2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 389 Ft   : 360 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Mozgalmas ősz várható

Hosz  |  2006. 10. 17., 09:15

Az október 16-17-i szakszervezeti továbbképzésen informális elnökségi ülés, majd az FRDÉSZ figyelmeztető demonstrációjának értékelése, illetve a Hosz őszi választmányi ülésének előkészületei, valamint a legfontosabb 2007-es szakszervezeti feladatokról szóló tájékoztató is napirenden szerepelt. A balatonkenesei rendezvényen – többek között – a haderő-átalakítás aktuális helyzete, a katona-állományt leginkább érintő problémák, valamint a legvonzóbb szakszervezeti szolgáltatások is szóba kerültek…

Miután Mészáros Géza elnök röviden értékelte az október 14-i, FRDÉSZ által szervezett figyelmeztető demonstráción való részvételt, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár a Hosz őszi választmányi ülésének előkészületeiről, míg Heiling Ottó a beterjesztendő határozat-tervezetekről beszélt. A Hosz alelnöke elsőként a Hosz befektetési politikájáról adott tájékoztatást, majd a 2007-re tervezett átlag tagdíjról, az Egység újság kigyártásáról, szerkesztéséről, az alapítványi támogatásról, az egyes Hosz szervek müködési költségeinek biztosításáról, az üdültetés támogatásáról, végül pedig a 2007. évi költségvetés-tervezetről szóló határozatokról adott áttekintést.

A továbbképzésen – a Honvédszakszervezet vezető tisztségviselőinek vezetésével, ezt követően - a katonákat, illetve a szakszervezeti életet érintő ügyeket tárgyalták a résztvevők. Szincsák Gyula alelnök a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumon (HÉF), illetve a szakértői egyeztetéseken napirendre került ügyekről adott tájékoztatást, majd a megjelentek által megfogalmazott kérdések alapján – egyebek között – a szervezeti átalakítás aktualitásai, valamint az október 28-i, LIGA konföderáció által szervezett demonstráció előkészületei is szóba kerültek.

A második nap a Hosz szociális és személyügyi ügyvivőjének előadásával kezdődött. A szakértő elmondta, hogy a küszöbön álló szervezeti változások miatt mozgalmas ősz vár a tisztségviselőkre. Dr. Oláh Gábor – többek között – a személyügyi eljárások rendjéről, szakszervezeti specialitásairól, valamint a különös méltánylást érdemlő esetekről is beszélt. 

Ezt követően - a HM tervezési és koordinációs főosztályvezető-helyettese távollétében - Heiling Ottó az államreformmal kapcsolatos haderő-átalakítás ütemezéséről beszélt. A Hosz alelnöke - többek között - a szervezeti átalakítás jogi alapjairól, így az érvényben, illetve a módosítás alatt lévő kormányhatározatokról, az MH irányításának és felső szintü vezetésének rendjéről, valamint az átalakuló és átadásra tervezett szervezetekről is. A szakszervezeti vezető emellett a középvezetői szint radikális átalakításáról, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) létrehozásáról, az összevonásra tervezett katonai alakulatokról, valamint az új szervezet legfontosabb kihívásairól és az államreform humánpolitikai feladatairól tájékoztatott.  

Ezt követően a szakszervezeti szolgáltatásokról szóló tájékoztatók hangzottak el. Fenyvesi Anikó a Vodafone-szerződésekről, míg Sárkány Ferenc, az Egység 2002 Kft. ügyvezetője a kft. által nyújtott, illetve a napokban megkötendő legújabb vonzó szolgáltatásokról adott ismertetést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.