2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elkészültek a Generációk közötti kapcsolat a munkahelyen című projekt szakmai anyagok

2022. 08. 15., 10:27

A Honvédszakszervezet által megvalósult „Generációk közötti kapcsolat” című, GINOP-5.3.5-18-2020-00157 azonosítószámú projektben elkészültek a szakmai anyagok...

„Generációk közötti kapcsolat a munkahelyen” című projekt célja volt a „ fiatal és az idősebb generációk közötti együttműködés elősegítése a munkahelyen” - honvédelmi ágazatra szólóan. A projekt célja volt továbbá egy az ágazatot érintő kutatás megvalósításán túl a kommunikációs megoldások megvalósítása az elkészült szakmai anyagok népszerűsítése és a gyakorlatban történő hasznosítása.

Kiindulási szempontunk volt, hogy az önkéntes szervezési elvű „önkéntes haderőben a meghosszabbodott aktív életszakasz következtében jellemzően négy generáció dolgozik együtt”. Az alakulatoknál a parancsnoki és vezetői állomány felkészítésével legyen képes tevőlegesen részt venni az alrendszerekben a generációs problémák megoldásában, a szervezeti integritás erősítésében ezzel is erősítve a szociális párbeszédet.

A Honvédszakszervezet egyfajta plusz szereplőként tud részt venni a generációk közötti együttműködést segítő megoldási javaslatok kidolgozásában, megvalósításában és a projektet népszerűsítő tevékenységeiben.

A projekt megvalósítása során egyedi, ágazatspecifikus feltáró jellegű kutatásokat végeztünk. A projekt kutatásunk abból indult ki, hogy a Zrínyi 2026 program honvédelmi ágának egyik legfontosabb célkitűzése egy átfogó szervezetfejlesztés, a hivatásos és szerződéses állomány feltöltöttségének növelése, az állomány megtartása.

 A tevékenységek során megvalósult tájékoztató anyagok, rendezvények, a kutatás és egyéb tevékenységek az ágazattal összhangban kerültek megtervezésre.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.