2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Harckocsizók napján, Tatán

Hosz  |  2006. 07. 28., 08:31

Az MH 11. Hunyadi Mátyás Harckocsizászlóalj július 25-én Szent Kristóf  - a harckocsizók védőszentje - napja alkalmából bemutatót szervezett a Szómódi lőtéren. A rendezvényre meghívást kapott a Honvédszakszervezet is, így lehetőség adódott a katonatársakkal történő beszélgetésre és ajándékozásra is...

A harckocsizók hagyományosan Kristóf napján ünneplik a fegyvernemi napjukat. Az MH 11. Hunyadi Mátyás Harckocsizászlóalj a szómódi lőtéren tartotta meg - gyönyörü napsütésben, több száz érdeklődő jelenlétében - rendezvényét. A program fővédnöke Győrössy Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokság parancsnoka volt.

A mai páncélos technikák és azok kezelésének bemutatása mellett a program célja az volt, hogy a civil lakosság betekintést nyerhessen a zászlóalj és katonái mindennapi életébe. A katonai bemutatót a meghívott együttmüködő partnerek és civil szervezetek bemutatói tették színesebbé. A színes programok közül kiemelkedett a rendőrség megyei beavatkozó részlegének és a tatai katonák közelharc bemutatója (a zászlóalj vizsgázott katonái kézitusa oktatói közremüködésével), valamint a tüzoltóság technikai bemutatója. A színvonalas, érdekes programokat láthattak a Magyar Gyorsulási Szövetség segítségével megtartott harckocsi gyorsulási versenyen, valamint a szlalom, gumifüstölés és ”vaspapucsos” bemutatókon.

A felállított sátrakban a katonai élet különböző részleteivel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A Honvédszakszervezet sátrában Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő, Farkasné dr. Nagy Katalin, a harckocsizászlóalj Hosz alapszervezeti vezetője, valamint Czövek János haderőnemi titkár fogadta a vendégeket. A látogatók megismerkedhettek a szakszervezet eredményeivel, törekvéseivel, kérdéseikre pedig hasznos tanácsokat kaptak, valamint a gyermekek kedves ajándékokat, léggömböket, zászlókat vehettek át. Nagy sikert aratott a Hosz TOTO is. A legjobb eredményt elérők közül - Hosz, Honvéd Nyugdíjpénztár felajánlása alapján - értékes ajándékokat sorsoltak ki.

A rendezvény méltó módon ápolta a katonai hagyományokat, megemlékezett az elődökről és bizonyítva a fegyvernem létjogosultságát.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.