2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hős pilótákra emlékeztek

Hosz  |  2006. 09. 17., 13:54

Kecskeméten szeptember 15-én katonai tiszteletadással, a helyi közélet és a fegyveres testületek képviselői, valamint a társadalmi szervezetek, köztük a Honvédszakszervezet tisztségviselőinek - Andor Tamás elnökségi tag, Jakubik András területi ügyvivő és Jáger Lajos alapszervezeti vezető - jelenlétében felavatták a II. világháborúban szolgálat közben hősi halált halt 418 repülős magyar katona emlékművét.

Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármestere, dr. Szécsi Gábor karolta fel a Magyar Veterán Repülők Szövetsége és Hajagos Károly veterán repülő kezdeményezését, melynek révén megvalósulhatott a hősi halált halt II. világháborús pilóták emlékmüve.Az átadott fehér márvány obeliszken nyugvó repülőgép légcsavarját tartó védelmező turulmadár, a kezdeményező, Hajagos Károly alkotása méltó emléket állít a Haza szolgálata közben lezuhant és elhunyt 418 magyar repülős honvédnek.A polgármester ünnepi köszöntőjét követően Hegedüs Ernő repülő alezredes, a Magyar Veterán Repülők Szövetségének elnöke méltatta a Hazáért életüket áldozó hősök emlékét. Majd Farkas László, római katolikus érseki helynök és Hankóczy Gergely százados, református tábori lelkész szentelte fel az emlékmüvet. Ezután a megjelentek helyezték el a hála és kegyelt koszorúit.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.