2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hat szakszervezeti konföderáció állásfoglalása a kormányprogramról

Hosz  |  2006. 07. 03., 14:07

A hat országos szakszervezeti szövetség értékelte az „Új Egyensúly” kormányzati programról az Országos Érdekegyeztető Tanácsban lefolytatott konzultációkat. Megállapította, hogy a kormány merev, formális egyeztetésekben kimerülő magatartása miatt a tárgyalások eredménytelenek voltak...

A hat országos szakszervezeti szövetség visszautasítja a Kormány állítását, mely szerint a pénzügyi egyensúlyi folyamatok súlyos állapotát a munkavállalók teljesítményektől elszakadt reáljövedelem-növekedése és fogyasztása okozta. A kialakult helyzetért a Kormányt terheli a felelősség.

Megállapítottuk, hogy az egyensúly helyreállítása érdekében tervezett intézkedések aránytalanul nagy többletterhet rónak a munkavállalókra, a bérből és fizetésből élőkre, miközben a tőkejövedelmeket érintő adók messze alatta maradnak a munkajövedelmeket sújtó megterheléseknek.

A megszorító csomag hatására a legális foglalkoztatás körülményei tovább nehezülnek, a fekete- és szürkegazdaság felé terelve a vállalkozásokat. Ezek együttesen azt eredményezik, hogy a munkavállalók jövedelmi helyzete erőteljesen romlik, életszínvonaluk csökken, szociális biztonságuk tovább gyengül, a munkanélküliség tovább nő, a foglalkoztatottság csökken.

Visszautasítjuk a közszféra reformnak álcázott tönkretételét, a szakszervezetek törvényben garantált jogainak semmibevételét az átgondolatlan, drasztikus leépítések során.

A hat országos szakszervezeti szövetség úgy döntött, hogy a tervezett intézkedések ügyében az országgyülési képviselőkhöz fordul. Felszólítja a törvényhozás tagjait, hogy szavazatukkal ne támogassák a munkavállalókat súlyosan hátrányosan érintő törvényeket.

Követelései nyomatékosítására a hat országos szakszervezeti szövetség úgy döntött, hogy tiltakozó demonstrációt tart 2006. július 8-án 1100 órakor a Képviselői Irodaház előtt.

Felkérjük a szakszervezeti tagokat, a munkavállalókat és a nyugdíjasokat a tiltakozáson való részvételre, hogy közösen késztessük meghátrálásra, a munkavállalók jogos követeléseinek tiszteletben tartására a Kormányt, vagy ha kell, a törvényhozást.

Autonóm Szakszervezetek Szövetsége             Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés

Független Szakszervezetek                                          Magyar Szakszervezetek Országos

Demokratikus Ligája                                                               Szövetsége

Munkástanácsok Országos Szövetsége                           

                  Szakszervezetek        Együttmüködési                                                                                                             Fóruma                   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-15 10:13:12
Sobri Jóska Élménypark 2024.05.26-án és 2024.06.02.-án Egésznapos felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak a Kislődi Sobri Jóska Élmény és Kalandpark...

  JETfly Magazin

Az elmúlt napokban a típus gyártására vonatkozóan kedvező híreket kapott az Eurofighter Typhoon gyártósora, hiszen Olaszország és Németország is vásárolna további példányokat.

  Háború Művészete magazin

Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.