2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Figyelmeztető demonstrációt tart az FRDÉSZ!

Hosz  |  2006. 10. 11., 15:51

Az elmúlt hetek intenzív tárgyalásai ellenére, az eltérő álláspontok miatt október 14-én figyelmeztető demonstrációt tart az FRDÉSZ. A fegyveres és rendvédelmi dolgozók a Kormány és a szakszervezeti szövetség között elmaradt megállapodás miatt –,,megerősített zászlóaljszinten, száz-száz fővel, összesen mintegy nyolcszázan – demonstrál a Kossuth-téren... 

A demonstrációt megelőző, október 11-i sajtótájékoztatón Kónya Péter FRDÉSZ elnök bejelentette: a Kormány által támogatott megállapodás-tervezet a fegyveres és rendvédelmi dolgozók szakszervzetei számára elfogadhatatlanok. Az FRDÉSZ elnöke azt hangsúlyozta, hogy a konvergencia-program olyan szigorításokat tartalmaz, melyek elfogadhatatlanok a fegyveres és rendvédelmi szféra dolgozói számára, majd hozzátette: eljutottunk arra a határra, amit már nem lehet átlépni.

A létszámcsökkentések miatt már olyan szintü az állomány leterheltsége, hogy példának okáért a börtönőrök rosszabb körülmények között vannak, mint az elitéltek, a tüzoltók jóval magasabb munkaórát teljesítenek, mint bárki az EU-ban, mégsem kapnak még túlóradíjat sem.

A sajtó nyilvánossága előtt elhangzott, hogy az elmúlt időszakban számos olyan esemény volt, ami felhívta a figyelmet arra, hogy a szféra veszélyes üzem, nem lehet spórolni, a szükséges felszereléseket biztosítani kell, nem lehetnek megélhetési gondjai a kollégáknak.

A szakszervezeti szövetség álláspontja szerint az államnak, a parlamentnek, a politikusoknak komoly felelőssége van ezen testületek müködési feltételeinek biztosításában. A szervezetek, a testületek müködési lehetőségeik határára értek, alulfinanszírozottak az általunk képviselt szervezetek – tette hozzá Kónya Péter.

Az október 11-i kedvezőtlen kormánydöntés után az FRDÉSZ elnöke elmondta, hogy ,,Elég volt, érdemben kell tárgyalni a változásokról!” Nem a reformok ellen lépünk fel, hanem azért, hogy a döntéseket ésszerüen, előremutató módon hozza meg a Kormány. Egy magyar állampolgárnak sem lehet ellenérdeke, hogy ezek a szervezetek jól és hatékonyan müködjenek. A szféra arra figyelmezteti a döntéshozókat, hogy már sokkal átgondoltabb lépésekre van szükség! Amennyiben az október 14-i demonstráció eredménytelen lesz, akkor október 28-án, már a LIGA konföderáció is figyelmeztető demonstrációt tart - mondta Kónya Péter.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.