2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Közös érdekek

Hosz  |  2006. 06. 14., 20:16

Rendkívüli ülést tartott a Liga Szakszervezetek elnöksége, melynek napirendjén „Az Új Egyensúly programja 2006-2008”-ról az érdekvédelmi szervezetek egységes állásfoglalásának kialakítása szerepelt. Az ülésen a Honvédszakszervezetet dr. Oláh Gábor szociális és személyügyi ügyvivő képviselte, ő fejtette ki a reprezentatív érdekvédelmi szervezet véleményét is...

A tagszervezetek megállapodtak, hogy közösen, határozottan lépnek fel a program azon elemei ellen, amelyek az általuk képviselt – így a katonatársadalom – munkavállalók érdekeit, egzisztenciáját, az évek során elért vívmányokat hátrányosan érintik. E sorok írója, a Honvédszakszervezet képviselőjeként elmondta, hogy a program sajátosan közelíti meg a problémakört, úgy tünteti fel mintha a kialakult helyzetért a közszféra, annak munkavállalói lennének egyedül a felelősek. A csökkenő állami kiadások területén hiányolta az Országgyülésre vonatkozó kiadást csökkentő tervezetet.

A jelenlévők egyetértettek az eltitkolt jövedelmek „kifehérítésére” törekvő elképzelésekkel, az arányos közteherviselésre való törekvéssel. A programban szereplő „szolidaritási adó” kifejezést nem tartják helyesnek, hiszen számukra a szolidaritás nem egy kötelezően fizetendő adófajtát jelent.

Az államháztartás egyensúlya cím alatt leírtak váltották ki a tanácskozás résztvevőiből a legnagyobb ellenkezést. Nem vitatták az államháztartás egyensúlya megteremtésének szükségességét, de azt már igen, hogy ezt a terhet nagymértékben a bérből és fizetésből élőknek kell viselniük. A konföderáció egységesen lép fel a felnőttképzéshez, a lakáshitel törlesztéséhez biztosított adókedvezmények megszünése, szükülése, a munkáltató által a dolgozó javára az önkéntes kölcsönös biztosítópénztárba történő befizetés adómentes mértékének csökkenése ellen. Tiltakozásukat fejezik ki a munkavállalói járulékok tervezett emelése miatt.

A LIGA tudomásul veszi, hogy a piacgazdaságban az energiahordozók árait a világpiaci árakhoz szükséges közelíteni, de elvárja a rászorultak részére elfogadható támogatási rendszer kialakítását az emeléssel egy időben.

A Honvédszakszervezet képviselője kifejtette azon álláspontját, hogy a LIGA a fegyveres és rendvédelmi szféra munkavállalóinak érdekeit hangsúlyosan jelenítse meg állásfoglalásai során.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.