2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakértői egyeztetésen történt

Hosz  |  2006. 09. 08., 11:53

Szakértői egyeztetés volt szeptember 7-én a 3/2002.-es HM rendelet módosításának tárgyában. A HM KPSZH-nál lebonyolított tárgyaláson a Honvédszakszervezetet Heiling Ottó alelnök, dr. Oláh Gábor szociális és személyügyi ügyvivő, valamint Oláh József haderőnemi titkár képviselte..

Az egyeztetés tárgya egyfelől a jogalkalmazási gyakorlatban előforduló anomáliák megszüntetésére irányult, így például a R. 26. § (3) bekezdés módosítására, amely a Hosz szerint egyértelmübbé tenné a készenléti szolgálatban lévők túlszolgálatának ellentételezését. Másfelől kezdeményeztük egyes illetményjellegü juttatások kiterjesztését (35%-os kategóriába sorolni egyes katonai szervezeteket, oktatói pótlék folyósítása, repülési pótlék folyósításának aktuális problémái).

A HM KPSZH főigazgatójának álláspontja szerint a rendelet módosítása szükségtelen, hiszen az alkalmazási anomáliák nem a jogszabályok hibás voltából, hanem éppen azok helytelen értelmezéséből erednek. Ezért kérte, hogy konkrétumokkal szolgáljunk, és azonnal intézkedni fog az elmaradt juttatások folyósítására. A rendelet módosításának egyébként is csak a Hjt. vonatkozó fejezetének átdolgozása után lenne értelme, amelyről tovább folytatjuk a tárgyalásokat a HM illetékes főosztályával. A főigazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy bármiféle plusz illetményelem bevezetésére csak akkor lát esélyt, ha valahonnan máshonnan von el pénzt a tárca, mert ilyen célra semmilyen plusz forrás nem áll rendelkezésre. Az oktatói pótlék folyósításának lehetőségét azonban nem zárta ki, de csak alapos vizsgálat után, legkorábban 2007-től. A főigazgató arra kérte a Hosz képviselőit, hogy folytassuk az egyeztetést a HÉF rendszerében és 2 hónap múlva, a szervezeti változásokra vonatkozó végleges döntés, valamint a költségvetési számok véglegesítése után térjünk vissza a nevezett kérdésekre.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.