2024. 04. 23. kedd
Béla
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti kezdeményezés

Hosz  |  2006. 06. 14., 14:49

A Honvédszakszervezet kezdeményezésére, a honvédelmi ágazatban működő országosan reprezentatív érdekvédő szervezetek (Hodosz, Hosz) és a BEOSZ azt kérte a hivatalba lépett új honvédelmi minisztertől, hogy a Kormányprogram tárcánál történő megvalósításának konkrét lépéseiről soron kívül adjon tájékoztatást. A levél tartalmát az alábbiakban olvashatják...

Dr. Szekeres Imre,

a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere

         Tisztelt Miniszter Úr!

         Alulírottak, a honvédelmi ágazatban müködő országosan reprezentatív érdekvédő szervezetek kezdeményezzük, hogy a Kormányprogram tárcánál történő megvalósításának konkrét lépéseiről szíveskedjék szervezeteinknek  soron kívül tájékoztatást adni.

         Kérésünket azzal indokoljuk, hogy tagságunk, illetve a honvédség hivatásos, szerződéses katona, és köztisztviselői, közalkalmazotti állománya mindezideig kizárólagosan a sajtó információi alapján értesült az őket érintő várható változásokról.

         Tagságunk, valamint szervezeteink részéről fokozott igény mutatkozik arra, hogy a készülő reformokkal kapcsolatos konkrét tervekről tárca szinten  az egyeztetések haladéktalanul kezdődjenek meg.

         Tisztelt Miniszter Úr!

         Kérésünk mielőbbi teljesítése reményében az ügyben tett intézkedéseit előre is köszönjük.

         Budapest, 2006. június      14 - n.

Breuer László sk., a HODOSZ vezető titkára, Mészáros Géza sk., a Hosz elnöke és Sipos Géza sk., a BEOSZ elnöke

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.