2024. 06. 14. péntek
Vazul
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kongresszusi határozatok jegyében

Hosz  |  2011. 11. 29., 15:52

A kongresszus utáni elnökségi ülés a legfőbb döntéshozó fórumon elfogadott határozatok jegyében zajlott. A november 29-i eseményen a vezető tisztségviselők tájékoztatást adtak a HM parlamenti államtitkárával történt egyeztetésről, de középpontba kerültek az egyes szakmai feladatkörök, valamint a következő időszak legfontosabb tennivalói is. Az ülést Czövek János elnök vezette...

Az aktuális tájékoztató előtt Czövek János elnök köszöntötte a megjelenteket, az elnökségi tagokat, az ügyvezetés tagjait, valamint a meghívott vendgeket.

Ezt követően az elnök mellett Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök részletesen informálták a megjelenteket a november 28-án lebonyolított, HM parlamenti államtitkárral történt találkozón elhangzottakról. 

Az Alapszabály-szerkesztő Bizottság munkájával kapcsolatos napirendi téma során a Hosz elnöke azt javasolta, hogy a bizottságban az elmúlt hónapokban tevékenykedő bizottsági tagok, valamint a legtöbb előterjesztést megfogalmazó szakszervezeti tagok folytassák a munkát. Az elnök javaslatára Bazsik István alelnök kapta feladatul a bizottság további munkájának vezetését, a kidolgozói tevékenység 2012 júniusáig fejeződik be.

A kongresszusi határozatokból fakadó feladatokról (szövetségi kapcsolatok, Vizsgáló Bizottság létrehozása, 2012. évi költségvetés módosítása) szóló napirendi téma során elsőként a szövetségi kapcsolatokról tárgyaltak az elnökség tagjai. Az Euromil-ügyeket az elkövetkezőkben Szendrei Zoltán alelnök viszi.

Az FRDÉSZ-hez füződő viszonnyal kapcsolatban elhangzott, hogy az előzetes tervek szerint még az idén elnökségi ülést hív össze az FRDÉSZ elnöke. Bazsik István alelnök azt javasolta, hogy még az idén legyen FRDÉSZ Küldöttgyülés, mely hozza meg a szükséges döntéseket. Emellett azt is javasolta az alelnök, hogy jöjjön létre egy előkészítő bizottság, mely a szakszervezeti konföderációkkal történő kapcsolattartást lesz hivatott előkészíteni. Vezetője Sörös István, tagjai Lippai Csaba és Dr. Kántor Raimund lesznek. Az FRDÉSZ-tagdíj hátralékot – az elnökség döntése értelmében – decemberben átutalja a Hosz. A Hosz elnöksége javaslatára szakszervezetünk még decemberben kezdeményezni fogja, hogy mihamarabb hívja össze az FRDÉSZ elnöke a rendkívüli Küldöttgyülést.

A kongresszus döntése értelmében az elnökség bizottságot állított fel a gazdasági problémák felülvizsgálatára. A bizottság összetételéről - az addig beérkezett javaslatok alapján - a december 13-i elnökségi ülésen határoznak.   

A 2012. évi költségvetést módosítani kell, hiszen a kongresszus felülbírálta a választmány korábbi döntését, eszerint a tagdíjakból származó bevétel 30%-a marad az alapszervezeteknél.

Az Egység újság terjesztésének mikéntjéről - a beérkezett árajánlatok megismerése után - ugyancsak a következő elnökségi ülésen döntenek majd. A 2012-es költségvetés módosításáról az elnökség a februári ülésen terjeszti elő az új javaslatot. A tervezés megkezdődött.

Az egyes szakmai feladatkörökről szóló napirendi téma során - az elnök javaslatára - Lippai Csabát a központi irodán végzendő szervezési tennendők és a budapesti területi ügyvivői feladatok ellátásával bízta meg az elnökség, Koncsecskó László pedig a kelet-magyarországi területi ügyvivői feladatokat viszi tovább.

E sorok íróját és Kiséri-Nagy Ferenc fotóriportert kommunikációs feladatok ellátásával és az Egység újság elkészítésével 2012. június 30-ig bízta meg az elnökség. Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező szerződését - az elnök javaslatára - nem hosszabbítja meg a Hosz.   

Vezető tisztségviselők feladatköréhez tartozó tájékoztatás során Bazsik István alelnök elmondta, hogy a következő időszakban az elnök felügyelete alá tartozik majd a szakszervezeti kommunikáció mellett a nyugállományúak ügye, a rendezvények, a demonstrációs bizottság, a protokoll, valamint a Kft. felügyelete. Szendrei Zoltán alelnökhöz tartoznak majd a nemzetközi kapcsolatok, a területi ügyvivők, az alapszervezetek, felügyelete, valamint a véleményezések intézése. Bazsik István alelnökhöz tartoznak majd a gazdasági ügyek, az FRDÉSZ, a jogi ügyek, valamint a szekciók felügyelete. Az egyes képviseletekkel történő kapcsolattartást is felosztották egymás között a vezető tisztségviselők. Az is elhangzott, hogy az érdekegyeztetés, a szövetségi ügyek, valamint a szakértői egyeztetéssel kapcsolatos ügyekben mindhárman részt vesznek, de, mint megtudtuk, aki elkezdte az adott ügyet, az is viszi végig.

December 3-ra meghirdetett közszolgálati demonstrációval kapcsolatban elhangzott, hogy akkor legyünk erősek, akkor mutassuk meg magunkat, ha mi szervezünk majd tiltakozást. Ne aprózzzuk el erőinket, most adjunk ki támogató nyilatkozatot – hangzott el Szendrei Zoltán alelnök javaslata. 

 

Az egyebekben az adósságcsapda egyes vonatkozásairól és a végtörlesztés kedvezményes lehetőségeiről beszélt Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervező, majd kedvező javaslatot is megfogalmazott, amit a vezérkar-főnök számára is megfontolásra ajánl a Hosz elnöke.  

Ezt követően Czövek János Hosz elnök a Hodosz-szal, a BEOSZ-szal és a stratégiai partnerekkel szervezendő közös találkozóra tett javaslatot. Az ülésen elhangzott, hogy a december 13-án lebonyolítandó – a nagyob létszámú alapszervezetek vezetőivel, az alapítványunk és a gazdasági társaságunk munkatársainak részvételével megszervezett – kibővített elnökségi ülést tartunk, melynek helyszíne Göd lesz. Ezt követően a december 17-i cirkuszi programról, illetve az alternatív időpontokról esett szó, majd a tegnap éjszakai parlamenti szavazás után megemlékeztünk a szolgálati nyugdíj intézményrendszerének megszünéséről.

Végül a következő, december 13-i ülés napirendi témáit fogadták el az elnökségi tagok.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.