2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tartalmas időszak előtt

Hosz  |  2006. 05. 15., 10:36

Rengeteg program és folyamatos egyeztetések jellemzik a Honvédszakszervezet (Hosz) előtt álló májusi időszakot - így lehetne összefoglalni a május 15-i, Szincsák Gyula alelnök által levezetett ügyvezetés ülésen elhangzottakat.

A Hosz ügyvezetésének ülése az utolsó, április 4-i ülés óta történt időszak eseményeiről adott részletes tájékoztatóval kezdődött. A Hosz főtitkára beszámolt - egyebek között - a városligeti majális, a LIGA-demonstráció, a központi iroda átalakítása, a lakásbizottsági ülés, valamint a szentendrei szerződéses tagtoborzó eseményeiről, az ott történtek tapasztalatairól. Dr. Ujfaludi Zoltán beszélt még a HM KPSZH főigazgatója által kiadott tavaszi árvízvédelmi munkálatokban résztvevő állományt megillető járandóságokról is. Ezt követően Szincsák Gyula alelnök a folyamatban lévő egyeztetésekről, így - többek között - a rendkívüli helyzetben történő szolgálat-teljesítések, a tiszthelyettesek vezetői pótlékának ügyeivel, a 2003-ban, illetve a 2005-ben nyugállományba vonultak 13. havi illetményeivel kapcsolatos egyeztetésekről adott információkat. Heiling Ottó Hosz alelnök pedig a készenléti jellegü beosztásokkal összefügő tárgyalásokról adott hasznos tájékoztatást. A két alelnök és a főtitkár által elmondottakat dr. Oláh Gábor szociális és személyügyi ügyvivő, dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő, Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő és Oláh József légierő haderőnemi titkár egészítette ki. Az ügyvezetés tagjai eszmét cseréltek a 2006. évi jubileumi rendezvények, küszöbön álló szakszervezeti programok, valamint a 2007. évi kongresszus előkészítéséről is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.