2024. 05. 28. kedd
Csanád, Emil
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az autóversenyzés szerelmesei

Hosz  |  2006. 09. 18., 10:12

A Magyar Honvédség Haditechnikai Ellátó Központnál működik a Honvéd Petőfi Sport Egyesület (HPSE), mely több sportág (kispályás labdarúgás, röplabda, kosárlabda, asztalitenisz, aerobik, stb.) szerelmeseinek ad lehetőséget az aktív sportolásra. A sportegyesület tagja bárki lehet, de leginkább a tagságot a katonai szervezet tagjai, azok családtagjai alkotják. A legnépszerűbb sportág a kispályás labdarúgás, mely aktivistái rendszeresen részt vesznek versenyeken, így a Magyar Honvédség országos bajnokságán is. A tavalyi évben megválasztott új vezetés kezdeményezésére megalakult a gokart szakosztály, mely izgalmas lehetőségeket nyújt az autóversenyzés szerelmesei részére.

 

A szakosztály amatőr gokartversenyeken vesz részt, valamint minden évben szakosztályon belüli versenyt szervez a csömöri Auchan mögötti gokart-pályán. Így történt ez szeptember 15-én is, ahol mintegy 30 versenyezni kívánó jelent meg. A verseny célja szórakozás, a szakág ismertségének javítása, valamint válogatás a következő évi amatőrbajnokságra.

 

A versenynapra meghívást kapott Takács István, a Hosz budapesti területi ügyvivője, aki a korábbi munkahelye révén már 1998-óta tagja a sportegyesületnek.

A versenyzők három kategóriában indulhattak, miszerint I-es csoportot a hölgyek, a II-es csoportot a 90 kg alatti-, a III-as csoportot a 90 kg feletti férfiak alkották. A versenyen volt szabadedzés, időmérő edzés, és a szabályos rajtsorrend után felvezető kör, majd a futam, így személyenként közel 50 kört is megtehettek. Az első-, második-, harmadik helyezettek az ötletesen elkészített arany-, ezüst- és bronz dugattyúkat nyerhették meg. A leglassabb versenyző a tisztelet jeléül citromdíjat kapott.

Az izgalmas, tartalmas, szórakoztató rendezvény végén a nagyszerüen elkészített csülök-babgulyás várta a résztvevőket. A jóleső ebéd után mindenki széles mosollyal térhetett haza.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

2018 után újra hazánk ad otthont a Nemzetközi Katonai Sporttanács által szervezett 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokságnak – jelentette be dr. Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár dandárparancsnoka a Szolnok-Szandaszőlős Sportrepülőtéren tartott sajtótájékoztatón, május 24-én, pénteken.

  Háború Művészete magazin

Megvan a következő magyar űrhajós! Kapu Tibor lehet az a magyar, aki a világűrbe mehet - jelentette be közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A Magyar Honvédség nagy szerepet vállalt az űrhajósok felkészítésében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.