2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tartalmas időszak előtt

Hosz  |  2006. 05. 15., 10:36

Rengeteg program és folyamatos egyeztetések jellemzik a Honvédszakszervezet (Hosz) előtt álló májusi időszakot - így lehetne összefoglalni a május 15-i, Szincsák Gyula alelnök által levezetett ügyvezetés ülésen elhangzottakat.

A Hosz ügyvezetésének ülése az utolsó, április 4-i ülés óta történt időszak eseményeiről adott részletes tájékoztatóval kezdődött. A Hosz főtitkára beszámolt - egyebek között - a városligeti majális, a LIGA-demonstráció, a központi iroda átalakítása, a lakásbizottsági ülés, valamint a szentendrei szerződéses tagtoborzó eseményeiről, az ott történtek tapasztalatairól. Dr. Ujfaludi Zoltán beszélt még a HM KPSZH főigazgatója által kiadott tavaszi árvízvédelmi munkálatokban résztvevő állományt megillető járandóságokról is. Ezt követően Szincsák Gyula alelnök a folyamatban lévő egyeztetésekről, így - többek között - a rendkívüli helyzetben történő szolgálat-teljesítések, a tiszthelyettesek vezetői pótlékának ügyeivel, a 2003-ban, illetve a 2005-ben nyugállományba vonultak 13. havi illetményeivel kapcsolatos egyeztetésekről adott információkat. Heiling Ottó Hosz alelnök pedig a készenléti jellegü beosztásokkal összefügő tárgyalásokról adott hasznos tájékoztatást. A két alelnök és a főtitkár által elmondottakat dr. Oláh Gábor szociális és személyügyi ügyvivő, dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő, Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő és Oláh József légierő haderőnemi titkár egészítette ki. Az ügyvezetés tagjai eszmét cseréltek a 2006. évi jubileumi rendezvények, küszöbön álló szakszervezeti programok, valamint a 2007. évi kongresszus előkészítéséről is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.