2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Figyelmeztető demonstrációt tart az FRDÉSZ!

Hosz  |  2006. 10. 11., 15:51

Az elmúlt hetek intenzív tárgyalásai ellenére, az eltérő álláspontok miatt október 14-én figyelmeztető demonstrációt tart az FRDÉSZ. A fegyveres és rendvédelmi dolgozók a Kormány és a szakszervezeti szövetség között elmaradt megállapodás miatt –,,megerősített zászlóaljszinten, száz-száz fővel, összesen mintegy nyolcszázan – demonstrál a Kossuth-téren... 

A demonstrációt megelőző, október 11-i sajtótájékoztatón Kónya Péter FRDÉSZ elnök bejelentette: a Kormány által támogatott megállapodás-tervezet a fegyveres és rendvédelmi dolgozók szakszervzetei számára elfogadhatatlanok. Az FRDÉSZ elnöke azt hangsúlyozta, hogy a konvergencia-program olyan szigorításokat tartalmaz, melyek elfogadhatatlanok a fegyveres és rendvédelmi szféra dolgozói számára, majd hozzátette: eljutottunk arra a határra, amit már nem lehet átlépni.

A létszámcsökkentések miatt már olyan szintü az állomány leterheltsége, hogy példának okáért a börtönőrök rosszabb körülmények között vannak, mint az elitéltek, a tüzoltók jóval magasabb munkaórát teljesítenek, mint bárki az EU-ban, mégsem kapnak még túlóradíjat sem.

A sajtó nyilvánossága előtt elhangzott, hogy az elmúlt időszakban számos olyan esemény volt, ami felhívta a figyelmet arra, hogy a szféra veszélyes üzem, nem lehet spórolni, a szükséges felszereléseket biztosítani kell, nem lehetnek megélhetési gondjai a kollégáknak.

A szakszervezeti szövetség álláspontja szerint az államnak, a parlamentnek, a politikusoknak komoly felelőssége van ezen testületek müködési feltételeinek biztosításában. A szervezetek, a testületek müködési lehetőségeik határára értek, alulfinanszírozottak az általunk képviselt szervezetek – tette hozzá Kónya Péter.

Az október 11-i kedvezőtlen kormánydöntés után az FRDÉSZ elnöke elmondta, hogy ,,Elég volt, érdemben kell tárgyalni a változásokról!” Nem a reformok ellen lépünk fel, hanem azért, hogy a döntéseket ésszerüen, előremutató módon hozza meg a Kormány. Egy magyar állampolgárnak sem lehet ellenérdeke, hogy ezek a szervezetek jól és hatékonyan müködjenek. A szféra arra figyelmezteti a döntéshozókat, hogy már sokkal átgondoltabb lépésekre van szükség! Amennyiben az október 14-i demonstráció eredménytelen lesz, akkor október 28-án, már a LIGA konföderáció is figyelmeztető demonstrációt tart - mondta Kónya Péter.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.