2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újabb fejlemény a tiszthelyettesi besorolások ügyében

Hosz  |  2004. 07. 16., 10:23

Június végén a HM Honvéd Vezérkar főnöke, helyt adva a HOSZ beadványának, intézkedett a hadkiegészítő parancsnokságon szolgálatot teljesítő tiszthelyettesek besorolásának megváltoztatására. Az intézkedés alapján a haderőtervezési csoportfőnökség kiadta az állománytábla helyesbítő íveket, amelyekben azonban nem szerepelt minden, a HOSZ által kifogásolt beosztás.

Fentiek miatt a HOSZ újabb egyeztetést kezdeményezett a vezérkari főnöknél. A július 14-i egyeztetésen a munkáltatói oldalt a HVK Iroda, a haderőtervezési csoportfőnökség és a hadmüveleti- és kiképzési csoportfőnökség felelős beosztású vezetői képviselték, a HOSZ részéről pedig Tóth László alelnök és Simon Zoltán elnökségi tag vett részt.

Az egyeztetés végeredményeként a felek konkrét beosztásra menően pontosították az érintettek körét és abban állapodtak meg, hogy ez alapján javaslatot tesznek a vezérkari főnök felé az állománytáblák ismételt módosítására. Ezzel újabb 20 zászlósi beosztás törzszászlóssá minősítésére kerülhet sor a közeljövőben. Végeredményben összesen 79 fő esetében sikerült az említett módosítást elérni.

A besorolásokat 2002. január 01-jei visszamenőleges hatállyal kell végrehajtani. Az erre vonatkozó pénzügyi intézkedést kiadják, információink szerint néhány hadkiegészítő parancsnokságon már végre is hajtották az átsorolásokat (a már kiadott helyesbítő ívek alapján). A végrehajtást természetesen továbbra is figyelemmel kísérjük, az esetleges problémákról várjuk a csoportvezetők jelzéseit.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendben tovább növeli ázsiai járatainak számát, 96 interkontinentális és 69 európai célállomás lesz elérhető az október végéig tartó időszakban. Budapestre a legtöbb napon öt járat közlekedik majd.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.