2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megszorító intézkedések

Hosz  |  2006. 08. 25., 19:44

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök – Kiss Péter munkaügyi és Veres János pénzügyminiszter kíséretében – augusztus 23-án, a Parlament Nándorferérvári Termében fogadta a 6 szakszervezeti konföderáció elnökét. A Konvergencia Programról – zárt ajtók mögött - folytatott megbeszélésen a LIGA Szakszervezeteket Kónya Péter társelnök képviselte.

A megbeszélést követően Kónya Péter társelnök elmondta, hogy nyár eleji, a parlament által elfogadott megszorító intézkedések mellett a Kormány a gazdasági egyensúly helyreállítása érdekében további megszorításokra készül. A tervek szerint két évre befagyasztanák a közszféra béreit, megszünik az általános gáz- és gyógyszerár támogatás. Még idén ősszel radikálisan megváltoztatják a közszféra bérrendszereit, amelyben nagyobb súlyt helyeznek a teljesítmény alapú bérezésre. Erre azonban plusz forrást nem biztosítanak, így várhatóan eltörlik a 13. havi illetményeket és számos pótlék is megszünik majd. A Kormány eldöntötte, hogy még az idén átalakítja a korkedvezményes nyugdíjrendszerét is.

Kónya Péter a megbeszélésen elmondta, hogy a fekete gazdaság kifehérítésével kellene a Kormánynak a gazdasági egyensúlyt helyreállítania és nem a bérből és fizetésből élők további megsarcolásával. Felhívta a kormányfő figyelmét arra, hogy a hivatásos állományúakat érintő intézkedések azt eredményezhetik, hogy teljesen kiürül és müködésképtelenné válik a fegyveres és rendvédelmi szféra, mert a katonák, rendőrök, vámosok, tüzoltók, polgári védelmisek, börtönőrök és a határőrök már nem érzik, hogy bármilyen ellenszolgáltatást kapnának az államtól a fegyveres szolgálatért, a hivatásuk során az életük kockáztatásáért. A tárgyalások tovább folytatódnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.