2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Signal Felelősség biztosítás tájékoztató

2021. 03. 10., 09:27

A Hosz szolgáltatási palettáján már több éve nagy népszerűségnek örvend a Signal IDUNA munkavállalói felelősségbiztosítás, amelyet rendszeresen tagdíjat fizető tagjaink 2021. évben is megköthetnek mindössze évi 1100 Ft-os egyéni díj befizetésével. Ez fedezetet biztosít a gondatlan károkozásból bekövetkező kártérítési kötelezettség esetére.

   A károkozás bekövetkeztekor (pl.: gépjárműben okozott kár) kizárólag a parancsnok által lefolytatott káreljárási jegyzőkönyv határoz az egyéni kártérítési kötelezettségről. Kötelezvényt nem  fogad el a biztosító, így azt aki aláírja elveszti jogosultságát a biztosítási szolgáltatásra! Az eljárásban megállapított kártérítési kötelezettséget fizeti meg a Signal IDUNA munkavállalói felelősségbiztosítása és nem a kárt. Ezt a bizotsítást azon Hosz tagok vehetik igénybe, akik az 1100;- Ft-os éves díj befizetésével csatlakoznak a csoportos biztosítási formához is.  

   A Hosz tagok mihamarabb jelezzék a biztosítási díj befizetésével egy időben csatlakozási szándékukat az alapszervezeti vezetőknek, akik a névjegyzékeket (név, tagsági szám) és a biztosítás díját továbbítják a Hosz központi irodába. Az alapszervezetek dönthetnek a 30%-uk terhére történő befizetésről is.

 

Ha az alapszervezet eddig a saját keret terhére történő csoportos befizetésről nem határozott, akkor a tag által az alapszervezet vezetője felé ejuttatott javaslat alapján az alapszervezet bármikor dönthet erről.

 

   A kártérítési igényt a csoportos munkavállalói felelősségbiztosításhoz csatlakozott tagok az év során minden esetben az előzetes kárbejelentő nyomtatvány kitöltésével, valamint a káreljárási jegyzőkönyv másolatának haladéktalan megküldésével igényelhetik.

   Kiemelten fontos, hogy a káreseményt azonnal, de legkésőbb három naptári napon belül be kell jelenteni a Honvodszakszervezet központi irodájának az iroda@hsz.hu e-mail címre eljuttatott értesítésben akkor is, ha a kárjegyzőkönyv még nem áll rendelkezésre. 

A biztosítási év 2021. 01. 01-től 2021. 12. 31-ig tart az éves díj megfizetésének időpontjától függetlenül, tehát extrém példaként: a december 30-án történő befizetés két nap  biztosítási jogviszonyt eredményezne, így érdemesebb év elején a díjat befizetni.

 

A munkavállalói felelősségbiztosítás ügyeinek intézésével kapcsolatos általános tájékoztatásra irányuló kérdéseitekkel elsősorban az érdekvédelmi ügyvivőket keressétek.

A központi iroda kizárólag a konkrét kárigények kezelését végzi!

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.