2024. 05. 30. csütörtök
Janka, Zsanett
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Missziós alapszervezet alakult

Hosz  |  2006. 10. 03., 16:25

Első alkalommal történt meg a Honvédszakszervezet hozzájárulásával, hogy ideiglenes alapszervezet alakult a misszióban részt vevő szakszervezeti tagok részvételével. A megalakításban a szakszervezeti vezetés, így Mészáros Géza elnök és Jáger Tibor területi ügyvivő is hathatós segítséget nyújtott...

Az Őr- és Biztosító Zászlóalj 15. váltásának szakszervezeti tagjai, 127-en úgy döntöttek még 2006. júniusában, hogy egy ideiglenes alapszervezetet hoznak létre. Az alakuló ülésen 3 szakszervezeti csoport került létrehozásra, a 25. Klapka György Könnyü Lövészdandár, a 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, valamint a székesfehérvári 43. Vezetéstámogató Zászlóalj és a várpalotai Bakony Harckiképző Központ tagságára épülve.

A csoportok vezetőinek Grahovecz Zsolt zászlóst (25. Klapka György Könnyü Lövészdandár), Kiss Eszter őrmestert (64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred), és Vida Tamás főtörzsőrmestert, az alapszervezet vezetőjévé pedig Tóth László őrnagyot (Szárazföldi Parancsnokság), helyettesévé Mészáros Géza zászlóst (64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred) választották meg a tagok.

Az alapszervezet elsődleges feladata, hogy távol a szülőföldtől, a feladatteljesítés helyén is biztosítsa a folyamatos érdekvédelmet, segítse a katonák élet- és munkakörülményeinek javítását, és nem utolsó sorban sport és kulturális programokkal segítse a mindennapi fáradalmak kipihenését. Ennek apropójaként került megrendezésre szeptember 30-án a Honvédszakszervezet, I. Koszovói Alapszervezetének Sport- és Kulturális Napja, melyen, a zászlóalj állományán kívül részt vett a Pec-ben állomásozó KFOR-1. század, az UNMIK rendőrök csapata, a Magyar Köztársaság Külképviseletének tagjai, valamint a KFOR törzsbe beosztott állomány is.

A résztvevők kispályás labdarúgásban, röplabdában, dartsban, csocsóban, sakkban, asztaliteniszben, 3200 m-es síkfutásban mérhették össze erejüket. A versengések helyezettjei, illetve kiemelkedő teljesítményt nyújtó résztvevői – a Honvédszakszervezet vezetésének felajánlásával – különféle oklevelekkel, ajándékcsomagokkal, érmekkel és kupákkal lettek díjazva. A nagyon jó hangulatú sportmérkőzéseken sportszerüen küzdöttek az ellenfelek, új ismeretségek, barátságok szövődtek. A résztvevő állomány a Jurisics (Jurassic) parkban zenével, énekkel, tánccal és nagyon finom grill étellel koronázta meg az eredményes, élményekben gazdag napot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

„Köszönöm az elmúlt öt-hat esztendőben végzett munkáját mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt az emlékművet itt a bekötőút elején felállíthattuk” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, május 29-én, a 8-as számú főút és a szentkirályszabadjai repülőtérre vezető út találkozásánál felállított Mi-24 harci helikopter-emlékmű avatóünnepségén.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.