2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakértői egyeztetésen történt

Hosz  |  2006. 09. 08., 11:53

Szakértői egyeztetés volt szeptember 7-én a 3/2002.-es HM rendelet módosításának tárgyában. A HM KPSZH-nál lebonyolított tárgyaláson a Honvédszakszervezetet Heiling Ottó alelnök, dr. Oláh Gábor szociális és személyügyi ügyvivő, valamint Oláh József haderőnemi titkár képviselte..

Az egyeztetés tárgya egyfelől a jogalkalmazási gyakorlatban előforduló anomáliák megszüntetésére irányult, így például a R. 26. § (3) bekezdés módosítására, amely a Hosz szerint egyértelmübbé tenné a készenléti szolgálatban lévők túlszolgálatának ellentételezését. Másfelől kezdeményeztük egyes illetményjellegü juttatások kiterjesztését (35%-os kategóriába sorolni egyes katonai szervezeteket, oktatói pótlék folyósítása, repülési pótlék folyósításának aktuális problémái).

A HM KPSZH főigazgatójának álláspontja szerint a rendelet módosítása szükségtelen, hiszen az alkalmazási anomáliák nem a jogszabályok hibás voltából, hanem éppen azok helytelen értelmezéséből erednek. Ezért kérte, hogy konkrétumokkal szolgáljunk, és azonnal intézkedni fog az elmaradt juttatások folyósítására. A rendelet módosításának egyébként is csak a Hjt. vonatkozó fejezetének átdolgozása után lenne értelme, amelyről tovább folytatjuk a tárgyalásokat a HM illetékes főosztályával. A főigazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy bármiféle plusz illetményelem bevezetésére csak akkor lát esélyt, ha valahonnan máshonnan von el pénzt a tárca, mert ilyen célra semmilyen plusz forrás nem áll rendelkezésre. Az oktatói pótlék folyósításának lehetőségét azonban nem zárta ki, de csak alapos vizsgálat után, legkorábban 2007-től. A főigazgató arra kérte a Hosz képviselőit, hogy folytassuk az egyeztetést a HÉF rendszerében és 2 hónap múlva, a szervezeti változásokra vonatkozó végleges döntés, valamint a költségvetési számok véglegesítése után térjünk vissza a nevezett kérdésekre.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.