2023. 09. 26. kedd
Jusztina, Pál
: 390 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tehetségesek a katonáink - A vezetői értekezleten történt

Hosz  |  2006. 07. 04., 14:53

A hivatalba lépett új honvédelmi miniszter, dr. Szekeres Imre július 4-én tartott vezetői értekezletet. A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség vezető állománya részére lebonyolított, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részvételével lezajlott eseményen a Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök képviselték. A miniszterelnök beszédében – egyebek mellett – kifejtette: a Magyar Honvédség egy nagyszerűen teljesítő, tehetséges katonákból álló közösség. 

Miután Gyurcsány Ferencet, a Magyar Köztársaság miniszterelnökét, dr. SzekeresImre honvédelmi miniszter és Havril András vezérezredes, a HM HonvédVezérkar főnöke katonai tiszteletadással fogadta, a miniszterelnök a vezető állomány részére mondott beszédet.

Gyurcsány Ferenc az elmúlt 16 évről szólva azt hangsúlyozta, hogy Magyarország megtalálta a helyét a világban, az EU és a NATO tagjaként, büszke, európai országgá vált. Nincs más dolog, mint az országot erőssé és sikeressé tenni. A kormányfő kijelentette: nincs erős köztársaság erős intézmények nélkül, így abban a Magyarországban hiszek, aminek az intézményeit, így a hivatásossá váló honvédelmét is tisztelet övezi. Olyan országot szeretnék, amelyben az emberek büszkék a honvédelmükre, a hivatásos és szerződéses katonáikra. A katonának, ha jó, márpedig a magyar katona jó és tehetséges, értenie kell a békéhez, tennie kell a békéért, amire szerződött – tette hozzá. A miniszterelnök azt is hangsúlyozta, hogy az országreform az intézmények, a normák átalakítását jelenti, ez pedig igazi kihívás mindenki számára. El kell dönteni az ambíciókat, hozzá kell rendelni az eszközöket és mindig tudni kell, miben vagyunk a legjobbak – fejezte be gondolatait Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

A sajtó számára nem nyilvános honvédelmi miniszteri beszédet követően Szekeres Imre és Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium sajtószóvivője sajtótájékoztatót tartott, melyen bemutatták a Honvédelmi Minisztérium új vezetőit, így Iváncsik Imrét, a HM államtitkárát, dr. Szeredi Pétert, a HM új kabinetfőnökét, dr. Bali Józsefet, védelempolitikai szakállamtitkárt, Wapplerné dr. Balogh Ágnest, jogi és adminisztratív szakállamtitkárt és dr. Füredi Károlyt, a védelemtervezési és infrastrukturális szakállamtitkárt is. A sajtó előtt a honvédelmi tárca vezetője elmondta, hogy augusztus elsejétől, az új müködési struktúra szerint, immár 11 főosztállyal, 490 fős létszámmal fog müködni a Honvédelmi Minisztérium. Szükség van a változtatásra, új hivatali és háttérintézményi rend szükséges, ezért év végéig beáll a végleges szervezeti rend -tette hozzá Szekeres Imre.  A nemzeti érdekeket, a szövetségesi kötelezettségeket, valamint a pénzügyi és személyi feltételeket kell egyensúlyba hozni - hangsúlyozta a szakminiszter. Újságírói kérdésekre válaszolva - többek között - elhangzott, hogy minden, katonai szempontból felesleges ingatlant a megfelelő szervezetek értékesíteni fognak, a bevételeket pedig elsősorban a Honvéd Kórház felújítására fordítják majd.      

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága az utazási kereslet növekedése és szélestörzsű flottájának bővítése miatt tapasztalt pilótákat toboroz Magyarországról is.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.