2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megszorító intézkedések

Hosz  |  2006. 08. 25., 19:44

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök – Kiss Péter munkaügyi és Veres János pénzügyminiszter kíséretében – augusztus 23-án, a Parlament Nándorferérvári Termében fogadta a 6 szakszervezeti konföderáció elnökét. A Konvergencia Programról – zárt ajtók mögött - folytatott megbeszélésen a LIGA Szakszervezeteket Kónya Péter társelnök képviselte.

A megbeszélést követően Kónya Péter társelnök elmondta, hogy nyár eleji, a parlament által elfogadott megszorító intézkedések mellett a Kormány a gazdasági egyensúly helyreállítása érdekében további megszorításokra készül. A tervek szerint két évre befagyasztanák a közszféra béreit, megszünik az általános gáz- és gyógyszerár támogatás. Még idén ősszel radikálisan megváltoztatják a közszféra bérrendszereit, amelyben nagyobb súlyt helyeznek a teljesítmény alapú bérezésre. Erre azonban plusz forrást nem biztosítanak, így várhatóan eltörlik a 13. havi illetményeket és számos pótlék is megszünik majd. A Kormány eldöntötte, hogy még az idén átalakítja a korkedvezményes nyugdíjrendszerét is.

Kónya Péter a megbeszélésen elmondta, hogy a fekete gazdaság kifehérítésével kellene a Kormánynak a gazdasági egyensúlyt helyreállítania és nem a bérből és fizetésből élők további megsarcolásával. Felhívta a kormányfő figyelmét arra, hogy a hivatásos állományúakat érintő intézkedések azt eredményezhetik, hogy teljesen kiürül és müködésképtelenné válik a fegyveres és rendvédelmi szféra, mert a katonák, rendőrök, vámosok, tüzoltók, polgári védelmisek, börtönőrök és a határőrök már nem érzik, hogy bármilyen ellenszolgáltatást kapnának az államtól a fegyveres szolgálatért, a hivatásuk során az életük kockáztatásáért. A tárgyalások tovább folytatódnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.