2023. 09. 21. csütörtök
Máté, Mirella
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Közös érdekek

Hosz  |  2006. 06. 14., 20:16

Rendkívüli ülést tartott a Liga Szakszervezetek elnöksége, melynek napirendjén „Az Új Egyensúly programja 2006-2008”-ról az érdekvédelmi szervezetek egységes állásfoglalásának kialakítása szerepelt. Az ülésen a Honvédszakszervezetet dr. Oláh Gábor szociális és személyügyi ügyvivő képviselte, ő fejtette ki a reprezentatív érdekvédelmi szervezet véleményét is...

A tagszervezetek megállapodtak, hogy közösen, határozottan lépnek fel a program azon elemei ellen, amelyek az általuk képviselt – így a katonatársadalom – munkavállalók érdekeit, egzisztenciáját, az évek során elért vívmányokat hátrányosan érintik. E sorok írója, a Honvédszakszervezet képviselőjeként elmondta, hogy a program sajátosan közelíti meg a problémakört, úgy tünteti fel mintha a kialakult helyzetért a közszféra, annak munkavállalói lennének egyedül a felelősek. A csökkenő állami kiadások területén hiányolta az Országgyülésre vonatkozó kiadást csökkentő tervezetet.

A jelenlévők egyetértettek az eltitkolt jövedelmek „kifehérítésére” törekvő elképzelésekkel, az arányos közteherviselésre való törekvéssel. A programban szereplő „szolidaritási adó” kifejezést nem tartják helyesnek, hiszen számukra a szolidaritás nem egy kötelezően fizetendő adófajtát jelent.

Az államháztartás egyensúlya cím alatt leírtak váltották ki a tanácskozás résztvevőiből a legnagyobb ellenkezést. Nem vitatták az államháztartás egyensúlya megteremtésének szükségességét, de azt már igen, hogy ezt a terhet nagymértékben a bérből és fizetésből élőknek kell viselniük. A konföderáció egységesen lép fel a felnőttképzéshez, a lakáshitel törlesztéséhez biztosított adókedvezmények megszünése, szükülése, a munkáltató által a dolgozó javára az önkéntes kölcsönös biztosítópénztárba történő befizetés adómentes mértékének csökkenése ellen. Tiltakozásukat fejezik ki a munkavállalói járulékok tervezett emelése miatt.

A LIGA tudomásul veszi, hogy a piacgazdaságban az energiahordozók árait a világpiaci árakhoz szükséges közelíteni, de elvárja a rászorultak részére elfogadható támogatási rendszer kialakítását az emeléssel egy időben.

A Honvédszakszervezet képviselője kifejtette azon álláspontját, hogy a LIGA a fegyveres és rendvédelmi szféra munkavállalóinak érdekeit hangsúlyosan jelenítse meg állásfoglalásai során.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.