2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kétkamarás Parlamentet és a megszorítások visszavonásának időzítését kéri a LIGA!

Hosz  |  2006. 10. 04., 15:45

A LIGA szakszervezetek október 4-i sajtótájékoztatóján Gaskó István kijelentette: a szövetség rendkívül elszánt, s úgy gondolja, hogy a jövőben a társadalomnak egyre nagyobb szerepet kell kapnia a politikai és gazdasági problémák megoldásában. Ezért a LIGA - az elnökség döntésével összhangban - kezdeményezi a második parlamenti kamara létrehozását, s az ennek megfelelő alkotmánymódosítást. A tájékoztatón az is elhangzott, hogy nem vált oka fogyottá a LIGA által október 28-ra tervezett demonstráció...

A LIGA elnöke hozzátette: amennyiben a pártok lesöpörnék a kétkamarás parlamentre tett kezdeményezést, úgy a LIGA népszavazást fog kezdeményezni e kérdésben. Újságírói kérdésre válaszolva az elnök még elmondta azt is, hogy minimális eredményként a LIGA időzíteni óhajtja a megszorítások visszavonását. Gaskó István szerint ideje lenne végre nekimenni a feketegazdaságnak!

Kónya Péter, a LIGA társelnöke elmondta, hogy a politikusok felelőssége, hogy mihamarabb megoldódjon a belpolitikai konfliktus. Az FRDÉSZ által október 14-re szervezett figyelmeztető demonstrációval kapcsolatban kijelentette: noha megindultak a tárgyalások a kormány és a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek küldöttségei között, ám amíg nincsenek konkrét garanciák, addig nem válik oka fogyottá a Kossuth-térre tervezett figyelmeztető demonstráció! A megállapodás határideje: október 10-e!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.