2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hosz szolidaritási nyilatkozata

Hosz  |  2006. 10. 27., 16:19

A Honvédszakszervezet Elnöksége szolidaritását fejezi ki a LIGA szakszervezetek és a Munkástanácsok által szervezett, 2006. október 28-án lebonyolított demonstrációval kapcsolatban, melynek célja, hogy felhívja a magyar társadalom, a hazai és nemzetközi közvélemény figyelmét arra, hogy a magyar munkavállalók helyzete ellehetetlenülhet, ha a hivatalban lévő kormány az államháztartási hiány csökkentését kizárólag a bérből és fizetésből élők kontójára kívánja megvalósítani...

Mint a hivatásos és szerződéses katonák reprezentatív szakszervezete támogatjuk a LIGA mindazon törekvéseit, illetve akcióit, amelyek arra irányulnak, hogy az állam tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az arányos közteherviselés alkotmányos alapelvéből kiindulva a megszorítások terheit a nagyvállalatok, a pénzügyi szektor szereplői is viseljék, valamint kerüljenek behajtásra az adók és járulékok a szürkegazdaság szereplőitől is.

Egyetértve a LIGA szakszervezetek tagszervezeteivel és a demonstráció más résztvevőivel elítéljük és a teljes társadalomra nézve károsnak tartjuk az állam és a munkáltatók azon törekvéseit, amelyek a konvergencia program terheit kizárólag a munkavállalókra hárítják, e közben folyamatosan csorbítják a dolgozók jogait, járandóságait, és az őket képviselő szakszervezetekkel csak formális egyeztetést, párbeszédet, vagy még azt sem folytatnak.

 

Kedves Barátaink!

 

Reméljük, hogy közös küzdelmünket siker koronázza, amihez kívánunk mindenkinek sok sikert és kitartást!

 

Budapest, 2006. október 26-án

 

 

A Honvédszakszervezet Elnöksége

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.