2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Signal Felelősség biztosítás tájékoztató

2021. 03. 10., 09:27

A Hosz szolgáltatási palettáján már több éve nagy népszerűségnek örvend a Signal IDUNA munkavállalói felelősségbiztosítás, amelyet rendszeresen tagdíjat fizető tagjaink 2021. évben is megköthetnek mindössze évi 1100 Ft-os egyéni díj befizetésével. Ez fedezetet biztosít a gondatlan károkozásból bekövetkező kártérítési kötelezettség esetére.

   A károkozás bekövetkeztekor (pl.: gépjárműben okozott kár) kizárólag a parancsnok által lefolytatott káreljárási jegyzőkönyv határoz az egyéni kártérítési kötelezettségről. Kötelezvényt nem  fogad el a biztosító, így azt aki aláírja elveszti jogosultságát a biztosítási szolgáltatásra! Az eljárásban megállapított kártérítési kötelezettséget fizeti meg a Signal IDUNA munkavállalói felelősségbiztosítása és nem a kárt. Ezt a bizotsítást azon Hosz tagok vehetik igénybe, akik az 1100;- Ft-os éves díj befizetésével csatlakoznak a csoportos biztosítási formához is.  

   A Hosz tagok mihamarabb jelezzék a biztosítási díj befizetésével egy időben csatlakozási szándékukat az alapszervezeti vezetőknek, akik a névjegyzékeket (név, tagsági szám) és a biztosítás díját továbbítják a Hosz központi irodába. Az alapszervezetek dönthetnek a 30%-uk terhére történő befizetésről is.

 

Ha az alapszervezet eddig a saját keret terhére történő csoportos befizetésről nem határozott, akkor a tag által az alapszervezet vezetője felé ejuttatott javaslat alapján az alapszervezet bármikor dönthet erről.

 

   A kártérítési igényt a csoportos munkavállalói felelősségbiztosításhoz csatlakozott tagok az év során minden esetben az előzetes kárbejelentő nyomtatvány kitöltésével, valamint a káreljárási jegyzőkönyv másolatának haladéktalan megküldésével igényelhetik.

   Kiemelten fontos, hogy a káreseményt azonnal, de legkésőbb három naptári napon belül be kell jelenteni a Honvodszakszervezet központi irodájának az iroda@hsz.hu e-mail címre eljuttatott értesítésben akkor is, ha a kárjegyzőkönyv még nem áll rendelkezésre. 

A biztosítási év 2021. 01. 01-től 2021. 12. 31-ig tart az éves díj megfizetésének időpontjától függetlenül, tehát extrém példaként: a december 30-án történő befizetés két nap  biztosítási jogviszonyt eredményezne, így érdemesebb év elején a díjat befizetni.

 

A munkavállalói felelősségbiztosítás ügyeinek intézésével kapcsolatos általános tájékoztatásra irányuló kérdéseitekkel elsősorban az érdekvédelmi ügyvivőket keressétek.

A központi iroda kizárólag a konkrét kárigények kezelését végzi!

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.