2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Mozgalmas ősz várható

Hosz  |  2006. 10. 17., 09:15

Az október 16-17-i szakszervezeti továbbképzésen informális elnökségi ülés, majd az FRDÉSZ figyelmeztető demonstrációjának értékelése, illetve a Hosz őszi választmányi ülésének előkészületei, valamint a legfontosabb 2007-es szakszervezeti feladatokról szóló tájékoztató is napirenden szerepelt. A balatonkenesei rendezvényen – többek között – a haderő-átalakítás aktuális helyzete, a katona-állományt leginkább érintő problémák, valamint a legvonzóbb szakszervezeti szolgáltatások is szóba kerültek…

Miután Mészáros Géza elnök röviden értékelte az október 14-i, FRDÉSZ által szervezett figyelmeztető demonstráción való részvételt, dr. Ujfaludi Zoltán főtitkár a Hosz őszi választmányi ülésének előkészületeiről, míg Heiling Ottó a beterjesztendő határozat-tervezetekről beszélt. A Hosz alelnöke elsőként a Hosz befektetési politikájáról adott tájékoztatást, majd a 2007-re tervezett átlag tagdíjról, az Egység újság kigyártásáról, szerkesztéséről, az alapítványi támogatásról, az egyes Hosz szervek müködési költségeinek biztosításáról, az üdültetés támogatásáról, végül pedig a 2007. évi költségvetés-tervezetről szóló határozatokról adott áttekintést.

A továbbképzésen – a Honvédszakszervezet vezető tisztségviselőinek vezetésével, ezt követően - a katonákat, illetve a szakszervezeti életet érintő ügyeket tárgyalták a résztvevők. Szincsák Gyula alelnök a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórumon (HÉF), illetve a szakértői egyeztetéseken napirendre került ügyekről adott tájékoztatást, majd a megjelentek által megfogalmazott kérdések alapján – egyebek között – a szervezeti átalakítás aktualitásai, valamint az október 28-i, LIGA konföderáció által szervezett demonstráció előkészületei is szóba kerültek.

A második nap a Hosz szociális és személyügyi ügyvivőjének előadásával kezdődött. A szakértő elmondta, hogy a küszöbön álló szervezeti változások miatt mozgalmas ősz vár a tisztségviselőkre. Dr. Oláh Gábor – többek között – a személyügyi eljárások rendjéről, szakszervezeti specialitásairól, valamint a különös méltánylást érdemlő esetekről is beszélt. 

Ezt követően - a HM tervezési és koordinációs főosztályvezető-helyettese távollétében - Heiling Ottó az államreformmal kapcsolatos haderő-átalakítás ütemezéséről beszélt. A Hosz alelnöke - többek között - a szervezeti átalakítás jogi alapjairól, így az érvényben, illetve a módosítás alatt lévő kormányhatározatokról, az MH irányításának és felső szintü vezetésének rendjéről, valamint az átalakuló és átadásra tervezett szervezetekről is. A szakszervezeti vezető emellett a középvezetői szint radikális átalakításáról, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) létrehozásáról, az összevonásra tervezett katonai alakulatokról, valamint az új szervezet legfontosabb kihívásairól és az államreform humánpolitikai feladatairól tájékoztatott.  

Ezt követően a szakszervezeti szolgáltatásokról szóló tájékoztatók hangzottak el. Fenyvesi Anikó a Vodafone-szerződésekről, míg Sárkány Ferenc, az Egység 2002 Kft. ügyvezetője a kft. által nyújtott, illetve a napokban megkötendő legújabb vonzó szolgáltatásokról adott ismertetést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.