2024. 06. 16.
Jusztin
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Áldott Karácsonyt

2023. 12. 24., 05:02

Ismét közeledünk a szentestéhez, amikor minden házban karácsonyfát állítanak és a szeretet ünnepének jelképeként gyertyát gyújtanak. Mi, katonák ebben az időszakban a családunk iránt érzett szeretet mellett szívünkben hordozzuk hazánk iránt érzett hűségünket és így állunk meg egy pillanatra átgondolni azt, hogy hogyan lehet békésebbé és boldogabbá tenni a világot...

Hivatásunkból adódóan mi a békét szolgáljuk, amelyet nap-nap után veszélyeztet a gonosz hatalma, amely nemzetünk számára hol szuverén államunk határán jelenik meg betörni szándékozó hordák formájában, hol a lassan, de biztosan felénk közelítő háború rémképében ölt újra és újra testet, már több mint 1 000 éve.

Hivatásunk egyben küldetésünk is, amelyet a mai napon sokak számára tesz nehézzé az a nemes feladat, hogy december 24-én is családjuktól  távol a hazát szolgálják, történjék is az egy hazai objektum őrszolgálatában, vagy több ezer kilóméterre egy katonai misszióban.

Ilyenkor az emberek többsége családjával várja Jézus eljövetelének ünnepét, de vannak akiknek ez nem adatik meg ma!

Mi szerencsések, akik családunk körében egymást megölelve ünnepelhetjük Jézus eljövetelének csodáját, lélekben öleljük keblünkre azon katona társainkat, akik most a hivatásuk legfőbb célját teljesítik, azaz szolgálják a hazát és gondoljunk egy pillanatra családjukra, akik nélkülözik őket. Ha ismerünk ilyen helyzetben lévő családokat, egy-egy apró gesztussal segítsük őket! Lehet, hogy az itthon maradt feleségnek egy-két jó szó is a megnyugvást jelenti, vagy egy talpba befaragott karácsonyfa segít abban, hogy egy kicsit könnyebb legyen elviselni a katona családtag hiányát és érezni azt, hogy nincs egyedül.

Mi, honvédek mutassunk példát ilyenkor is! Mutassunk példát bajtársiasságból, békességből és szeretetből. Úgy éljük meg ezt a napot, hogy mi lehessünk e napon a békesség és a szeretet önkéntes nagykövetei!

Ehhez kívánok mindannyiunknak Erőt, Egészséget és Áldott Karácsonyi Ünnepet!

A szolgálatot teljesítő katonáknak pedig ezzel a kis karácsonyi dallal kedveskedve kívánom, hogy mihamarabb ölelhessék át szeretteiket és addig is kívánok nekik esemény mentes, sikeres szolgálatot és kitartást!

Bazsik István

elnök

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.