2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

...és áll a gát

Hosz  |  2006. 04. 27., 00:21

Messziről fehérlik a csépai gát, és rajta kis sötét foltok, mintha hangyák lennének a cukron. Közelebb érve már látszik, hogy emberek hangyaszorgalommal és hatalmas elszántsággal küszködnek a természet erői ellen....

Katonák az ország minden részéből. Védik a gátat, a hazát, védik a lakosságot. Tudják, most minden rajtuk múlik, tudják, most hatalmas a tét. Az árvízvédelmi szakemberek szerint már az is csoda, hogy áll még a gát. Bajtársaink minden nap, minden órában újra és úrja "megcsinálják" a csodát. Tartják a hatalmas vizet. Zsákokat pakolnak, PTSZ-t vezetnek, helikopterrel segítenek. Mindenki kiveszi a részét. Fáradtak, de nem csüggedtek. Panasz nélkül állják a szó szerinti sarat. Most nem számít a rendfokozat, a nem, a kor. Most csak a feladat számít. Az alezredes együtt dolgozik a tizedessel, az idősebb a fiatallal, a nő a férfivel. Egy csapat, mely nem ismeri azt a szót, hogy lehetetlen. Szentesen, Csongrádon, Csépán, Szelevényen, Öcsödön és más árvíz fenyegette településen most nagyon tisztelik a honvédeket, de ehhez egy katasztrófahelyzet kellett. A nemzet új hősökre lelt, akik méltán viselik a honvéd nevet.

Közöttük voltunk. Április 25-én a Honvédszakszervezet elnöke, Mészáros Géza, főtitkára, dr. Ujfaludi Zoltán, és kelet-magyarországi ügyvivője, Jakubik András - Fórján Sándor János szentesi alapszervezeti vezető hathatós segítségével -  órákat töltött a gáton, ahol személyesen is talákozhattak jelenünk Dávidjaival, akik birokra keltek a maguk Góliátjával. Köszönjük Bajtásaink!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A hadműveleti képességek fenntartása, továbbfejlesztése érdekében a Magyar Légierő számára kiemelt jelentőségű NATO egységbe integrálva, nagy kötelékben gyakorlatozni. Rövid beszámoló az idei Lion Effort gyakorlatról.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.