2024. 07. 12. péntek
Dalma, Izabella
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elkötelezettség, nagyobb felelősség

Hosz  |  2006. 08. 18., 10:21

Az idei tisztavatás előtti főpróbát előbb az avatandók nélkül az ünnepség helyszínén, a Parlament előtt, majd teljes létszámmal a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Üllői úti bázisán tartották. Az augusztus 18-i eseményen a honlapunknak nyilatkozó prof. dr. Szabó Miklós rektor kijelentette: a végzősök 4, 21-es záróátlaga a tanárok odaadó munkáján, a hallgatók szorgalmán múlott, valamint azon, hogy sajátos ellenőrzési rendet alakítottak ki. Ez arra ösztönözte a hallgatókat, hogy ne csak a vizsgaidőszakban tanuljanak, hanem, hogy folyamatosan készüljenek...

A rektor azt is elmondta, hogy az iskola büszke most végzett hallgatóira, s meggyőződése, hogy ez az évfolyam is jól fog teljesíteni a mindennapi munkában, a szolgálatteljesítésben. A tervezett átalakítás kapcsán a rektor arról beszélt, hogy a létrehozandó Zrínyi Miklós Nemzet- és Rendvédelmi Egyetem szervezeti struktúrájának kialakításáig nem lesz létszámleépítés.

A katonai hivatás: elkötelezettség és nagyobb felelősség - hirdette a főpróba helyszínén elhelyezett transzparens.

A főpróba szünetében a hallgatók és a Hosz kapcsolatáról kérdeztük Balogh Pétert, harmadéves katonai müszaki szakos hallgatót, a helyi hallgatói önkormányzat elnökét.

- A kollégiumi elhelyezés kapcsán felmerült problémákkal már megkerestem a Honvédszakszervezet vezetőjét, s az elmúlt években több konkrét ügyben sikerült előrelépni az érdekvédők segítségével.

Losonczi Erika hadnagyi csillaga mellé villamosmérnöki diplomát is kap.

- Úgy érzem, hogy az iskola kellő szaktudással vértezett fel az elkövetkezendő évtizedekre, s azt szeretném, ha egyetlen munkahelyem a Magyar Honvédség lenne nyugállományba vonulásomig.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.