2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Missziós alapszervezet alakult

Hosz  |  2006. 10. 03., 16:25

Első alkalommal történt meg a Honvédszakszervezet hozzájárulásával, hogy ideiglenes alapszervezet alakult a misszióban részt vevő szakszervezeti tagok részvételével. A megalakításban a szakszervezeti vezetés, így Mészáros Géza elnök és Jáger Tibor területi ügyvivő is hathatós segítséget nyújtott...

Az Őr- és Biztosító Zászlóalj 15. váltásának szakszervezeti tagjai, 127-en úgy döntöttek még 2006. júniusában, hogy egy ideiglenes alapszervezetet hoznak létre. Az alakuló ülésen 3 szakszervezeti csoport került létrehozásra, a 25. Klapka György Könnyü Lövészdandár, a 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, valamint a székesfehérvári 43. Vezetéstámogató Zászlóalj és a várpalotai Bakony Harckiképző Központ tagságára épülve.

A csoportok vezetőinek Grahovecz Zsolt zászlóst (25. Klapka György Könnyü Lövészdandár), Kiss Eszter őrmestert (64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred), és Vida Tamás főtörzsőrmestert, az alapszervezet vezetőjévé pedig Tóth László őrnagyot (Szárazföldi Parancsnokság), helyettesévé Mészáros Géza zászlóst (64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred) választották meg a tagok.

Az alapszervezet elsődleges feladata, hogy távol a szülőföldtől, a feladatteljesítés helyén is biztosítsa a folyamatos érdekvédelmet, segítse a katonák élet- és munkakörülményeinek javítását, és nem utolsó sorban sport és kulturális programokkal segítse a mindennapi fáradalmak kipihenését. Ennek apropójaként került megrendezésre szeptember 30-án a Honvédszakszervezet, I. Koszovói Alapszervezetének Sport- és Kulturális Napja, melyen, a zászlóalj állományán kívül részt vett a Pec-ben állomásozó KFOR-1. század, az UNMIK rendőrök csapata, a Magyar Köztársaság Külképviseletének tagjai, valamint a KFOR törzsbe beosztott állomány is.

A résztvevők kispályás labdarúgásban, röplabdában, dartsban, csocsóban, sakkban, asztaliteniszben, 3200 m-es síkfutásban mérhették össze erejüket. A versengések helyezettjei, illetve kiemelkedő teljesítményt nyújtó résztvevői – a Honvédszakszervezet vezetésének felajánlásával – különféle oklevelekkel, ajándékcsomagokkal, érmekkel és kupákkal lettek díjazva. A nagyon jó hangulatú sportmérkőzéseken sportszerüen küzdöttek az ellenfelek, új ismeretségek, barátságok szövődtek. A résztvevő állomány a Jurisics (Jurassic) parkban zenével, énekkel, tánccal és nagyon finom grill étellel koronázta meg az eredményes, élményekben gazdag napot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.