2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az autóversenyzés szerelmesei

Hosz  |  2006. 09. 18., 10:12

A Magyar Honvédség Haditechnikai Ellátó Központnál működik a Honvéd Petőfi Sport Egyesület (HPSE), mely több sportág (kispályás labdarúgás, röplabda, kosárlabda, asztalitenisz, aerobik, stb.) szerelmeseinek ad lehetőséget az aktív sportolásra. A sportegyesület tagja bárki lehet, de leginkább a tagságot a katonai szervezet tagjai, azok családtagjai alkotják. A legnépszerűbb sportág a kispályás labdarúgás, mely aktivistái rendszeresen részt vesznek versenyeken, így a Magyar Honvédség országos bajnokságán is. A tavalyi évben megválasztott új vezetés kezdeményezésére megalakult a gokart szakosztály, mely izgalmas lehetőségeket nyújt az autóversenyzés szerelmesei részére.

 

A szakosztály amatőr gokartversenyeken vesz részt, valamint minden évben szakosztályon belüli versenyt szervez a csömöri Auchan mögötti gokart-pályán. Így történt ez szeptember 15-én is, ahol mintegy 30 versenyezni kívánó jelent meg. A verseny célja szórakozás, a szakág ismertségének javítása, valamint válogatás a következő évi amatőrbajnokságra.

 

A versenynapra meghívást kapott Takács István, a Hosz budapesti területi ügyvivője, aki a korábbi munkahelye révén már 1998-óta tagja a sportegyesületnek.

A versenyzők három kategóriában indulhattak, miszerint I-es csoportot a hölgyek, a II-es csoportot a 90 kg alatti-, a III-as csoportot a 90 kg feletti férfiak alkották. A versenyen volt szabadedzés, időmérő edzés, és a szabályos rajtsorrend után felvezető kör, majd a futam, így személyenként közel 50 kört is megtehettek. Az első-, második-, harmadik helyezettek az ötletesen elkészített arany-, ezüst- és bronz dugattyúkat nyerhették meg. A leglassabb versenyző a tisztelet jeléül citromdíjat kapott.

Az izgalmas, tartalmas, szórakoztató rendezvény végén a nagyszerüen elkészített csülök-babgulyás várta a résztvevőket. A jóleső ebéd után mindenki széles mosollyal térhetett haza.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.