálhatják magukat a Raptor lézerharcban is. A belépőjegy ára ezt a szolgáltatást nem tartalmazza, de ezen a napon kedvezményes áron vehető igénybe! A lézerharc programra előzetes bejelentkezés szükséges, mely maximum egy órás igénybevételt jelent személyenként. Ára 1.500,-/fő/1 óra. Bejelentkezés és időpont egyeztetés: foglalas@kempp.hu

Ezen a napon KEMPP NyíltnApp-ot tartunk, mely alkalmával kültéri digitális tárlatvezetőnk teljes információs tartalma díjmentesen elérhető az Emlékparkba látogatóknak!

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Üdvözlettel:

Katonai Emlékpark Közhasznú Nonprofit Kft

8095 Pákozd, Mészeg-hegy 087 hrsz

kempp@kempp.hu

www.kempp.hu

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.