2023. 09. 26. kedd
Jusztina, Pál
: 390 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Horgászverseny a híradók napján

Hosz  |  2006. 09. 16., 08:22

A Híradók napja alkalmából a Magyar Honvédség 43. Vezetéstámogató Zászlóalj szeptember 14-én horgászversenyt rendezett a pátkai Róth-horgásztavon. A verseny 6 órakor megnyitóval és a sportszerűség érdekében a horgászhelyek sorsolásával vette kezdetét. Röviddel ezután a reggeli napfényben már mindenki a kapásjelzőket figyelte a nagy fogás reményében. A versenyzők nemcsak a zászlóalj katonái és közalkalmazottai voltak, hanem számos meghívott vendég is részt vett az eseményen, akik között Tánczos László dandártábornok, a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokság törzsfőnöke, parancsnokhelyettes versenyzőként szerepelt.

A délelőtt a ragyogó napsütésben gyorsan telt. A verseny végét jelző kürt 12 óra 45 perckor szólalt meg és az ellenőrző bizottság elindult, hogy lemérje a kifogott zsákmányt. Röviddel ezután eredményhirdetés és a különböző kategóriák díjainak átadása következett.

Az első helyezést Révész Gyula mérnök alezredes, a Magyar Honvédség Vezetéstámogató Zászlóalj Parancsnoka nyerte el 5,72 kg súlyú összfogásával. A második helyezett Udvari Tibor közalkalmazott volt 5,16 kg összsúlyú halaival, míg a harmadik helyezett Bori János főhadnagy lett 4,5 kg súlyú pontyával, aki egyben a legnagyobb hal kifogásáért járó különdíjat is elvitte. A negyedik helyezett Beraczkai Norbert főtörzsőrmester lett 3,44 kg-os fogásával. Az ötödik helyért járó jutalmat Lángfalvi Attila szakaszvezető vitte el 3.1 kg-os fogással. A díjazottak serleget, érmet és ajándéktárgyakat kaptak. A hatodik helyezett Makóné Lőrincz Katalin tizedes volt 2,66 kg-mal, aki egyben a mezőny legeredményesebb női versenyzőjének járó díjat is megkapta. A hetedik helyezett Farkas Ferenc szakaszvezető lett egy 2,45 kg-os ponttyal. A legkisebb hal kifogásáért járó különdíjat Grell Norbert főtörzsőrmester nyerte. A Róth-horgásztó felajánlását, a 2007. évi Pontyfogó Kupára szóló csapatbelépőt, sorsolással Mlincsek László törzsőrmester nyerte. A szponzorok felajánlásai mellett az alakulat HOSZ Alapszervezete valamennyi versenyzőt vásárlási utalvánnyal ajándékozta meg.    

Az eredményhirdetést ebéd és Szabó Péter őrnagy modell hajó bemutatója zárta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága az utazási kereslet növekedése és szélestörzsű flottájának bővítése miatt tapasztalt pilótákat toboroz Magyarországról is.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.