2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megszorító intézkedések

Hosz  |  2006. 08. 25., 19:44

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök – Kiss Péter munkaügyi és Veres János pénzügyminiszter kíséretében – augusztus 23-án, a Parlament Nándorferérvári Termében fogadta a 6 szakszervezeti konföderáció elnökét. A Konvergencia Programról – zárt ajtók mögött - folytatott megbeszélésen a LIGA Szakszervezeteket Kónya Péter társelnök képviselte.

A megbeszélést követően Kónya Péter társelnök elmondta, hogy nyár eleji, a parlament által elfogadott megszorító intézkedések mellett a Kormány a gazdasági egyensúly helyreállítása érdekében további megszorításokra készül. A tervek szerint két évre befagyasztanák a közszféra béreit, megszünik az általános gáz- és gyógyszerár támogatás. Még idén ősszel radikálisan megváltoztatják a közszféra bérrendszereit, amelyben nagyobb súlyt helyeznek a teljesítmény alapú bérezésre. Erre azonban plusz forrást nem biztosítanak, így várhatóan eltörlik a 13. havi illetményeket és számos pótlék is megszünik majd. A Kormány eldöntötte, hogy még az idén átalakítja a korkedvezményes nyugdíjrendszerét is.

Kónya Péter a megbeszélésen elmondta, hogy a fekete gazdaság kifehérítésével kellene a Kormánynak a gazdasági egyensúlyt helyreállítania és nem a bérből és fizetésből élők további megsarcolásával. Felhívta a kormányfő figyelmét arra, hogy a hivatásos állományúakat érintő intézkedések azt eredményezhetik, hogy teljesen kiürül és müködésképtelenné válik a fegyveres és rendvédelmi szféra, mert a katonák, rendőrök, vámosok, tüzoltók, polgári védelmisek, börtönőrök és a határőrök már nem érzik, hogy bármilyen ellenszolgáltatást kapnának az államtól a fegyveres szolgálatért, a hivatásuk során az életük kockáztatásáért. A tárgyalások tovább folytatódnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.