2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Közös érdekek

Hosz  |  2006. 06. 14., 20:16

Rendkívüli ülést tartott a Liga Szakszervezetek elnöksége, melynek napirendjén „Az Új Egyensúly programja 2006-2008”-ról az érdekvédelmi szervezetek egységes állásfoglalásának kialakítása szerepelt. Az ülésen a Honvédszakszervezetet dr. Oláh Gábor szociális és személyügyi ügyvivő képviselte, ő fejtette ki a reprezentatív érdekvédelmi szervezet véleményét is...

A tagszervezetek megállapodtak, hogy közösen, határozottan lépnek fel a program azon elemei ellen, amelyek az általuk képviselt – így a katonatársadalom – munkavállalók érdekeit, egzisztenciáját, az évek során elért vívmányokat hátrányosan érintik. E sorok írója, a Honvédszakszervezet képviselőjeként elmondta, hogy a program sajátosan közelíti meg a problémakört, úgy tünteti fel mintha a kialakult helyzetért a közszféra, annak munkavállalói lennének egyedül a felelősek. A csökkenő állami kiadások területén hiányolta az Országgyülésre vonatkozó kiadást csökkentő tervezetet.

A jelenlévők egyetértettek az eltitkolt jövedelmek „kifehérítésére” törekvő elképzelésekkel, az arányos közteherviselésre való törekvéssel. A programban szereplő „szolidaritási adó” kifejezést nem tartják helyesnek, hiszen számukra a szolidaritás nem egy kötelezően fizetendő adófajtát jelent.

Az államháztartás egyensúlya cím alatt leírtak váltották ki a tanácskozás résztvevőiből a legnagyobb ellenkezést. Nem vitatták az államháztartás egyensúlya megteremtésének szükségességét, de azt már igen, hogy ezt a terhet nagymértékben a bérből és fizetésből élőknek kell viselniük. A konföderáció egységesen lép fel a felnőttképzéshez, a lakáshitel törlesztéséhez biztosított adókedvezmények megszünése, szükülése, a munkáltató által a dolgozó javára az önkéntes kölcsönös biztosítópénztárba történő befizetés adómentes mértékének csökkenése ellen. Tiltakozásukat fejezik ki a munkavállalói járulékok tervezett emelése miatt.

A LIGA tudomásul veszi, hogy a piacgazdaságban az energiahordozók árait a világpiaci árakhoz szükséges közelíteni, de elvárja a rászorultak részére elfogadható támogatási rendszer kialakítását az emeléssel egy időben.

A Honvédszakszervezet képviselője kifejtette azon álláspontját, hogy a LIGA a fegyveres és rendvédelmi szféra munkavállalóinak érdekeit hangsúlyosan jelenítse meg állásfoglalásai során.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.