2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

55 éves a kecskeméti Repülőbázis

Hosz  |  2006. 05. 14., 19:44

2006. május 12-én ünnepelte a kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis fennállásának 55. évfordulóját. Az eseményre meghívást kapott a Honvédszakszervezet elnöke is, akit elfoglaltsága miatt dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár helyettesített az ünnepségen…  

A számos meghívott és a repülőbázis állománya a Gripen hangárban kezdte az ünneplést, állománygyülés keretében. Felolvasták Havril András vezérezredesnek, a HM HVK főnökének és a megyei közgyülés elnökének köszöntő – a bázis állományának az árvízi védekezésben betöltött fontos szerepét is kiemelő – levelét. Ezt követően Pető István László dandártábornok, bázisparancsnok méltatta az ünnepet.

Az állománygyülést követően, már a szerelőhangárban folytatódott az ünneplés. A bázisparancsnok állófogadásra invitálta a megjelenteket. Miután a Grácia együttes fergeteges koncertet adott, a meghívott vendégek - így a Honvédszakszervezet főtitkára is - ajándékkal kedveskedtek a vendéglátónak. Ezután a vendégsereg élvezettel fogyasztotta az asztalra halmozott ételeket. A rendezvény zárásaként egy hatalmas tortát vágott fel Pető dandártábornok.

A repülőbázis méltó módon, rendkívül színvonalasan ünnepelte meg fennállásának 55. évfordulóját.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.