2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Idősek Világnapján

Hosz  |  2006. 10. 13., 11:20

Az Idősek Világnapja alkalmából a Honvédszakszervezet (Hosz) és a Nyugállományú Tagozat elnöksége október 13-án köszöntötte a megjelent időseket. Az MH ÖLTP Zách utcai objektumában megrendezett eseményen a honvédelmi miniszter képviseletében Palásti Ferenc dandártábornok, személyzeti főosztályvezető, a Hosz részéről Mészáros Géza elnök és Heiling Ottó alelnök, a BEOSZ részéről Ipacs József ügyvezető alelnök, míg az Idősügyi Tanács részéről Szekeres István ügyvezető elnök jelent meg…

Több száz fiatalabb és idősebb nyugdíjas érkezett az ország szinte minden tájáról az Idősek Világnapi köszöntésre, ahol egy-egy szál virággal köszöntötték a hölgyeket. A Himnusz hangjai után ,,Én nagyon kérlek Titeket, szeressétek az öregeket” – kezdetü Óbecsey István vers is elhangzott.  

Nagy öröm számomra, hogy ismét találkozhatunk az Idősek Világnapja alkalmából – kezdte megnyitóját Kása László. A Hosz Nyugállományú Tagozatának elnöke miután megköszönte a Honvédszakszervezet támogatását, az elmúlt esztendőben elhunyt bajtársak neveit olvasta fel, majd egyperces néma felállással tisztelegtek az eltávozottak előtt. Ma nem igen kell azt találgatni, mi érinti leginkább az idős embereket, egyértelmü, hogy a ,,miből fogok megélni a következő években” gondolat foglalkoztat mindnyájunkat - zárta szavait Kása László.

Palásti Ferenc dandártábornok őszinte megbecsüléssel köszöntötte a megjelenteket. A HM személyzeti főosztályvezetője ünnepi köszöntőjében - többek között - elmondta, hogy nemcsak szeretni kell az időseket, felelősséggel is tartozunk irántuk. Örülök, hogy a Hosz nem engedi el az idősek kezét, segíti őket nyugállományú éveik alatt is – mondta a főosztályvezető. A dandártábornok kiemelte, hogy ma már több ellátásra szoruló nyugállományú katona van, mint a Magyar Honvédség jelenlegi valós létszáma – mindez óriási felelősséget ró a szaktárcára. Beszéde végén azt kívánta, hogy legyenek derüsek a hétköznapok, s, hogy az idősek továbbra is segítsenek bennünket, fiatalokat, azért hogy mi is segíteni tudjunk nekik.  

Ezt követően előléptetések, illetve kitüntetések átadása következett. A honvédelemért végzett kiemelkedő tevékenységük elismeréseként Szőke István ny alezredest ezredessé léptették elő, Aranykor kitüntető címet Pergel Mihály ny . alezredes, míg Honvédelemért Kitüntető Címet Malodenszky József vehetett át. A vezérkar főnöke emlékplakettet adományozott Patinszky Lajos ny. főhadnagynak.

Az idősek köszöntése Lugossy Tibor és népi zenekara által adott ünnepi müsorral ért véget, a nótákat Gránát Zsuzsa énekelte, majd finom ebéd és baráti beszélgetés következett.

Kása László tagozatelnök - a nagysikerü rendezvényt követően - honlapunk kérdésére elmondta, hogy reményeik és terveik szerint 2007-ben is megköszöntik majd az idős bajtársakat.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.