2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kétkamarás Parlamentet és a megszorítások visszavonásának időzítését kéri a LIGA!

Hosz  |  2006. 10. 04., 15:45

A LIGA szakszervezetek október 4-i sajtótájékoztatóján Gaskó István kijelentette: a szövetség rendkívül elszánt, s úgy gondolja, hogy a jövőben a társadalomnak egyre nagyobb szerepet kell kapnia a politikai és gazdasági problémák megoldásában. Ezért a LIGA - az elnökség döntésével összhangban - kezdeményezi a második parlamenti kamara létrehozását, s az ennek megfelelő alkotmánymódosítást. A tájékoztatón az is elhangzott, hogy nem vált oka fogyottá a LIGA által október 28-ra tervezett demonstráció...

A LIGA elnöke hozzátette: amennyiben a pártok lesöpörnék a kétkamarás parlamentre tett kezdeményezést, úgy a LIGA népszavazást fog kezdeményezni e kérdésben. Újságírói kérdésre válaszolva az elnök még elmondta azt is, hogy minimális eredményként a LIGA időzíteni óhajtja a megszorítások visszavonását. Gaskó István szerint ideje lenne végre nekimenni a feketegazdaságnak!

Kónya Péter, a LIGA társelnöke elmondta, hogy a politikusok felelőssége, hogy mihamarabb megoldódjon a belpolitikai konfliktus. Az FRDÉSZ által október 14-re szervezett figyelmeztető demonstrációval kapcsolatban kijelentette: noha megindultak a tárgyalások a kormány és a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek küldöttségei között, ám amíg nincsenek konkrét garanciák, addig nem válik oka fogyottá a Kossuth-térre tervezett figyelmeztető demonstráció! A megállapodás határideje: október 10-e!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.