2023. 03. 22. szerda
Beáta, Izolda
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Harckocsizók napján, Tatán

Hosz  |  2006. 07. 28., 08:31

Az MH 11. Hunyadi Mátyás Harckocsizászlóalj július 25-én Szent Kristóf  - a harckocsizók védőszentje - napja alkalmából bemutatót szervezett a Szómódi lőtéren. A rendezvényre meghívást kapott a Honvédszakszervezet is, így lehetőség adódott a katonatársakkal történő beszélgetésre és ajándékozásra is...

A harckocsizók hagyományosan Kristóf napján ünneplik a fegyvernemi napjukat. Az MH 11. Hunyadi Mátyás Harckocsizászlóalj a szómódi lőtéren tartotta meg - gyönyörü napsütésben, több száz érdeklődő jelenlétében - rendezvényét. A program fővédnöke Győrössy Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokság parancsnoka volt.

A mai páncélos technikák és azok kezelésének bemutatása mellett a program célja az volt, hogy a civil lakosság betekintést nyerhessen a zászlóalj és katonái mindennapi életébe. A katonai bemutatót a meghívott együttmüködő partnerek és civil szervezetek bemutatói tették színesebbé. A színes programok közül kiemelkedett a rendőrség megyei beavatkozó részlegének és a tatai katonák közelharc bemutatója (a zászlóalj vizsgázott katonái kézitusa oktatói közremüködésével), valamint a tüzoltóság technikai bemutatója. A színvonalas, érdekes programokat láthattak a Magyar Gyorsulási Szövetség segítségével megtartott harckocsi gyorsulási versenyen, valamint a szlalom, gumifüstölés és ”vaspapucsos” bemutatókon.

A felállított sátrakban a katonai élet különböző részleteivel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A Honvédszakszervezet sátrában Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő, Farkasné dr. Nagy Katalin, a harckocsizászlóalj Hosz alapszervezeti vezetője, valamint Czövek János haderőnemi titkár fogadta a vendégeket. A látogatók megismerkedhettek a szakszervezet eredményeivel, törekvéseivel, kérdéseikre pedig hasznos tanácsokat kaptak, valamint a gyermekek kedves ajándékokat, léggömböket, zászlókat vehettek át. Nagy sikert aratott a Hosz TOTO is. A legjobb eredményt elérők közül - Hosz, Honvéd Nyugdíjpénztár felajánlása alapján - értékes ajándékokat sorsoltak ki.

A rendezvény méltó módon ápolta a katonai hagyományokat, megemlékezett az elődökről és bizonyítva a fegyvernem létjogosultságát.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.