2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonacsaládok Ópusztaszeren

Hosz  |  2006. 06. 12., 09:13

Immár hagyomány, hogy minden évben a Magyar Honvédség vezetői, parancsnokai, katonai szervezetei családi összejövetelen találkoznak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Így történt ez június 10-én is, ahol közel négyezren szórakoztak a színvonalas rendezvényeken. A találkozóra meghívást kapott a Honvédszakszervezet is, így lehetőség adódott a katonatársakkal történő beszélgetésre, illetve ajándékozásra is…  

A történelmi hagyományokat bemutató területen az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Müszaki Dandár - közel egy hetes munkával rendkívül színvonalasan - rendezte be a területet, hogy helyet tudjon biztosítani a katonai szervek fogadósátrainak, a rendezvények színpadjának, illetve az ebédeltetéshez. Sajnos az időjárás védőszentje nem fogadott kegyeibe, viszont az esős idő dacára az emberek jól érezték magukat. A következő programokból lehetett választani: nagyszínpadi és gyerekszínpadi előadások, kommandós bemutató, lovas huszár bemutató, katonai térzenekar, főzőverseny, horgászverseny, hagyományőrző és haderőnemi bemutatók. A meghívott szervezetek több érdekes és hasznos kiegészítő, szórakoztató szolgáltatást nyújtottak. A Haditechnikai Ellátó Központ meleg lángost biztosított reggelire, a Híradó Parancsnokság sátrában pedig internetezni lehetett, míg az Egészségvédelmi Intézet filmvetítéssel és gyors egészségügyi vizsgálatokkal adott tanácsot. Természetesen nem szabad megfeledkezni az országosan híres Feszty Árpád körképéről, „A magyarok bejövetele” alkotásról, melyet sokan megtekinthettek.

A Honvédszakszervezet sátrában Szincsák Gyula alelnök, Jakubik András és Takács István területi ügyvivők, Kukor Eszter személyi assisztens és Forján Sándor szentesi szakszervezeti csoportvezető fogadta a vendégeket. A látogatók – kicsik és nagyok – kérdéseire hasznos tanácsokat kaphattak, valamint kedves ajándékokat (sapkát, sípot, léggömböt, golyóstollat, zászlókat) vehettek át. Sikert aratott a Hosz-os léggömbfújó verseny, melyet a gyerekek nagyon élveztek.

Összességében egy nagyon színvonalas családi rendezvényen vehettünk részt és a tapasztalatok alapján, izgalommal várjuk a jövő évi katonacsaládok országos találkozóját Ópusztaszeren.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.