2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az ágazati partnerség érdekében

Hosz  |  2006. 06. 23., 12:13

A védelmi tárca reprezentatív érdekvédelmi és érdekképviseleti szervezetei annak érdekében, hogy az ágazati partnerség és párbeszéd erősödjön; a döntésekben, a kötelező érvényű rendeletekben, utasításokban a reprezentatív érdekvédelmi szervezetek bevonása rendszeres és érdemi legyen; hogy elősegítsék a tárca szintű érdekegyeztetés eredményesebbé és hatékonyabbá tételét, június 21-i tanácskozásukon az alábbi NYILATKOZATOT  fogadták el...    

NYILATKOZAT

A védelmi tárca, de a társadalom szintjein és területein is müködő reprezentatív érdekvédelmi és érdekképviseleti szervezetei, nevezetesen:

- gondoskodási körbe tartozók szervezete: a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége;

- a védelmi tárca közalkalmazott és köztisztviselő munkavállalóinak szervezete: a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete;

- a hivatásos és szerződéses szolgálati jogviszonyban dolgozó katonák szervezete: a Honvédszakszervezet, továbbiakban aláíró szervezetek,

annak érdekében, hogy:

- az ágazati partnerség és párbeszéd erősödjön;

- a döntésekben, a kötelező érvényü rendeletekben, utasításokban a reprezentatív érdekvédelmi szervezetek bevonása rendszeres és érdemi legyen;

- elősegítsük a tárca szintü érdekegyeztetés eredményesebbé és hatékonyabbá tételét,

2006. június 21-i tanácskozásukon az alábbi NYILATKOZATOT  fogadták el:

            1./ Az aláíró szervezetek az ágazati párbeszéd, a tárcaszintü érdekegyeztetés garantált müködése, az érintettek érdekeinek érvényesülése érdekében a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) jogi kereteinek megszilárdítását kezdeményezik. Ez biztosítja, hogy az ott meghozott döntések valóban az általunk képviseltek érdekeit tükrözzék.

            2./ Az aláíró szervezetek a tárca szintü érdekegyeztetés fórumán (HÉF) résztvevő szervezetek számának esetleges növelését egységesen és határozottan elutasítják és kijelentik, hogy a munka- és szolgálatvállalók, valamint a gondoskodási körbe tartozók törvényes képviseletére teljes körüen és bizonyítottan megfelelnek, arra felkészültek és abban eredményesek.

            3./ Az érdekegyeztetés és a szociális párbeszéd intézményének és müködésének tárca szintü formája jogi felülvizsgálása, újraszabályozása során az aláíró szervezetek egységesek abban is, hogy a megtárgyalandó kérdések számának növekedése, azok fontossága, a szakszerü döntések meghozatala, valamint a közösen meghozott döntések garantált végrehajthatósága az érdekegyeztetésben a HÉF munkavállalói oldalán jelenleg résztvevő szervezetek számának  újragondolását igényli.

            4./ Az aláíró szervezetek fokozott felelősséggel tartoznak a védelmi ágazatban szolgálatot teljesítő, munkavállalói és gondoskodási körbe tartozó állománycsoportokért. Az ágazatra jellemző munka- és szolgáltatási feltételek és kapcsolatok kialakítása folyamatában minden korábbinál szigorúbb – a vonatkozó törvényeknek mindenben megfelelő, legitimációs és egyéb – követelményeket támasztunk. Mindezek alapján a tárcaszintü érdekegyeztető fórum munkájában csak a reprezentatív érdekvédelmi szervezeteknek lehet helye.

            5./ Az aláíró szervezetek 2006. június  15-én aláírt, a honvédelmi miniszternek címzett levelükben foglaltakat megerősítik. Kérik a tárca vezetőjét, hogy ígéretéhez híven mielőbb foglaljon állást az ágazati szintü érdekegyeztetés rendszere és müködése tárgyában, vegye figyelembe a jelen Nyilatkozatot, valamint azt az igényünket, amely a HÉF alapdokumentumainak és a kétoldalú megállapodások megújítására vonatkozik

Bugac, 2006. június 23.

Sipos Géza nyá. ezredes sk.

BEOSZ elnök

Breuer László sk.

Hodosz vezető titkár

Mészáros Géza ezredes sk.

Hosz elnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.