2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

55 éves a kecskeméti Repülőbázis

Hosz  |  2006. 05. 14., 19:44

2006. május 12-én ünnepelte a kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis fennállásának 55. évfordulóját. Az eseményre meghívást kapott a Honvédszakszervezet elnöke is, akit elfoglaltsága miatt dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár helyettesített az ünnepségen…  

A számos meghívott és a repülőbázis állománya a Gripen hangárban kezdte az ünneplést, állománygyülés keretében. Felolvasták Havril András vezérezredesnek, a HM HVK főnökének és a megyei közgyülés elnökének köszöntő – a bázis állományának az árvízi védekezésben betöltött fontos szerepét is kiemelő – levelét. Ezt követően Pető István László dandártábornok, bázisparancsnok méltatta az ünnepet.

Az állománygyülést követően, már a szerelőhangárban folytatódott az ünneplés. A bázisparancsnok állófogadásra invitálta a megjelenteket. Miután a Grácia együttes fergeteges koncertet adott, a meghívott vendégek - így a Honvédszakszervezet főtitkára is - ajándékkal kedveskedtek a vendéglátónak. Ezután a vendégsereg élvezettel fogyasztotta az asztalra halmozott ételeket. A rendezvény zárásaként egy hatalmas tortát vágott fel Pető dandártábornok.

A repülőbázis méltó módon, rendkívül színvonalasan ünnepelte meg fennállásának 55. évfordulóját.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.