2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hosz szolidaritási nyilatkozata

Hosz  |  2006. 10. 27., 16:19

A Honvédszakszervezet Elnöksége szolidaritását fejezi ki a LIGA szakszervezetek és a Munkástanácsok által szervezett, 2006. október 28-án lebonyolított demonstrációval kapcsolatban, melynek célja, hogy felhívja a magyar társadalom, a hazai és nemzetközi közvélemény figyelmét arra, hogy a magyar munkavállalók helyzete ellehetetlenülhet, ha a hivatalban lévő kormány az államháztartási hiány csökkentését kizárólag a bérből és fizetésből élők kontójára kívánja megvalósítani...

Mint a hivatásos és szerződéses katonák reprezentatív szakszervezete támogatjuk a LIGA mindazon törekvéseit, illetve akcióit, amelyek arra irányulnak, hogy az állam tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az arányos közteherviselés alkotmányos alapelvéből kiindulva a megszorítások terheit a nagyvállalatok, a pénzügyi szektor szereplői is viseljék, valamint kerüljenek behajtásra az adók és járulékok a szürkegazdaság szereplőitől is.

Egyetértve a LIGA szakszervezetek tagszervezeteivel és a demonstráció más résztvevőivel elítéljük és a teljes társadalomra nézve károsnak tartjuk az állam és a munkáltatók azon törekvéseit, amelyek a konvergencia program terheit kizárólag a munkavállalókra hárítják, e közben folyamatosan csorbítják a dolgozók jogait, járandóságait, és az őket képviselő szakszervezetekkel csak formális egyeztetést, párbeszédet, vagy még azt sem folytatnak.

 

Kedves Barátaink!

 

Reméljük, hogy közös küzdelmünket siker koronázza, amihez kívánunk mindenkinek sok sikert és kitartást!

 

Budapest, 2006. október 26-án

 

 

A Honvédszakszervezet Elnöksége

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.