2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Áldott Karácsonyt

2023. 12. 24., 05:02

Ismét közeledünk a szentestéhez, amikor minden házban karácsonyfát állítanak és a szeretet ünnepének jelképeként gyertyát gyújtanak. Mi, katonák ebben az időszakban a családunk iránt érzett szeretet mellett szívünkben hordozzuk hazánk iránt érzett hűségünket és így állunk meg egy pillanatra átgondolni azt, hogy hogyan lehet békésebbé és boldogabbá tenni a világot...

Hivatásunkból adódóan mi a békét szolgáljuk, amelyet nap-nap után veszélyeztet a gonosz hatalma, amely nemzetünk számára hol szuverén államunk határán jelenik meg betörni szándékozó hordák formájában, hol a lassan, de biztosan felénk közelítő háború rémképében ölt újra és újra testet, már több mint 1 000 éve.

Hivatásunk egyben küldetésünk is, amelyet a mai napon sokak számára tesz nehézzé az a nemes feladat, hogy december 24-én is családjuktól  távol a hazát szolgálják, történjék is az egy hazai objektum őrszolgálatában, vagy több ezer kilóméterre egy katonai misszióban.

Ilyenkor az emberek többsége családjával várja Jézus eljövetelének ünnepét, de vannak akiknek ez nem adatik meg ma!

Mi szerencsések, akik családunk körében egymást megölelve ünnepelhetjük Jézus eljövetelének csodáját, lélekben öleljük keblünkre azon katona társainkat, akik most a hivatásuk legfőbb célját teljesítik, azaz szolgálják a hazát és gondoljunk egy pillanatra családjukra, akik nélkülözik őket. Ha ismerünk ilyen helyzetben lévő családokat, egy-egy apró gesztussal segítsük őket! Lehet, hogy az itthon maradt feleségnek egy-két jó szó is a megnyugvást jelenti, vagy egy talpba befaragott karácsonyfa segít abban, hogy egy kicsit könnyebb legyen elviselni a katona családtag hiányát és érezni azt, hogy nincs egyedül.

Mi, honvédek mutassunk példát ilyenkor is! Mutassunk példát bajtársiasságból, békességből és szeretetből. Úgy éljük meg ezt a napot, hogy mi lehessünk e napon a békesség és a szeretet önkéntes nagykövetei!

Ehhez kívánok mindannyiunknak Erőt, Egészséget és Áldott Karácsonyi Ünnepet!

A szolgálatot teljesítő katonáknak pedig ezzel a kis karácsonyi dallal kedveskedve kívánom, hogy mihamarabb ölelhessék át szeretteiket és addig is kívánok nekik esemény mentes, sikeres szolgálatot és kitartást!

Bazsik István

elnök

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.