2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elkötelezettség, nagyobb felelősség

Hosz  |  2006. 08. 18., 10:21

Az idei tisztavatás előtti főpróbát előbb az avatandók nélkül az ünnepség helyszínén, a Parlament előtt, majd teljes létszámmal a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Üllői úti bázisán tartották. Az augusztus 18-i eseményen a honlapunknak nyilatkozó prof. dr. Szabó Miklós rektor kijelentette: a végzősök 4, 21-es záróátlaga a tanárok odaadó munkáján, a hallgatók szorgalmán múlott, valamint azon, hogy sajátos ellenőrzési rendet alakítottak ki. Ez arra ösztönözte a hallgatókat, hogy ne csak a vizsgaidőszakban tanuljanak, hanem, hogy folyamatosan készüljenek...

A rektor azt is elmondta, hogy az iskola büszke most végzett hallgatóira, s meggyőződése, hogy ez az évfolyam is jól fog teljesíteni a mindennapi munkában, a szolgálatteljesítésben. A tervezett átalakítás kapcsán a rektor arról beszélt, hogy a létrehozandó Zrínyi Miklós Nemzet- és Rendvédelmi Egyetem szervezeti struktúrájának kialakításáig nem lesz létszámleépítés.

A katonai hivatás: elkötelezettség és nagyobb felelősség - hirdette a főpróba helyszínén elhelyezett transzparens.

A főpróba szünetében a hallgatók és a Hosz kapcsolatáról kérdeztük Balogh Pétert, harmadéves katonai müszaki szakos hallgatót, a helyi hallgatói önkormányzat elnökét.

- A kollégiumi elhelyezés kapcsán felmerült problémákkal már megkerestem a Honvédszakszervezet vezetőjét, s az elmúlt években több konkrét ügyben sikerült előrelépni az érdekvédők segítségével.

Losonczi Erika hadnagyi csillaga mellé villamosmérnöki diplomát is kap.

- Úgy érzem, hogy az iskola kellő szaktudással vértezett fel az elkövetkezendő évtizedekre, s azt szeretném, ha egyetlen munkahelyem a Magyar Honvédség lenne nyugállományba vonulásomig.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.