2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az autóversenyzés szerelmesei

Hosz  |  2006. 09. 18., 10:12

A Magyar Honvédség Haditechnikai Ellátó Központnál működik a Honvéd Petőfi Sport Egyesület (HPSE), mely több sportág (kispályás labdarúgás, röplabda, kosárlabda, asztalitenisz, aerobik, stb.) szerelmeseinek ad lehetőséget az aktív sportolásra. A sportegyesület tagja bárki lehet, de leginkább a tagságot a katonai szervezet tagjai, azok családtagjai alkotják. A legnépszerűbb sportág a kispályás labdarúgás, mely aktivistái rendszeresen részt vesznek versenyeken, így a Magyar Honvédség országos bajnokságán is. A tavalyi évben megválasztott új vezetés kezdeményezésére megalakult a gokart szakosztály, mely izgalmas lehetőségeket nyújt az autóversenyzés szerelmesei részére.

 

A szakosztály amatőr gokartversenyeken vesz részt, valamint minden évben szakosztályon belüli versenyt szervez a csömöri Auchan mögötti gokart-pályán. Így történt ez szeptember 15-én is, ahol mintegy 30 versenyezni kívánó jelent meg. A verseny célja szórakozás, a szakág ismertségének javítása, valamint válogatás a következő évi amatőrbajnokságra.

 

A versenynapra meghívást kapott Takács István, a Hosz budapesti területi ügyvivője, aki a korábbi munkahelye révén már 1998-óta tagja a sportegyesületnek.

A versenyzők három kategóriában indulhattak, miszerint I-es csoportot a hölgyek, a II-es csoportot a 90 kg alatti-, a III-as csoportot a 90 kg feletti férfiak alkották. A versenyen volt szabadedzés, időmérő edzés, és a szabályos rajtsorrend után felvezető kör, majd a futam, így személyenként közel 50 kört is megtehettek. Az első-, második-, harmadik helyezettek az ötletesen elkészített arany-, ezüst- és bronz dugattyúkat nyerhették meg. A leglassabb versenyző a tisztelet jeléül citromdíjat kapott.

Az izgalmas, tartalmas, szórakoztató rendezvény végén a nagyszerüen elkészített csülök-babgulyás várta a résztvevőket. A jóleső ebéd után mindenki széles mosollyal térhetett haza.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.