2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aláírták a HÉF megállapodást

Hosz  |  2006. 09. 18., 11:38

A Honvédelmi Minisztérium Manfred Wörner termében szeptember 18-án írták alá azt a megállapodást, melyet a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumon (HÉF) jelen lévő reprezentatív szakszervezetek és a honvédelmi tárca kötött. A ceremónián a szaktárca részéről dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter, a Honvéd Vezérkar részéről Havril András vezérezredes, vezérkar-főnök, a Hosz részéről Mészáros Géza elnök, a Hodosz részéről Breuer László vezető titkár, míg a BEOSZ nevében Sipos Géza elnök látta el kézjegyével az okiratot… 

Az együttmüködési megállapodáson megjelent a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar több vezetője, így – a már említetteken kívül, többek között – Iváncsik Imre államtitkár, valamint több, az érdekegyeztetésben érintett főosztályvezető is. Miután Zsoldos Géza, a HÉF titkára röviden visszaemlékezett a tárcaszintü érdekegyeztetés elmúlt 15 esztendejére, számba vette a fórum munkájának eddigi eredményeit, majd bemutatta a minisztérium és a szakszervezetek teljes jogú képviselőit, köztük Heiling Ottót és Szincsák Gyulát, a Hosz alelnökeit.

A honvédelmi miniszter az aláírás előtti hozzászólásában kiemelte, hogy olyan együttmüködésre törekszik a HM, mely a katonák érdekét szolgálja. A tárcavezető hozzátette: szükséges mihamarabb dönteni, hogy milyen új teljesítményértékelési, illetve nyugdíjazási rendszert vezessenek be. Ezzel kapcsolatban felkérte a szakszervezetek vezetőit, hogy e témában is dolgozzák ki és adják át javaslataikat. Dr. Szekeres Imre újra megemlítette, hogy a kormány elképzelései szerint, az átmenet érdekében, szolgálati nyugdíjba ezt követően csak az a hivatásos katona vonulhat, aki jelenleg már minimálisan 20 év szolgálati idővel rendelkezik. A korrekt és megfelelően igazságos nyugdíjba vonulási rendszer érdekében különbséget kell tenni a szervezetben dolgozók és a szervezeti feltételek között is. A kormány elhatározott szándéka, hogy olyan erős, jól szervezett Magyar Honvédség legyen, mely képes megfelelni az új kihívásoknak. A következő másfél év stabilitást, eredményeket fog hozni az állomány részére. Kérem az együttmüködésüket és ajánlom is az együttmüködésünket – fejezte be gondolatait dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter.

Mészáros Géza miután megköszönte az együttmüködési megállapodás előkészítésében nyújtott segítséget, azt mondta: minden fórumon minden lehetőséget felhasználunk arra, hogy érdemi párbeszéd legyen. A szakszervezetek nevében a Hosz elnöke azt kérte, hogy a döntés-előkészítés során vehessenek részt a törvényelőkészítő munkában, majd megköszönte a kiemelkedő, kormányzaton belüli, a különleges közszolgálatot végző katonák érdekében folytatott eddigi lobbytevékenységet. 

A HÉF résztvevői ezt követően aláírták az együttmüködési megállapodást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.