2024. 05. 25. szombat
Orbán
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hat szakszervezeti konföderáció állásfoglalása a kormányprogramról

Hosz  |  2006. 07. 03., 14:07

A hat országos szakszervezeti szövetség értékelte az „Új Egyensúly” kormányzati programról az Országos Érdekegyeztető Tanácsban lefolytatott konzultációkat. Megállapította, hogy a kormány merev, formális egyeztetésekben kimerülő magatartása miatt a tárgyalások eredménytelenek voltak...

A hat országos szakszervezeti szövetség visszautasítja a Kormány állítását, mely szerint a pénzügyi egyensúlyi folyamatok súlyos állapotát a munkavállalók teljesítményektől elszakadt reáljövedelem-növekedése és fogyasztása okozta. A kialakult helyzetért a Kormányt terheli a felelősség.

Megállapítottuk, hogy az egyensúly helyreállítása érdekében tervezett intézkedések aránytalanul nagy többletterhet rónak a munkavállalókra, a bérből és fizetésből élőkre, miközben a tőkejövedelmeket érintő adók messze alatta maradnak a munkajövedelmeket sújtó megterheléseknek.

A megszorító csomag hatására a legális foglalkoztatás körülményei tovább nehezülnek, a fekete- és szürkegazdaság felé terelve a vállalkozásokat. Ezek együttesen azt eredményezik, hogy a munkavállalók jövedelmi helyzete erőteljesen romlik, életszínvonaluk csökken, szociális biztonságuk tovább gyengül, a munkanélküliség tovább nő, a foglalkoztatottság csökken.

Visszautasítjuk a közszféra reformnak álcázott tönkretételét, a szakszervezetek törvényben garantált jogainak semmibevételét az átgondolatlan, drasztikus leépítések során.

A hat országos szakszervezeti szövetség úgy döntött, hogy a tervezett intézkedések ügyében az országgyülési képviselőkhöz fordul. Felszólítja a törvényhozás tagjait, hogy szavazatukkal ne támogassák a munkavállalókat súlyosan hátrányosan érintő törvényeket.

Követelései nyomatékosítására a hat országos szakszervezeti szövetség úgy döntött, hogy tiltakozó demonstrációt tart 2006. július 8-án 1100 órakor a Képviselői Irodaház előtt.

Felkérjük a szakszervezeti tagokat, a munkavállalókat és a nyugdíjasokat a tiltakozáson való részvételre, hogy közösen késztessük meghátrálásra, a munkavállalók jogos követeléseinek tiszteletben tartására a Kormányt, vagy ha kell, a törvényhozást.

Autonóm Szakszervezetek Szövetsége             Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés

Független Szakszervezetek                                          Magyar Szakszervezetek Országos

Demokratikus Ligája                                                               Szövetsége

Munkástanácsok Országos Szövetsége                           

                  Szakszervezetek        Együttmüködési                                                                                                             Fóruma                   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.