2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 379 Ft   : 350 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tartalmas időszak előtt

Hosz  |  2006. 05. 15., 10:36

Rengeteg program és folyamatos egyeztetések jellemzik a Honvédszakszervezet (Hosz) előtt álló májusi időszakot - így lehetne összefoglalni a május 15-i, Szincsák Gyula alelnök által levezetett ügyvezetés ülésen elhangzottakat.

A Hosz ügyvezetésének ülése az utolsó, április 4-i ülés óta történt időszak eseményeiről adott részletes tájékoztatóval kezdődött. A Hosz főtitkára beszámolt - egyebek között - a városligeti majális, a LIGA-demonstráció, a központi iroda átalakítása, a lakásbizottsági ülés, valamint a szentendrei szerződéses tagtoborzó eseményeiről, az ott történtek tapasztalatairól. Dr. Ujfaludi Zoltán beszélt még a HM KPSZH főigazgatója által kiadott tavaszi árvízvédelmi munkálatokban résztvevő állományt megillető járandóságokról is. Ezt követően Szincsák Gyula alelnök a folyamatban lévő egyeztetésekről, így - többek között - a rendkívüli helyzetben történő szolgálat-teljesítések, a tiszthelyettesek vezetői pótlékának ügyeivel, a 2003-ban, illetve a 2005-ben nyugállományba vonultak 13. havi illetményeivel kapcsolatos egyeztetésekről adott információkat. Heiling Ottó Hosz alelnök pedig a készenléti jellegü beosztásokkal összefügő tárgyalásokról adott hasznos tájékoztatást. A két alelnök és a főtitkár által elmondottakat dr. Oláh Gábor szociális és személyügyi ügyvivő, dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő, Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő és Oláh József légierő haderőnemi titkár egészítette ki. Az ügyvezetés tagjai eszmét cseréltek a 2006. évi jubileumi rendezvények, küszöbön álló szakszervezeti programok, valamint a 2007. évi kongresszus előkészítéséről is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

2023. december 2-án, szombaton került sor a Veszprém vármegyei Pápateszér községben Marjay Tamás huszár hadnagy emléktáblájának ünnepélyes avatására születésének 100. évfordulóján.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.