2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elkötelezettség, nagyobb felelősség

Hosz  |  2006. 08. 18., 10:21

Az idei tisztavatás előtti főpróbát előbb az avatandók nélkül az ünnepség helyszínén, a Parlament előtt, majd teljes létszámmal a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Üllői úti bázisán tartották. Az augusztus 18-i eseményen a honlapunknak nyilatkozó prof. dr. Szabó Miklós rektor kijelentette: a végzősök 4, 21-es záróátlaga a tanárok odaadó munkáján, a hallgatók szorgalmán múlott, valamint azon, hogy sajátos ellenőrzési rendet alakítottak ki. Ez arra ösztönözte a hallgatókat, hogy ne csak a vizsgaidőszakban tanuljanak, hanem, hogy folyamatosan készüljenek...

A rektor azt is elmondta, hogy az iskola büszke most végzett hallgatóira, s meggyőződése, hogy ez az évfolyam is jól fog teljesíteni a mindennapi munkában, a szolgálatteljesítésben. A tervezett átalakítás kapcsán a rektor arról beszélt, hogy a létrehozandó Zrínyi Miklós Nemzet- és Rendvédelmi Egyetem szervezeti struktúrájának kialakításáig nem lesz létszámleépítés.

A katonai hivatás: elkötelezettség és nagyobb felelősség - hirdette a főpróba helyszínén elhelyezett transzparens.

A főpróba szünetében a hallgatók és a Hosz kapcsolatáról kérdeztük Balogh Pétert, harmadéves katonai müszaki szakos hallgatót, a helyi hallgatói önkormányzat elnökét.

- A kollégiumi elhelyezés kapcsán felmerült problémákkal már megkerestem a Honvédszakszervezet vezetőjét, s az elmúlt években több konkrét ügyben sikerült előrelépni az érdekvédők segítségével.

Losonczi Erika hadnagyi csillaga mellé villamosmérnöki diplomát is kap.

- Úgy érzem, hogy az iskola kellő szaktudással vértezett fel az elkövetkezendő évtizedekre, s azt szeretném, ha egyetlen munkahelyem a Magyar Honvédség lenne nyugállományba vonulásomig.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.