2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aláírták a HÉF megállapodást

Hosz  |  2006. 09. 18., 11:38

A Honvédelmi Minisztérium Manfred Wörner termében szeptember 18-án írták alá azt a megállapodást, melyet a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumon (HÉF) jelen lévő reprezentatív szakszervezetek és a honvédelmi tárca kötött. A ceremónián a szaktárca részéről dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter, a Honvéd Vezérkar részéről Havril András vezérezredes, vezérkar-főnök, a Hosz részéről Mészáros Géza elnök, a Hodosz részéről Breuer László vezető titkár, míg a BEOSZ nevében Sipos Géza elnök látta el kézjegyével az okiratot… 

Az együttmüködési megállapodáson megjelent a Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar több vezetője, így – a már említetteken kívül, többek között – Iváncsik Imre államtitkár, valamint több, az érdekegyeztetésben érintett főosztályvezető is. Miután Zsoldos Géza, a HÉF titkára röviden visszaemlékezett a tárcaszintü érdekegyeztetés elmúlt 15 esztendejére, számba vette a fórum munkájának eddigi eredményeit, majd bemutatta a minisztérium és a szakszervezetek teljes jogú képviselőit, köztük Heiling Ottót és Szincsák Gyulát, a Hosz alelnökeit.

A honvédelmi miniszter az aláírás előtti hozzászólásában kiemelte, hogy olyan együttmüködésre törekszik a HM, mely a katonák érdekét szolgálja. A tárcavezető hozzátette: szükséges mihamarabb dönteni, hogy milyen új teljesítményértékelési, illetve nyugdíjazási rendszert vezessenek be. Ezzel kapcsolatban felkérte a szakszervezetek vezetőit, hogy e témában is dolgozzák ki és adják át javaslataikat. Dr. Szekeres Imre újra megemlítette, hogy a kormány elképzelései szerint, az átmenet érdekében, szolgálati nyugdíjba ezt követően csak az a hivatásos katona vonulhat, aki jelenleg már minimálisan 20 év szolgálati idővel rendelkezik. A korrekt és megfelelően igazságos nyugdíjba vonulási rendszer érdekében különbséget kell tenni a szervezetben dolgozók és a szervezeti feltételek között is. A kormány elhatározott szándéka, hogy olyan erős, jól szervezett Magyar Honvédség legyen, mely képes megfelelni az új kihívásoknak. A következő másfél év stabilitást, eredményeket fog hozni az állomány részére. Kérem az együttmüködésüket és ajánlom is az együttmüködésünket – fejezte be gondolatait dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter.

Mészáros Géza miután megköszönte az együttmüködési megállapodás előkészítésében nyújtott segítséget, azt mondta: minden fórumon minden lehetőséget felhasználunk arra, hogy érdemi párbeszéd legyen. A szakszervezetek nevében a Hosz elnöke azt kérte, hogy a döntés-előkészítés során vehessenek részt a törvényelőkészítő munkában, majd megköszönte a kiemelkedő, kormányzaton belüli, a különleges közszolgálatot végző katonák érdekében folytatott eddigi lobbytevékenységet. 

A HÉF résztvevői ezt követően aláírták az együttmüködési megállapodást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.