2023. 03. 22. szerda
Beáta, Izolda
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aláírták a HÉF megállapodást

Hosz  |  2006. 09. 18., 11:38

A Honvédelmi Minisztérium Manfred Wörner termében szeptember 18-án írták alá azt a megállapodást, melyet a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumon (HÉF) jelen lévő reprezentatív szakszervezetek és a honvédelmi tárca kötött. A ceremónián a szaktárca részéről dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter, a Honvéd Vezérkar részéről Havril András vezérezredes, vezérkar-főnök, a Hosz részéről Mészáros Géza elnök, a Hodosz részéről Breuer László vezető titkár, míg a BEOSZ nevében Sipos Géza elnök látta el kézjegyével az okiratot… 

Az együttmüködési megállapodáson megjelent a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar több vezetője, így – a már említetteken kívül, többek között – Iváncsik Imre államtitkár, valamint több, az érdekegyeztetésben érintett főosztályvezető is. Miután Zsoldos Géza, a HÉF titkára röviden visszaemlékezett a tárcaszintü érdekegyeztetés elmúlt 15 esztendejére, számba vette a fórum munkájának eddigi eredményeit, majd bemutatta a minisztérium és a szakszervezetek teljes jogú képviselőit, köztük Heiling Ottót és Szincsák Gyulát, a Hosz alelnökeit.

A honvédelmi miniszter az aláírás előtti hozzászólásában kiemelte, hogy olyan együttmüködésre törekszik a HM, mely a katonák érdekét szolgálja. A tárcavezető hozzátette: szükséges mihamarabb dönteni, hogy milyen új teljesítményértékelési, illetve nyugdíjazási rendszert vezessenek be. Ezzel kapcsolatban felkérte a szakszervezetek vezetőit, hogy e témában is dolgozzák ki és adják át javaslataikat. Dr. Szekeres Imre újra megemlítette, hogy a kormány elképzelései szerint, az átmenet érdekében, szolgálati nyugdíjba ezt követően csak az a hivatásos katona vonulhat, aki jelenleg már minimálisan 20 év szolgálati idővel rendelkezik. A korrekt és megfelelően igazságos nyugdíjba vonulási rendszer érdekében különbséget kell tenni a szervezetben dolgozók és a szervezeti feltételek között is. A kormány elhatározott szándéka, hogy olyan erős, jól szervezett Magyar Honvédség legyen, mely képes megfelelni az új kihívásoknak. A következő másfél év stabilitást, eredményeket fog hozni az állomány részére. Kérem az együttmüködésüket és ajánlom is az együttmüködésünket – fejezte be gondolatait dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter.

Mészáros Géza miután megköszönte az együttmüködési megállapodás előkészítésében nyújtott segítséget, azt mondta: minden fórumon minden lehetőséget felhasználunk arra, hogy érdemi párbeszéd legyen. A szakszervezetek nevében a Hosz elnöke azt kérte, hogy a döntés-előkészítés során vehessenek részt a törvényelőkészítő munkában, majd megköszönte a kiemelkedő, kormányzaton belüli, a különleges közszolgálatot végző katonák érdekében folytatott eddigi lobbytevékenységet. 

A HÉF résztvevői ezt követően aláírták az együttmüködési megállapodást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.