2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 379 Ft   : 350 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató munkavállalói felelősségbiztosításról

Hosz  |  2017. 01. 11., 10:10

A Hosz szolgáltatási palettáján már több éve nagy népszerűségnek örvend az a Signal IDUNA munkavállalói felelősségbiztosítás, amely 2019. évben 1100 Ft-os egyéni díj befizetésével fedezetet biztosít a gondatlan károkozásból bekövetkező kártérítési kötelezettség esetére.

A Hosz szolgáltatási palettáján már több éve nagy népszerűségnek örvend az a Signal IDUNA munkavállalói felelősségbiztosítás, amely 2020. évben 1100 Ft-os egyéni díj befizetésével fedezetet biztosít a gondatlan károkozásból bekövetkező kártérítési kötelezettség esetére...

A károkozás bekövetkeztekor (pl.: gépjárműben okozott kár) a parancsnok által lefolytatott káreljárási jegyzőkönyv határoz az egyéni kártérítési kötelezettségről.
Ezt a kártérítési kötelezettséget fizeti meg a Signal IDUNA munkavállalói felelősségbiztosítása azon Hosz tagoknak, akik az éves díj befizetésével csatlakoznak a csoportos biztosítási formához.

A Hosz tagok egész évben jelezheztik - a biztosítási díj befizetésével egy időben -csatlakozási szándékukat az alapszervezeti vezetőknek, akik a
névjegyzékeket (név, tagsági szám) és a biztosítás díját továbbítják a Hosz központi irodába.

A kártérítési igényt a csoportos munkavállalói felelősségbiztosításhoz csatlakozott tagok az év során minden esetben a káreljárási jegyzőkönyv másolatának haladéktalan megküldésével igényelhetik.

A káresemény bekövetkezte után 5 napon belül a cikk alján szereplő kárbejelentési igénybejelentő nyomtatványt szükséges kitölteni és megküldeni a Honvédszakszervezet, 1581 Budapest, Pf. 65. levelezési címre az alábbi dokumentumok másolatával:

- a szakszervezeti tagság igazolása (Hosz Központi Iroda végzi)

- a hivatalos kárleírás (baleseti jegyzőkönyv, forgalmi jelentés, káreseti jegyzőkönyv, járművezetői jelentés, rendőrségi jegyzőkönyv, stb.)

- jogerős munkáltatói Határozat és/vagy Fizetési felszólítás, mely tartalmazza a szakszervezeti tagot terhelő kártérítés összegét, amelyet a tag elfogadott és aláírt.

- a károsodott jármű javítási költségének igazolása (számla, árajánlat, főkönyvi kimutatás, költségkimutatás)

- egyéb, a kárral kapcsolatos irat, fénykép, adat, információ, stb.


Nem nyújt fedezetet a biztosítás a Felelősségbiztosítások általános feltételében foglaltakon kívül:

a) Biztosított megőrzési felelőssége alapján keletkezett károkra, kivéve, ha a megőrzésre átadott dologban megrongálódása folytán keletkezett a kár,

b) pénz, értékpapír, értéktárgy, számlák, bizonylatok eltűnésével, elvesztésével, ellopásával összefüggésben keletkezett károkra,

c) azokra a károkra, amely a Biztosított jogszabályban írt felelősségénél szigorúbb, szerződésben, vagy egyoldalú nyilatkozatban vállalt helytállási kötelezettségen alapulnak, kivéve a kollektív szerződés alapján Biztosítottat terhelő kártérítési kötelezettséget,

d) üzleti titok megsértéséből eredő károkra,

e) leltárhiányért való felelősség alapján felmerülő
károkra,

f) a Biztosított által elkövetett bűncselekménnyel okozott károkra, kivéve a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel okozott károkat.

 


A biztosítás a biztosítási díj beérkezésétől (Hosz tagság megléte mellett) az adott év december 31-ig tart.

A munkavállalói felelősségbiztosítás ügyeinek intézésével kapcsolatos kérdéseitekkel az érdekvédelmi ügyvivőket, vagy Klopfer Szandra asszisztenst (0670/374-3083) kereshetik.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

2023. december 2-án, szombaton került sor a Veszprém vármegyei Pápateszér községben Marjay Tamás huszár hadnagy emléktáblájának ünnepélyes avatására születésének 100. évfordulóján.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.