2023. 12. 06. szerda
Miklós
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Missziós alapszervezet alakult

Hosz  |  2006. 10. 03., 16:25

Első alkalommal történt meg a Honvédszakszervezet hozzájárulásával, hogy ideiglenes alapszervezet alakult a misszióban részt vevő szakszervezeti tagok részvételével. A megalakításban a szakszervezeti vezetés, így Mészáros Géza elnök és Jáger Tibor területi ügyvivő is hathatós segítséget nyújtott...

Az Őr- és Biztosító Zászlóalj 15. váltásának szakszervezeti tagjai, 127-en úgy döntöttek még 2006. júniusában, hogy egy ideiglenes alapszervezetet hoznak létre. Az alakuló ülésen 3 szakszervezeti csoport került létrehozásra, a 25. Klapka György Könnyü Lövészdandár, a 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, valamint a székesfehérvári 43. Vezetéstámogató Zászlóalj és a várpalotai Bakony Harckiképző Központ tagságára épülve.

A csoportok vezetőinek Grahovecz Zsolt zászlóst (25. Klapka György Könnyü Lövészdandár), Kiss Eszter őrmestert (64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred), és Vida Tamás főtörzsőrmestert, az alapszervezet vezetőjévé pedig Tóth László őrnagyot (Szárazföldi Parancsnokság), helyettesévé Mészáros Géza zászlóst (64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred) választották meg a tagok.

Az alapszervezet elsődleges feladata, hogy távol a szülőföldtől, a feladatteljesítés helyén is biztosítsa a folyamatos érdekvédelmet, segítse a katonák élet- és munkakörülményeinek javítását, és nem utolsó sorban sport és kulturális programokkal segítse a mindennapi fáradalmak kipihenését. Ennek apropójaként került megrendezésre szeptember 30-án a Honvédszakszervezet, I. Koszovói Alapszervezetének Sport- és Kulturális Napja, melyen, a zászlóalj állományán kívül részt vett a Pec-ben állomásozó KFOR-1. század, az UNMIK rendőrök csapata, a Magyar Köztársaság Külképviseletének tagjai, valamint a KFOR törzsbe beosztott állomány is.

A résztvevők kispályás labdarúgásban, röplabdában, dartsban, csocsóban, sakkban, asztaliteniszben, 3200 m-es síkfutásban mérhették össze erejüket. A versengések helyezettjei, illetve kiemelkedő teljesítményt nyújtó résztvevői – a Honvédszakszervezet vezetésének felajánlásával – különféle oklevelekkel, ajándékcsomagokkal, érmekkel és kupákkal lettek díjazva. A nagyon jó hangulatú sportmérkőzéseken sportszerüen küzdöttek az ellenfelek, új ismeretségek, barátságok szövődtek. A résztvevő állomány a Jurisics (Jurassic) parkban zenével, énekkel, tánccal és nagyon finom grill étellel koronázta meg az eredményes, élményekben gazdag napot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.