2023. 12. 06. szerda
Miklós
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Figyelmeztető demonstrációt tart az FRDÉSZ!

Hosz  |  2006. 10. 11., 15:51

Az elmúlt hetek intenzív tárgyalásai ellenére, az eltérő álláspontok miatt október 14-én figyelmeztető demonstrációt tart az FRDÉSZ. A fegyveres és rendvédelmi dolgozók a Kormány és a szakszervezeti szövetség között elmaradt megállapodás miatt –,,megerősített zászlóaljszinten, száz-száz fővel, összesen mintegy nyolcszázan – demonstrál a Kossuth-téren... 

A demonstrációt megelőző, október 11-i sajtótájékoztatón Kónya Péter FRDÉSZ elnök bejelentette: a Kormány által támogatott megállapodás-tervezet a fegyveres és rendvédelmi dolgozók szakszervzetei számára elfogadhatatlanok. Az FRDÉSZ elnöke azt hangsúlyozta, hogy a konvergencia-program olyan szigorításokat tartalmaz, melyek elfogadhatatlanok a fegyveres és rendvédelmi szféra dolgozói számára, majd hozzátette: eljutottunk arra a határra, amit már nem lehet átlépni.

A létszámcsökkentések miatt már olyan szintü az állomány leterheltsége, hogy példának okáért a börtönőrök rosszabb körülmények között vannak, mint az elitéltek, a tüzoltók jóval magasabb munkaórát teljesítenek, mint bárki az EU-ban, mégsem kapnak még túlóradíjat sem.

A sajtó nyilvánossága előtt elhangzott, hogy az elmúlt időszakban számos olyan esemény volt, ami felhívta a figyelmet arra, hogy a szféra veszélyes üzem, nem lehet spórolni, a szükséges felszereléseket biztosítani kell, nem lehetnek megélhetési gondjai a kollégáknak.

A szakszervezeti szövetség álláspontja szerint az államnak, a parlamentnek, a politikusoknak komoly felelőssége van ezen testületek müködési feltételeinek biztosításában. A szervezetek, a testületek müködési lehetőségeik határára értek, alulfinanszírozottak az általunk képviselt szervezetek – tette hozzá Kónya Péter.

Az október 11-i kedvezőtlen kormánydöntés után az FRDÉSZ elnöke elmondta, hogy ,,Elég volt, érdemben kell tárgyalni a változásokról!” Nem a reformok ellen lépünk fel, hanem azért, hogy a döntéseket ésszerüen, előremutató módon hozza meg a Kormány. Egy magyar állampolgárnak sem lehet ellenérdeke, hogy ezek a szervezetek jól és hatékonyan müködjenek. A szféra arra figyelmezteti a döntéshozókat, hogy már sokkal átgondoltabb lépésekre van szükség! Amennyiben az október 14-i demonstráció eredménytelen lesz, akkor október 28-án, már a LIGA konföderáció is figyelmeztető demonstrációt tart - mondta Kónya Péter.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.