2024. 06. 18. kedd
Arnold, Levente
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Mozgalmas ősz várható

Hosz  |  2006. 10. 17., 09:15

Az október 16-17-i szakszervezeti továbbképzésen informális elnökségi ülés, majd az FRDÉSZ figyelmeztető demonstrációjának értékelése, illetve a Hosz őszi választmányi ülésének előkészületei, valamint a legfontosabb 2007-es szakszervezeti feladatokról szóló tájékoztató is napirenden szerepelt. A balatonkenesei rendezvényen – többek között – a haderő-átalakítás aktuális helyzete, a katona-állományt leginkább érintő problémák, valamint a legvonzóbb szakszervezeti szolgáltatások is szóba kerültek…

Miután Mészáros Géza elnök röviden értékelte az október 14-i, FRDÉSZ által szervezett figyelmeztető demonstráción való részvételt, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár a Hosz őszi választmányi ülésének előkészületeiről, míg Heiling Ottó a beterjesztendő határozat-tervezetekről beszélt. A Hosz alelnöke elsőként a Hosz befektetési politikájáról adott tájékoztatást, majd a 2007-re tervezett átlag tagdíjról, az Egység újság kigyártásáról, szerkesztéséről, az alapítványi támogatásról, az egyes Hosz szervek müködési költségeinek biztosításáról, az üdültetés támogatásáról, végül pedig a 2007. évi költségvetés-tervezetről szóló határozatokról adott áttekintést.

A továbbképzésen – a Honvédszakszervezet vezető tisztségviselőinek vezetésével, ezt követően - a katonákat, illetve a szakszervezeti életet érintő ügyeket tárgyalták a résztvevők. Szincsák Gyula alelnök a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumon (HÉF), illetve a szakértői egyeztetéseken napirendre került ügyekről adott tájékoztatást, majd a megjelentek által megfogalmazott kérdések alapján – egyebek között – a szervezeti átalakítás aktualitásai, valamint az október 28-i, LIGA konföderáció által szervezett demonstráció előkészületei is szóba kerültek.

A második nap a Hosz szociális és személyügyi ügyvivőjének előadásával kezdődött. A szakértő elmondta, hogy a küszöbön álló szervezeti változások miatt mozgalmas ősz vár a tisztségviselőkre. Dr. Oláh Gábor – többek között – a személyügyi eljárások rendjéről, szakszervezeti specialitásairól, valamint a különös méltánylást érdemlő esetekről is beszélt. 

Ezt követően - a HM tervezési és koordinációs főosztályvezető-helyettese távollétében - Heiling Ottó az államreformmal kapcsolatos haderő-átalakítás ütemezéséről beszélt. A Hosz alelnöke - többek között - a szervezeti átalakítás jogi alapjairól, így az érvényben, illetve a módosítás alatt lévő kormányhatározatokról, az MH irányításának és felső szintü vezetésének rendjéről, valamint az átalakuló és átadásra tervezett szervezetekről is. A szakszervezeti vezető emellett a középvezetői szint radikális átalakításáról, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) létrehozásáról, az összevonásra tervezett katonai alakulatokról, valamint az új szervezet legfontosabb kihívásairól és az államreform humánpolitikai feladatairól tájékoztatott.  

Ezt követően a szakszervezeti szolgáltatásokról szóló tájékoztatók hangzottak el. Fenyvesi Anikó a Vodafone-szerződésekről, míg Sárkány Ferenc, az Egység 2002 Kft. ügyvezetője a kft. által nyújtott, illetve a napokban megkötendő legújabb vonzó szolgáltatásokról adott ismertetést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legfrissebb információk szerint Svédország - a légierő modernizációs folyamatának részeként - már 2024 vége előtt dönthet a kiöregedő Lockheed Martin C-130H szállító repülőgép flottájuk cseréjéről.

  Háború Művészete magazin

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.